sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Puerto de la Cruz, toinen otto

Viime vuonna Puerto de la Cruzista kirjoittaessa totesin loppuun että tänne voisimme mennä toistekin. Toteutimme loman samoihin aikoihin sinne jo nyt vuoden välillä, tosin vuodenvaihteen eri puolella aloittaen viimeinen päivä viime vuotta. Joka päivä aurinko paistoi kuumastikin, vain yhtenä päivänä pilvitteli muutaman tunnin ja sataa ripsahutti. 
Hotellimme oli sama Park Plaza kuin viime vuonna, aivan Charcon aukion laidalla. Halpa hinta ja sijainti sekä erikseen maksetut parvekkeet olivat ainoa hyvä asia tässä kortteerissa. Sijainti silti painoi niin kovasti meille, että olimme valmiit tinkimään muusta, varsinkin kun huoneissa käymme melkeinpä vain nukkumassa. Hotellissa kaikki paikat ovat rempallaan, peitot pistäviä, kadulta puhekin kuuluu sisään eikä hajukaan huoneissa aina ole paras mahdollinen (itsestä riippumattomista syistä).

Viime vuoden vinkkimme Teneriffan pohjoisosan kaupunkiin löytyvät täältä sisältäen mm. juttua eläintarha Loro Parquesta ja upeasta katutaiteesta vanhassa kaupungissa. Kivaa minigolfpaikkaa oli ehostettu viime käynnin jälkeen. 
Edellisen reissun ravintolavinkit löytyvät täältä, uusia naputtelen jahka kerkiän. Linkin takana olemme kehuneet Don Camilon puu-uunissa paistettuja pizzoja, mitä pidimme hyvinä edelleen. Raastettu, tuore tomaatti pizzan päällä oli hauska uusi juttu. Sen sijaan paikan risottoihin älkää sijoittako. Minun syömäni oli niin voisen makuinen, etten pystynyt millään edes syömään lautasta loppuun. Löysimme yhden aivan huippuravintolan, Tasca Ihüeyn, josta kirjoitan oman juttunsa. Tasca Ihüeyn uudenlaiset makuyhdistelmät ja selvästi huolellisen mietitty menu ja ruokien valmistus saivat meidät useasti huokailemaan tyytyväisyydestä.
Uutta tekemistä kohteessa edusti meille busseilu Santa Cruziin pikavuorolla 103. Kaupunkikohteessa oli kiva käydä, vaikka reissumme oli vain neljätuntinen piipahtaminen. Tästä kirjoitan enemmän myöhemmin.
Samoin uutta tekemistä oli kävely rantatörmällä toimivan majakan, Faro de Puerto de la Cruzin ympärillä. Valtameren aallot pauhuineen ja korkealle ulottuvine pärskeineen olivat upeaa seurattavaa. Joskin myös kastavaa sellaista. Mittakaavaa kuvaan saat kun huomaat pärskeiden yläpuolella ihmishahmot.
Kaikenkaikkiaan matkamme oli taas oikein onnistunut yhdessäolon, rentoilun, auringon ja ruuan suhteen. Luulenpa silti että tämä kohde on nyt osaltamme nähty. 
  
Kanarianlomia monesti vähätellään, mutta meille ne ovat olleet oikein toimivia piipahduksia kesässä vuodenvaihteen aikoihin. Kohteen valinnalla on merkitystä paljon, pelkkiä turistirysiäkin toki on eikä hyvän ruuan löytäminen niistä ole helppoa. Viikon aurinkoloma Kanarialla on ollut kustannustehokas suht lyhyen lentomatkan päässä pienellä aikaerolla. Helposti haltuunotettavissa kohteissa on keskitytty lepoon ja yhdessäoloon pienten tekemisten kanssa. Toisinaan auton vuokraaminen ja pitkin saaria suhailu on tuonut tietysti oman lisänsä matkaan. Kaikki Kanarianlomamme löytyvät MATKAT-välisivulta Espanjan kohdalta. Siellä on Lanzarotea, Gran Kanariaa ja Teneriffan eteläistä osaakin.

12 kommenttia:

 1. Mun kokemukseni tuolta on jostain yli kahdenkymmenen vuoden takaa. Mielessä on kyllä käynyt useasti, että voisi käydä katsomassa, miltä paikka näyttää nyt. :-)

  VastaaPoista
 2. Vanhassa osassa on tosi paljon ihania ruokapaikkoja. Suosittelen kyllä.

  VastaaPoista
 3. Pari kertaa Kanarialla aikuisiällä käyneenä olen samaa mieltä siitä, että Kanarian-lomia vähän turhaankin vähätellään. Toki tosiaan löytyy aivan järkyttäviä turistirysiä, mutta Puerto de la Cruzista itsekin pidin.

  VastaaPoista
 4. Minun vähän tekisi lähteä muksujen kanssa johonkin vastaavaan kohteeseen, mutta aika hintavia tuntuvat matkat olevan. Saattaa olla, että seuraavat vuodet keskitytään airbnb taloihin ja Etelä-Ranskaan - siis silloin harvoin, kun matkoille keritään. Joululomamme oli niin kertakaikkisen kiva kokemus kyseistä matkustustavasta.

  VastaaPoista
 5. Minunkin kokemukseni Puerto de la Cruzista ovat menneisyydessä,kun poikani oli vielä lapsukainen.Kävimme siellä kahtena peräkkäisenä jouluna/uutena vuotena,ja pidin paljon,Itse asiassa on haikaillut sinne vähän siitä lähtien;D

  VastaaPoista
 6. Minulla on niin kaamea matkakuume just nyt, etten saisi lukea enää yhtään Kanariapostausta :D Olemme olleet monta kertaa Bahia Felizissä juuri tammikuussa ja kyllä lämpö, suht hyvä ruoka on tehnyt terää. Tänä vuonna tyydyn haaveiluun. Minun ja sinunkin lomakuviin.

  VastaaPoista
 7. Näitä reissupostauksia on aina kiva lueskella! Nautin talvesta, enkä kaipaa lämpimään tähän aikaan vuodesta, mutta asia on ihan toinen sitten kevätsateiden ja syksyn harmauden vallitessa :)

  VastaaPoista
 8. Virpi: Cruzissakin on merkitystä sillä mihin suuntaan lähtee Charcon aukiolta. Vanha kaupunki on hyvä suunta!

  Minna: ihana kuulla että teidänkin loma oli onnistunut! Me halutaan monesti tohon aikaan lämpimään ja Aasia tai Dubai on monesti tuolloin tosi kallis.

  Jael: Sinulla riittäisi kielitaitoakin tuolle suunnalle.

  Peggy: Mulla on kaamea matkakuume AINA. Onneksi uusi reissu oli varattu ennen tämän loppua.

  Annaleena: Kiitos! Talvi pikkupakkasella on ok, loska ja kovat pakkaset ei inspiroi meikäläistä.

  VastaaPoista
 9. Mulle Kanariansaaret on täysin tuntematon kohde, ja on pakko myöntää, että en ole koskaan edes harinnut kohdetta juuri sen maineen perusteella. Mutta tällaiset kirjoitukset luovat uskoa siihen, että saarilta löytyy muurakin kuin niitä turistirysiä joita kartan. Ehkäpä jonain päivänä tännekin päädyn.

  VastaaPoista
 10. Kunpa saisi tuollaiset tyrskyt, mutta vähän lämpimämmät kuin Suomessa tällä hetkellä. Luulenpa, että tuo olisi juri oikea kohde tällä hetkellä myös meille :)

  VastaaPoista
 11. Viime aikoina tosi moni ystävistäni on käynyt Kanarialla. Onko siitä tullut taas trendikästä? :D Itse varasin juuri syyslomaksi matkan Mallorcalle ... eipä ole tullut niillä nurkin käytyä sitten 80-luvun!

  VastaaPoista
 12. Ninni: Maine ei tosiaan ole kovin imarteleva, mutta sen taakse kannattaa kurkistaa. Saaret ovat vielä kivan erilaisia.

  Johanna: Tyrskyt on kyllä mahtavia. Luonto näyttää voimaansa!

  Juulia: Trendikkyydestä en tiedä :). Mallorcalla en ole taas itse koskaan ollut. Hauska lukea siitä sitten.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin