tiistai 31. tammikuuta 2017

HopLopster hymyilytti

illan tarjosi HopLopster
Drinkit. Ne jäivät parhaiten mieleen HopLopsterin illallisesta lapsillemme. 
Sellaiset saimmekin käteemme heti kun Rosterin ja HopLopin kutsuvierasiltaan saavuimme. Muksut kävivät hakemassa juomia lisääkin seuraten ja videoiden ihastuneena VIP Bartendersien flöörausta. Tyrniä ja karpaloa sisältävistä lasillisista näkyi jo koko illan jatkunut meininki: lasten kanssa lapsia varten suunnitellussa ravintola-illassa ei oltu aliarvioitu muksujen makutottumuksia, vaan lautasilta tarjoiltiin aikuisenkin makuhermoja kutkuttavia yhdistelmiä.  Minua tämä ilahdutti kovasti. 
 Ilta alkoi hauskoilla omenoilla, jotka kätkivät omenapyrettä valkosuklaan alle.
Alkujälkiruokana oli jaettava lautanen Kurinnurinen maa, jonka kuvailtiin sisältävän maata, multaa, yuzua ja rapeita toukkia. Maa-artisokkaa paahdettuna ja pyreenä sisältänyt ruoka osoittautui haastavaksi muksuillemme, mikä tarkoitti enemmän herkuttelua aikuisille. Erilaiset tekstuurit, yuzu-geeli makuja kokoavana elementtinä ja ilmavat riisipaperit ihastuttivat. Lapset onkivät toukiksi naamioituja villiriisejä annoksen joukosta minkä ehtivät. 
Pintapaahdettu lohi tarjottiin hauskan rapasakoitten Turtles-kuorien, merikorallin ja majoneesin kanssa. Tämä annos oli nimetty Vedenalaisiksi herkuiksi. Esillepano oli kaunis ja maku myös. Lasten silmiin tattarikeksi näytti ihan pestolta. 
Pääruoka Vuoren antimia oli jyhkeän kokoinen kattaus grillattua härkää, sipulia sekä kupin muodossa että todella maukkaasti fritattuna ja valtava töräys ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa. Erillisistä kipoista tarjoiltiin perunoita ja vihersalaattia. Tyttäremme tuumasi että "liha on tosi hyvää kun ei tarvii leikatessa paljon painaa". Niin se olikin, samoin kaikki muukin lautasella. Ruokaa oli meille neljälle aivan liian paljon, minkä toki palautteena annoimme.
Jälkiruoka Neljä vuodenaikaa kirvoitti lasten kasvoille todella iloiset ilmeet. Kulhoon oli valmiiksi pyöräytetty jäätelöpallo ja tarjottimelta sai lusikoida itse toivomansa koristeet ja maut sekaan. Hunajakenno oli oma suosikkini, mutta lapset tykkäsivät selkeästi enemmän mustikoista, kinuskista ja mutakakkupaloista. 

Molemmat muksut tuumasivat ykskantaan että tulisivat Rosteriin uudestaankin. Tämä emme todella kuule joka paikassa. Poitsu lisäsi vielä että palvelu oli kivaa, mistä me vanhemmat olemme samaa mieltä.
Pääsimme iloksemme kurkkamaan myös Rosterin suureen keittiöön ja jutustelemaan Kari Aihisen kanssa. Joka päivä auki olevaan Rosteriin ovat lapsetkin aina tervetulleita, keittiöpäällikkö totesi. 

Peuhupaikka Hop Lopin ja Kauppatorin laidalla sijaitsevan huippuravintola Rosterin yhteisponnistuksen HopLopsterin yksi tarkoitus on herättää keskustelua siitä, miten Suomesta voitaisiin tehdä lapsiystävällisempi maa. Toinen on tehdä konkreettisesti hyvää: ravintolan tuotto lahjoitetaan Lastenklinikoiden kummit ry:lle. 

HopLopster on auki vielä ensi viikonloppuna 4.-5.2. Paikkoja saattaa olla vielä vapaana, joten ei kun varaamaan ja herkuttelemaan vaan!

Sopan Hannakin oli perheineen paikalla, täällä hänen turinointiaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin