sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Hurmaava Tertin kartano ja 50 makuelämyksen kesäpöytä

Tertin kartano ja sen ravintola Mikkelissä on kauneudessaan ja herkullisuudessaan aivan loistava pysähdyspaikka lounastajille. Osasimme odottaa hyvää, mutta yllätyimme silti laadusta todella positiivisesti.  
Jo pöytävarausta tehdessä meitä ilahdutti poikkeuksellinen asiakaspalvelu. En saanut ketään kiinni puhelimitse, joten minulle päin soitettiin kartanosta piakkoin. Pöytävaraus myös vahvistettiin nopeasti uudella soitolla. Vierailuaikanamme syömään olisi tosin päässyt ilman varaustakin. Viime vuonna emme mahtuneet syömään ohikulkiessa pöytää kysellessä, joten suosittelemme tekemään varauksen. 
Tertin kartanon yli viidenkymmenen makuelämyksen Kesäpöytä oli todella harkittu kokonaisuus ihania makuja. Raaka-aineita saadaan paljon kartanon omilta mailta.
Ruokanautiskelu on mahdollista kartanon edustalla pöydissä, takaterassilla tai eri tavalla sisustetuissa saleissa. Meidän ruokaillessa paikanpäällä oli vain muutamia pöytäseurueita, jolloin tunnelma oli maltillisen musiikin soidessa lumoavan kaunis ja seesteinen. 

Noutopöydästä tarjoiltu Kesäpöytä teki vaikutuksen erityisesti kylmillä "alkupaloilla". Pääruoat ja jälkiruuat eivät niinkään jättäneet hehkutettavaa, vaikka hyviä toki olivat nekin.

Noutopöytä oli koottu houkuttelevan värikkäästi. Oli vaikea ottaa maisteltavaksi ihan vain pieniä paloja, sillä silmät olisivat syöneet enemmän mitä napa vetää.

Jokaisen ruuan kohdalla oli hyvin opastava kyltti, joka kertoi minkä kastikkeen, hyytelön tai hillon kanssa se oli ajateltu nautiskeltavan. Esimerkiksi fasaani oli jo itsekseen hyvää, mutta metsävadelmavinegretin kanssa makunautinto kohosi huomattavasti.

Ehdottomaksi suosikiksi kohosi kokonaisuus "sampi, ruusu ja sampanja", jonka makumuistoa hellin vielä pitkään. Samoin pidimme kovasti pateesta savusinapilla ja mustaherukkahyytelöllä. Katajanmarjahyytelöstä ginisyydessään tykkäsimme niin paljon että ostimme sitä puodista kotiinkin. Kristallisalaatti oli meille uusi tuttavuus ja oikein mieluinen sellainen.


Tertin kartanon Kesäpöytä maksaa aikuisilta 43 euroa. Alle 12-vuotiaat maksavat tästä puolet. Menun yhteydessä esitellyt viinit maksoivat 9-15 euroa per 12 cl, Karu Arki luomuolut kustansi 7 euroa. Jukka kuskina otti alkoholitonta olutta, joka täällä meinasi moista Becksin tyyliin. Tämä sattuu olemaan alkoholittomista oluista Jukan lemppari. 

Olimme todella iloisia ja tyytyväisiä että vihdoin poikkesimme Tertin kartanoon herkulliselle lounaalle. Suosittelemme lämpimästi muillekin kulinaarisia nautintoja kaipaaville!

Seuraavassa kirjoituksessa vinkki siihen, miten krantuhkot lapset kannattaa ruokkia jos ei halua maksaa heidän perunansyönnistään 43 euroa. Nyt juttu täällä.


Mariaana Nelimarkan kirjoituksesta voi lukea lisää Tertin kartanosta ja sen tarjoamista muistakin palveluista.
Liemessä blogin Jenni oli vastikään yöpynyt Tertissä, siitä lisää täällä.

6 kommenttia:

 1. Me kävimme siellä toissapäivänä illallisella, tuntuu että kaikki ovat Mikkelissä nyt ;D Söimme isännän huoneessa, mikä oli oikein sopiva paikka meille, sain taas mieheltä kertausta eri hirvieläinten sarvista ja niiden kehityksestä ;)

  Meillä aikuiset tykkäsivät todella paljon ruuasta, mutta hinnoittelun suhteen tosiaan nirson teinin ja rajoittuneen 10-vuotiaan syöttäminen oli vähän tyyristä. Teini sentään söi vähän perunaa ja kalaa (täyteen hintaan), 10v söi leipää ja toffeeta, 21,50 € sekin vähän paljon siitä. Mutta johan minulle on todettu, että äiti saa katsoa peiliin jos lapsille ei kelpaa hyvä ruoka, tämä on niitä hetkiä kun tietää epäonnistuneensa äitinä/kasvattajana.

  Lämpimän ruuan lihapata sai erikoismaininnan teiniltä: hän sanoi kuvitelleensa että tuolla lihapata olisi erityisen hyvää, mutta kuulemma ihan samanlaista se oli kuin äidinkin tekemä (tämän voi sitten äiti ottaa kehuna vaikkei se sellaiseksi ole tarkoitettukkaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas kaunis palaute teiniltä :)!
   Ai tuommoista on todettu - phuuh! Kyllä tässä on itsekin sen verran ruokakasvatusta tehty ja lopputulos nyt on mitä on, että en menisi kenellekään tuollaisia toteamaan. Mitäs tuumasit takaisin?

   Poista
  2. En oikeastaan tuumannut mitään, sanoin vaan jotain tyyliin että näinhän se on. En jaksanut alkaa lapsettomalle viiskymppiselle miehelle alkaa selittää tai puolustelemaan.

   Edelleenkin olen sitä mieltä, että olen tyytyväinen että olimme siellä koko perhe, mutta tietysti tuon voisi tehdä useammin jos hinnoittelu ottaisi huomioon tosiaan nuo nirsot teinit ja rajoittuneet kymmenvuotiaat ;)

   Poista
  3. Minä olisin voinut vastata kipakammin - tai sitten olisin ollut kokonaan hiljaa sammakoiden pelosta.
   On kyllä hyvä että veitte, me ei millään raskittu. Samalla saatiin nurkumisvapaa ruokahetki (vaikka pääosin meidän muksut kyllä käyttäytyy hurjan hyvin).

   Poista
 2. Me aiomme reilun viikon päästä pienelle kesäreissulle Jyväskylästä etelään ja sauvajyväseltä jo poimin vinkin tästä paikasta ja nyt olen vielä innostuneempi. Pitänee siis varata etukäteen ihan varalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi! Tykkäätte ihan varmasti.

   Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin