Tänään urakoitiin pappan kanssa pakkasesta kuusi kiloa haukifileitä jauhelihaksi. Osan saimme meille kotiin mukaan, osa paistettiin haukipulliksi papalle pakkaseen valmiina annospusseina. Siinä paistellessa maistoimme toki muutaman pullan pitäen kovasti mehukkaasta rakenteesta ja mausta. Poitsu pyysi että tehtäisiin samoja joskus kotonakin, joten naputtelen ohjeen tähän nyt hyvään talteen.
Blogimme edellinen haukijauhelihapullaohje on sekin vallan hyvä, mutta enemmän raaka-aineita kaipaava. Aiemmin haukijauhelihasta on tehty myös aasialaisviritteisiä haukipullia ja hampurilaispihvejä tuplastikin, sekä haukimurekepihvejä Stömsö-Mikaelin ohjeella. Haukijauheliha on uponnut myös haukipiirakkaan, jolle keittelimme riesling-kastikkeen.
HELPOT JA HERKUT HAUKIJAUHELIHAPULLAT
1 kg haukifileitä
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
mausteseos
noin 1/4 tl valkopippuria
noin 1/4 tl currya
3 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
1 kananmuna
paistamiseen voita
Kuori ja pilko sipulit.
Jauha sipulit yhdessä haukifileiden kanssa.
Sekoita mausteet, kerma ja kananmuna yhteen mausteseokseksi.
Jauha haukijauheliha toiseen kertaan koneen läpi yhdessä mausteseoksen kanssa.
TAI
Jos sinulla on valmista haukijauhelihaa, sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen sipulit tietysti kuorittuna ja pilkottuna.
Muodosta taikinasta lihapullan kokoisia palloja. Kostuta kädet välillä kylmään veteen (astiassa), jolloin haukipullien muotoilu on helpompaa kun taikina ei tartu käsiin.
Paista voissa pannulla keskilämmöllä kaksin puolin, kunnes haukijauhelihapullien pinta on kauniin ruskea ja pullat kauttaaltaan kypsiä.
Haukipullat on kyllä hyviä. Upea määrä fileitä! Hyviä ohjeita teillä hauelle, minäkin olen kokeillut muutamaa noista. Muistelen myös kaiholla Juuren ohjeella tehtyjä haukimakkaroita (http://sauvajyvanen.blogspot.com/2016/03/haukimakkara.html) joita söin ehkä edelleen parhaissa hodareissa ikinä (http://sauvajyvanen.blogspot.com/2016/03/haukihodari-ja-hauenmatia.html)
VastaaPoistaTiedätkös me ei olla tehty makkaroita ikinä. Mutta kun tehdään, niin täytyy ehdottomasti kokeilla myös noita haukimakkaroita!
VastaaPoista