maanantai 29. heinäkuuta 2019

Mikkelin tori, herkuttelua muikuilla ja kuplavohveleilla

Me aikuiset toimeennuimme vih-doin-kin lounaalle Tertin kartanoon matkatessamme Jukan isän luo Savonlinnaan. Ihana noutopöytälounas maksoi 43 euroa ollen meille aikuisille aivan loistojuttu, mutta epäilimme krantuhkojen lastemme maistamisintoa ainakaan kyseisen euromäärän vertaa. Esittelimmekin heille vaihtoehtoisena lounaspaikkana Mikkelin torin. Emme tuossa vaiheessa vielä tienneet kuin jälkiruokavaihtoehdon, Soppa Hannan instasta hoksatut kuplavohvelit, mutta se riitti lasten päätöksen tekoon torin hyväksi.
Tallustellessamme Mikkelin torilla lasten katseet nauliintuivat KalaValkosen muikkukojuun, josta kiiri herkulliset kalan tuoksut. Tästä kojusta lapset halusivatkin ottaa muikkuannoksen puoliksi. Mainoskuvassa ne tarjottiin perunamuussin kanssa, mutta näin kesällä muussi oli vaihdettu oivallisen sesonkisesti keitettyihin uusiin perunoihin. 

Jututin paistajaherraa lasten herkutellessa Puruveden muikuilla. Hän kertoi että ruisjauhoissa ja suolassa pyöritellyt muikut paistetaan kirkastetussa voissa, johon on lisätty viidesosa öljyä. Kirkastettu voi ei pala kuumalla levyllä ja ruisjauhotus takaa sen että muikkuihin tulee kaunis pinta kun ne eivät ole ihan kiinni paistolevyssä. Paistamiseen mies on tehnyt itse komean lastan, jolla kääntää kuulemma puolisen kiloa kalaa kerralla. Ne muikut jotka eivät suostuneet lastalla kiepahtamaan ympäri, käännettiin pihdeillä erikseen. Lopputuloksena olivat tasaisen rapsakat, kauniisti koossa pysyneet herkulliset muikut. 

Siinä jutustellessa saimme vielä makupalat kojun savumuikuistakin, jotka olivat ylen herkullisia nekin. 
Jälkiruuaksi muksut suuntasivat Hellen vohvelikojulle. Sieltä lapset ostivat supermakeat kuplavohvelit haluamillaan täytteillä ollen oikein tyytyväisiä. Täytevaihtoehdoissa riitti valinnanvaraa mm. Oreosta, vaahtokarkeista, marjoista ja popcornista erilaisiin jäätelöihin ja kastikkeisiin asti. Vegaanisenakin vohvelien pyöräytys kuulemma onnistuu, mutta ei gluteenittomana. 
Tästä me aikuiset sitten suuntasimme Tertin kartanoon lounastamaan ja lapset istahtivat kartanon nurmelle varjoon kännyköittensä kanssa odottamaan. Tämä oli niitä kuuluisia "kaikki voittaa"-tilanteita.

1 kommentti:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin