maanantai 1. heinäkuuta 2019

Nautinnollinen Tuska

pressiliput saatu järjestäjiltä
Meillä alkoi perjantaina kesäloma. Aloitimme sen mitä parhaimmalla tavalla eli kurvaamalla Suvilahteen Tuska festareille. Viime vuonna olimme Tuskassa ensimmäistä kertaa kaksin. Olemme koko vuoden kehuneet kaikille festaripuheiden alkaessa Tuskan leppoisan mukavaa tunnelmaa ja toimivuutta. Siksi meistä oli ilo palata festeille, varsinkin kun tiedossa oli hyviä tuttuja bändejä ja mielenkiintoisia uutuuksia. Me ehdimme paikanpäälle perjantaina ja sunnuntaina. 

Näin ruokabloggaajana festien ruokatarjonta kiinnosti tietysti kovasti. Etukäteen katsottuna kattaus näytti monipuoliselta eri maiden ruokakulttuurien myötä, mutta kylläkin kovin hampurilaispainotteiselta. Valopilkkuna kulinarististi meikäläisille vilkkui Olo Gardenin koju
Festien tarjontaa maisteltuamme se kohosikin ihan parhaimmaksi kokonaisuudeksi. Ruuat oli mietitty lisukkeita myöden toimivaksi kokonaisuudeksi, kuten näiltä tekijöiltä nyt olettaa saattaakin. 
Falafelien kanssa esimerkiksi tarjottiin tomaattia sekä marinoituna että savustettuna ja kivasti maustettua punasipulia. 
Karitsan kyytipoikana oli kukkakaaliakin sisältänyt tabouleh, jota rapsakoittivat oivallisesti sipsit. 

Muina hyvinä ruokaelämyksinä mainittakoon Onamin bao bunnit possutäytteellä, ja Papa´s Smokery BBQ:n kana- ja possuburgerit, joiden lihat savustettiin houkuttelevasti paikan päällä. 
  JJ´s BBQ tarjoili briskettihampurilaisensa mukavan mausteisilla kastikkeilla. 
Jotkut näyttivät teurastaneen lihansa itse ja kysyttäessä herra tuumasikin että "ite tein ja säästin". 
Festariravintola Black Dining tarjoili tänä vuonna burgereita ja pihvejä sekä lihan- että kasvissyöjille sekä wingsejä. Se ei noussut meille erityisen kiinnostavaksi. 

Juomapuoli jäi meillä yhden viinilasin mittaiseksi, joten sitä emme osaa kommentoida kummemmin. Pullon täyttö vesipisteillä sujui hyvin ja alkoholitontakin juotavaa oli sopivasti tarjolla. Perjantaina kaljajonot näyttivät paikoin turhan pitkiltä ja ilmeisesti muissakin järjestelyissä oli ollut parantamisen varaa. Niihin reagoitiinkin heti Tuskan puolesta kun palautetta oli annettu, mikä oli todella hieno juttu! Parannuksista infottiin ainakin Instassa hyvin. Meitä vessamurheet ja muut eivät niin koskettaneet, sillä selvinpäin ei bajamajoissa tarvinnut rampata ja sen kerran kun kävimme ymmärsimme mennä väljälle sisääntuloalueelle. 
Tuska oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa koko laajuudeltaan anniskelualuetta, mikä meinasi heiluvia tuoppeja keikoilla, joskin tietysti myös mukavuutta kun voi samaan aikaa hörppiä ja katsella keikkoja. Erillisten anniskelualueiden poistaminen tarkoitti tietysti myös sitä, ettei alle 18-vuotiailla ollut Tuskaan asiaa - lukuunottamatta sunnuntaipäivän parin tunnin mittaista lapsille suunnattua pikkuTuskaa.  
Tuskan hyväksi täytyy kyllä sanoa (itseäni toistaen) että näillä festeillä on kiva tunnelma, jonne kaikki ovat tervetulleita juuri sellaisina kuin ovat. Tänä vuonna nähtiin paitsi synkkiä meikkejä ja paljon mustaa, myös tikru- ja yksisarvispukuja ja kaikkea tältä väliltä. 

Musiikkianniltaan Tuska nousi meille nyt erityisesti naisten vuodeksi. 
Halestormin Lzzy Hale bändeineen veti ihan äärimmäisen energisen keikan. 
Jinjerin Tatiana Schmailyuk sai keikalla edessäni seisovien miesten käsikarvat nousemaan esiintymisellään, mikä kertonee paljon. 
Myös Battle Beastin Noora Louhimo teki vaikutuksen. 
Amorphiksenkin kanssa esiintyneen Anneke von Giersbergenin keikka kahdestaan kitaran kanssa Inferno Stagella oli todella tunnelmallinen hengähdystauko erilailla intensiivisessä musiikkitarjonnassa. 


Musiikkikattauksesta löytyi kiinnostavaa todella paljon. Kaikki ei luonnollisestikaan uponnut, mutta festareilla on juuri se etu että pääsee kuulemaan monenlaista. Tuskassa tulee uteliaisuudesta käytyä sellaisten bändien keikoilla, joiden genre ei raskaamman musiikin saralla ole itseä lähellä. 

Tuska on kyllä ihan mahtava festari jonne palaamme mieluusti taas ensi vuonna. 


2 kommenttia:

  1. Hieno kooste festareilta. Ja ruokapuoli näyttää hyvältä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiitos! Tosi kiva kun festareilta saa hyvääkin ruokaa.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin