
Kastike:
1-2 porkkanaa
1 punasipuli
pala selleriä
2 rkl öljyä tai voita
1 pullo punaviiniä
tuoretta rosmariinia ja timjamia
2 dl:n tlk demi-glace -kastikepohjaa
1/2 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
katajanmarjoja tai rosmariinia ja timjamia tuoreena
(nokare voita)
Pilko kuoritut juurekset ja punasipuli melko pieniksi kuutioiksi ja kuullota öljyssä tai voissa kattilassa 3–4 minuuttia. Lisää kattilaan pullollinen punaviiniä sekä puoli ruukkua rosmariinia ja timjamia. Anna kiehua kokoon, kunnes viiniä on jäljellä noin 3 desiä. Siivilöi liemi ja lisää joukkoon demi-glace -kastikepohja. Lisäsimme katajanmarjat tässä vaiheessa. Anna kastikkeen porista edelleen liedellä hiljaisella tulella puolisen tuntia. Lisää (loput yrtit silputtuna ja) hunaja pyöristämään makua. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat kastikkeeseen kaunista kiiltoa, sekoita siihen juuri ennen tarjoilua nokare voita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat