sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Punasipuli-puolukkahilloke



Muutama aika sitten söin ravintolassa huippumakuista punasipulihilloketta. Lisäke oli itselleni aivan uusi tuttavuus - ja loistava sellainen lihalle. Googlettamalla huomasin, että monella tämä hilloke kuuluu joulupöytään. Pooki-ravintolan hillokkeessa oli puolukkaa, mitä en netin hillokkeista noin äkkiselaamalla löytänyt. Sovelsin siis ohjeista seuraavanlaisen kokonaisuuden ja täytyy sanoa että oli paitsi hyvää, myös kauniin väristä!

Punasipulihilloke
sopiva satsi kahdelle


iso punasipuli suikaleina
noin 1 rkl voita paistamiseen
noin ½ dl puolukkaa (pakkasesta)
1/2 dl balsamiviinietikkaa
hiukan sitruunamehua
hunajaa maun mukaan, lisää ensin noin 3 rkl
noin 1 dl vettä
suolaa, mustapippuria, hunajaa

Kuullota sipulia hetki voissa. Lisää muut aineet ja keitä hilloketta, kunnes sipuli on pehmeätä ja neste on lähes imeytynyt. Lisää vettä tarvittaessa keittämisen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista makua myös hunajalla. Oma hillokkeemme maistui aika makealle. Tarjoilimme punasipuli-puolukkahillokkeen kylmänä lampaankareen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Olisko tää hiukan niin kuin Cumberlandin tapaista? Näyttää namilta!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Namia tämä onkin ja mielestäni oikein kaunista. Cumberlandista ei ole tietoa eikä makua :).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin