tiistai 22. heinäkuuta 2008

Tofun viimeinen mahdollisuus


Tofu-keskustelu jatkukoon! Täällä päästiin alkuun, mutta ei lopputulokseen… Kommenteissa saimme vinkin hankkia tofua etnisistä kaupoista. Helsingistä tarttuikin matkaan Annan mainitsema ”Super Tahoe to-fu” paketti. Aiemmin on ollut puhetta eri mieltymyksistä marinoidako vai maustaa, tai miten sitten ikinä laittaakin. Me halusimme kokeilla kaikkea samalla kertaa.

Ensimmäiseksi teimme hiukan chilimaustettua tofua, jolloin marinadiin tuli:
1 rkl Thai sweet chili kastiketta
0,5 rkl HP maustekastiketta
0,5 rkl Worcestershire –kastiketta
¾ rkl ketsuppia
1 rkl öljyä

Toinen marinadi oli soijapohjainen, sisältäen:
1 rkl soijaa
1 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
0,5 rkl dijon sinappia
0,5 rkl balsamico viinietikkaa
0,5 rkl hunajaa

Sekoita marinadien ainekset ja laita tofut marinoitumaan esim. yön yli. Kolmatta tofua tarjoilimme currylla maustettuna, kuten viimeksi. Neljäs satsi valmistettiin ilman mitään maustetta.

Super Tahoen rakenne oli sopivan kiinteää, joten tungimme palaset vartaisiin ja grillasimme ne. Teimme tofun lisukkeeksi kuskusia.

Jo aloimme saamaan tofuun makua! Ensinnäkin tämä tofu oli rakenteeltaan paljon miellyttävämpi kuin markettien tarjoamat mallit. Maku oli täyteläisempi jo sellaisenaan. Myös marinointi teki tehtävänsä. Suolaa olisi saanut noissa marinadeissamme olla enemmän, mutta se hoitui lisäämällä sitä lautaselle. Parasta kokeiluistamme oli soijamarinoitu, mutta suolaa lisäämällä sweet chilikin maistui. Currymaustettu oli enkä hitusen kuivakkaa.

Hyväähän tofu lopulta on ja kivaa vaihtelua lihansyöjälle.

9 kommenttia:

 1. Kai munkin pitää uskaltautua tofua kokeilemaan. Olen jo ostanut paketin sellaista savustettua kun jossain blogissa sitä suositeltiin aloittelijalle. Se näytää siitakesieten kasvatusalustalta.
  Ja viimeinen käyttöpäivä on lauantaina, ehkä leikkaan pakettiin viillon jä jään odottamaan sitä sientä.. Tarpeeksi kauan kun odottaa niin jotain siihen kyllä kasvaa. :D

  VastaaPoista
 2. onnea yritykseen veera, joko sienten kasvatukseen tai ihan tofun syömiseen ;D

  käytiin tänään Suomen pääkaupungissa ja hankittiin lisää tofua kun luettiin netistä että sitä voi pakastaakin. muutamia lupaavanoloisia reseptejä on tullut eteen.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti ei kuitenkaan tofun _ihan_ viimeinen mahdollisuus ;) Kun meette Tokioon, maista ihmeessä tofua: on todella erilaista kuin mitä täällä saa. Tofu on mietoa, mutta juuri siinä piilee sen herkullisuuden salaisuus...

  VastaaPoista
 4. Kaikkein simppelein tapa saada (supertahoe) tofusta hyvää on minun mielestäin se, että paistaa pannulla öljyssä valkosipulia, lisää tofukuutiot, käristelee, lisää soijaa suoraan pannulle ja käristelee vielä ja se on siinä. Ei marinadeja, ei mittään kummallista. Toimii AINA.

  :-)

  Ainakin niin kauan kuin soijanmakua jaksaa. Ja miehän jaksan!

  VastaaPoista
 5. sammakko: ei jäänyt viimeiseksi tofu-ruuaksi nyt kun löydettiin tuo Tahoe. ne kaupan tofut jäävät meiltä nyt rauhaan.
  juu, tottahan me maistetaan KAIKKEA - mikä pysyy paikallaan ;)

  ylimuuli: kiitos tästäkin vinkistä. laitetaanpas korvan taakse! meille maistuu kyllä soija. voiko siihen muka kyllästyä;) lainattiin myös muutamia kasviskeittokirjajoja ja niissä oli kivoja vinkkejä.

  VastaaPoista
 6. Tuo muulin neuvo on minustakin hyvä, ei mitään marinadeja vaan suoraan käyttöön. Soijakastike sopii hyvin mausteeksi.

  Aasialaiskaupoissa myytävä instant-tofu ei sekään ole hullumpaa, ihan helppo valmistaakin. Tuoretta tofua ei tietenkään voita... <3
  Musta tuli vasta Japanissa tofun jättiystävä :)

  VastaaPoista
 7. täytyy kokeillakin tuota instant-tofuakin. mitäs sillä nyt on eroa tähän käyttämäämme? tofu-maailma on meille aivan uusi, joten kaikenlaista tietoa saa kaataa ämpärillä päähän :)!

  mikäs sen kaupan nimi olikaan jossa te käytte? me olemme osteskelleet nyt näitä ViiVoanista hallissa käydessämme. Onko teidän kauppanne jossain samoilla nurkilla?

  VastaaPoista
 8. Hieno juttu että tofu-kokeilu onnistui! Tehän läksitte oikein toden teolla vertailemaan :)!

  Tuon linkatun kommenttiketjun myöhempi keskustelu oli mennyt multa ihan ohi. Sanoisin tuohon makuasiaan vielä (jos vaikkapa Polkkis lukee tämän ;)) että oudoltakin, "pahaltakin" maistuvia juttuja kannattaa silloin tällöin kokeilla uudestaan.

  Yhtä hyvin kuin lapsi, myös aikuinen voi oppia tykkäämään uusista mauista, kunhan niihin tottuu. Kun useamman kerran sitkeästi maistelee jotakin, voivat makunystyrät yhtäkkiä päättääkin että tämäpä onkin lähes suurinta herkkua maan päällä. Ja jälleen maailma avartuu! Tietysti kyse on myös uusien maustamiskeinojen tai tuotemerkkien löytämisestä, mutta nekin hälventävät ennakkoluuloja ylipäänsä.

  Siksipä ihailenkin teidän tarmoa kokeilla päättäväisesti uudestaan sellaisia juttuja, jotka ekalla tai toisellakaan kerralla ei ole säväyttäneet. Se vaatii rohkeutta, jota itseltänikin joskus puuttuu :)

  VastaaPoista
 9. jees, olen anna samaa mieltä ettei yhden tai kahden maistamisen jälkeen kannata lannistua. voikin olla että on saanut itsellemaistumatonta plaatua, itsellemaistumattomasti valmistettua jne. onneksi kokeilimme tofua vielä - kiitos sinunkin vinkkailujesi- ja saimme siitä uuden ruokaystävän. ja totta - taas on makumaailmamme uusia variaatioita valmis vastaanottamaan!

  etanat ovat minulle muuten tuollainen toinen "sitkeyskohde". olen maistanut niitä kahdesti ravintolassa, grillattuna ja valkosipulisoossin kanssa, enkä ymmärtänyt suurena herkkuna hehkutusta. mutta voi olla että tämäkin maku minulle joku päivä aukenee...

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin