keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Metsäretki ja Suppilovahverot mäntysilpulla maustettuna

Aikuisten Helsinkipäivän ja päiväunien jälkeen lähdimme freesautumaan metsään, nyt koko perheen voimin. Mukaan evääksi otimme kaakaota termariin, sekä aikaisemmin leivottua kurpitsa-suklaapiirakkaa ja ternimaitopannaria, jälkimmäistä Mummun omenahillolla kuorrutettuna. Kyllä maistui talsimisen ja leikkien lomassa!
Lapsille metsä on oiva leikkipuisto. Kiipeilyyn tarvitaan muutama aste lisäponnistelua ja muksahtaminen alas sammalille on pehmeää.
Foodie-meikäläiset tiirailivat metsässä myös sienien perään. Niitä löytyikin muutama kourallinen. Kuvassa komeilevat suppilovahverot olivat toiveissa, mutta yllätykseksemme mättäiltä kohosi vielä yksittäisiä, herkkuina pitämiämme rusko-orakkaita. Jos olisimme kokeneempia sienestäjiä, olisimme toki tienneet sientä saavan loka-marraskuussa. Nyt luimme sen sienikirjasta.
Suppilovahveroissa on tuoreena ihana suutuntuma, ja metsäistä makua, jota halusin lisätä edelleen. Siksi paistoin sienet nopeasti maustaen männyllä. Tykkäsimme kovasti tästä kokeilusta. Nyt ensimmäisellä kerralla mietin vahvan männyn maun tulevan liikaa esille, mutta silputtuna näin ei käynyt. Seuraavalla kerralla uskallan laittaa siis mäntysilppua enemmän. Meillä edettiin 1 maustemitallisen (1 ml) voimin, mutta ohjeeseen olen laittanut 2 mitallista, koska luulen sen olevan lähempänä maistuvampaa totuutta.

MÄNNYLLÄ MAUSTETUT SUPPILOVAHVEROT

pari kourallista tuoreita suppilovahveroita
1 rkl voita paistamiseen
2 maustemitallista tuoreita männynneulasia pieneksi silputtuna
sormisuolaa maun mukaan

Silppua ensin männynneulaset terävällä kokkiveitsellä. Kun tarpeeksi kauan silppuat, tulee neulasista ihan muhjua - tällöin ne tuoksuvat entistä enemmän.

Nakkaa voita pannulle. Kun voi on sulanut, laske sekaan puhdistetut, tuoreet suppilovahverot ja pyöräytä muutaman kerran pannulla. Lisää männynseulassilppu ja pyörittele vielä hetki. Ripsuta ylle makusi mukaan suolaa.
Meillä sienet tarjottiin lihan kera. Vaalea, hyvä maalaisleipä voisi mennä myös sienien alla tai sitten sienet voisi (hiukan silputtuna) sijoittaa vaikkapa jonkin syksyisen keiton keskiöksi tähän tapaan.

2 kommenttia:

  1. Enpäs tiennytkään,että noin myöhään syksyllä vielä löytyy sieniä!Onpas jännä tuo männynneulasten lisäys sieniin,pitää ehkä ensi kesänä ottaa männynhavusia talteen;D
    Muuten,postasin juuri uuden munakoisoreseptin;D

    VastaaPoista
  2. Suppilovahveroita voi löytyä vielä ensilumenkin alta.

    Tulen viivana tsekkaamaan munakoisoreseptin -!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin