perjantai 19. marraskuuta 2010

Piparkakkulinna

 ---Ja prinsessa ja prinssi elivät linnassaan onnellisina elämänsä loppuun asti.

Jotakuinkin noin loppui lapsiemme satuilu tästä linnasta. Harmittaa etten huomannut kopioida tekstiä itsellekin.

Tämä linna lähti RE/MAX:n Nummelan toimistoon. Kyseinen puulaaki on yhdessä Nummelan Tekniset Rajalan kanssa järjestänyt leikkimielisen piparkakkutalon rakennuskilpailun, johon sai osallistua ihan kuka tahansa. Kilpailuun osallistuneet luomukset myydään kiinteistövälittäjien asettamaan hintaan eteenpäin ja saadut varat käytetään lyhentämättömänä Vihdin vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Myymättömät talot huutokaupataan.

Rakennusten kuvalliset "myynti-ilmoitukset" ovat nähtävillä RE/MAXin ilmoitustaululla Nummelan Prismassa 22.11 alkaen ja varsinaiset työt kakkoskerrosen toimistolla. Näistä saa äänestää itselleen mieluisinta. Äänestyksen voittaneen luomuksen rakentajille, ja äänestäjille on luvassa palkintoja. Myös Arvovaltainen Raati palkitsee upeimman ja mielikuvituksellisimman työn.

Meistä idea oli kokonaisuutena ihan loistava ja halusimme ehdottomasti osallistua koko perheen voimin.
Lapset päättivät yhteistuumin aiheeksi linnan. Poikamme piirsi kuvan, jonka perusteella isä piirsi kaavat paperille. Hevosiin ja lohikäärmeisiin meillä oli muotit.  
Saimme kisaan ilmoittautuessa starttipaketin, joka sisälsi piparkakkutaikinaa, nompparelleja ja pursotusmateriaalia. Linnan pursotukset teimme kuitenkin pikeerillä. Pääosan pursotuksista teki 6-vuotias poikamme, äidin ja 3-vuotiaan pikkusiskon auttaessa. Minusta tästä luomuksesta näkyy hyvin että sitä on ollut puuhaamassa kokoon koko perhe.
Vihreät "viunaleet" muurin kyljessä ovat köynnöstä, jos se ei jollekin auennut. Köynnöksiin kiinnitettiin myös kuivattuja kanervankukkia koristeeksi. Mustat laksitsinompparellit olivat minusta aika hyviä kivenlohkareita muurissa. Krokotiilin hampaat on pursotettu valkoisella pikeerillä.

Prinsessa ottaa avosylin vastaan hevosrattailla saapuvan prinssinsä lohikäärmeen tarkkaillessa tilannetta tornissa. Sen muistan tarinasta, että ainakin kuninkaalliset pussailivat, menivät naimisiin ja saivat sekä kruunut että sormukset.

9 kommenttia:

 1. Onpa komea linna ja erittäin hyvään tarkoitukseen menee!

  VastaaPoista
 2. Upea idea!
  Hellyttävä linna sekä tarina. Piparipuuhailu lasten kanssa on ihan parasta :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kilpailu ja ihastuttava lopputulos! Voin ihan kuvitella miten hauskaa oli tehdä tuota linnaa lasten kanssa:-)

  VastaaPoista
 4. Ihana linna! Täällä on käyty vasta alustavia keskustelua siitä, mitä tänä vuonna tehdään. Lentokone on ainakin mainittu, ja mun epäilykset siipien kestävyydestä tyrmättiin ylimielisesti :)

  VastaaPoista
 5. Mahtava kilpailuidea ja hieno koko perheen kimppatoteutus. Ja onneksi oli sadussa onnellinen loppukin. Meillä lasten sepittämät jutut on enemmänkin linjaa "sit tää putos jokeen ja se ei jooko osais uida"...

  VastaaPoista
 6. Me innostuimme molemmat heti luettuamme ilmoituksen eri aikaan Jukan kanssa - ja lapset innostuivat heti kun kuulivat jutusta. Poitsu kyllä tarkisti että kai tehdään sitten vielä piparkakku"talo" kotiinkin - totta kai!

  Linnan rakentaminen ja suunnittelu yhdessä oli tosi hauskaa!

  Emma lentokone kuulostaa kyllä haasteelliselta, mutta eiköhän sekin taivu. Minkä lentoyhtiön väreihin meinasitte maalata?

  Jonna kyllä tässäkin tarinassa muistaakseni joku kuoli, mutta jälkikäteen kysyttäessa lapset olivat erimielisiä siitä oliko se lohikäärme vai krokotiili.

  VastaaPoista
 7. Tämä ihana linna koristaa nyt meidän keittiön pöytää. :) Lapset ihastuivat yksimielisesti ja huusivat sen itselleen.

  Linnaan tosin muutti asumaan eräs iso sokerimassahämähäkki kurpitsoineen, jota äitini ei kelpuuttanut ostamaansa piparkakkutaloon. Meille se kelpasi, saipa linna yhden uuden pelottavan asukin ja Hämäkäk hyvän kodin. :D

  Laitan sinulle sähköpostilla sen kirjoittamanne tarinan, kunhan pääsen toimistolle huomenna tai ylihuomenna riippuen tytön vesirokon paranemisnopeudesta.

  Teillä on ihana blogi ja ihania lasten kanssa tehtyjä leivonnaisia. Pipariavaruuskin on aivan upea!

  VastaaPoista
 8. Omaps kiva kuulla että Linnamme pääsi hyvään kotiin. Ja sai vielä uuden asukinkin, vau!

  Kiitos jos saan tarinan itsellenikin. Piti tosiaan laittaa se muistiin, mutta hiukan kiirusta piti.

  Kiitokset kehuista, ne lämmittivät kovasti.

  Pikaista paranemista tytölle!

  VastaaPoista
 9. Olipa kerran linna, jossa oli juhlat. Ja siellä oli lohikäärme - ja ne nappasivat sen. Enkeli pelasti. Sitten tuli sinne häävaunut, missä meni prinssi. Ja prinsessa odotti nurmikolla. Ne tanssi ja pussaili. Antoivat kummallekin sormuksen ja kummallekin kruunun. Ja sitten linnan vallihautaan syntyi iso iso krokotiili ja sille annettiin joka päivä lihaa. Sit ne söi banaania. Sitten prinsessa ja prinssi elivät elämänsä onnellisena loppuun asti linnassa.
  (Sain tämän lastemme yhdessä keksimän tarinan sähköpostilla, joten pistetääs tähänkin muistoksi)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin