maanantai 15. marraskuuta 2010

Isänpäivämenu ja Mustikkaiset kampasimpukat

Meillä Isänpäivämenu suunniteltiin tällä kertaa raaka-ainelähtöisesti. Lammas oli itseoikeutettu pääruoan raaka-aine. Halusin kokeilla myös kampasimpukoita, sillä olemme sellaisiakin pakkaseen hamstraneet. Edellämainitut  eivät ehkä ole ihan paras pari kokonaisuutena, mutta tuosta minä viis veisasin. Loin menun kokonaisemmaksi käyttämällä alkupalassa ja jälkiruuassa samoja "mausteita": mustikkaa ja limeä. Jälkiruokakakku muunneltiin Äitienpäiväkakusta - sekin on minusta ajatuksena mukavaa.

Isänpäivämenu 2010

Mustikkaiset, limellä maustetut kampasimpukat

Couscousia


Kampasimpukoita tein ensimmäistä kertaa. Halusin aloittaa Prinsessakeittiön Veeran mustikkaisilla versioilla, sillä pidän niiden väriä hurjan kauniina. Makuyhdistelmä myös kutkutti mieltä. Joissakin ohjeissa kampasimpukat kehotetaan paistamaan vain toiselta puolelta, mutta me päädyimme kaksipuolikypsennykseen. Maku simpukoissa oli oikein hieno, samoin väri. Rakenne oli silkinpehmeä.

MUSTIKKAISET KAMPASIMPUKAT LIMELLÄ

1 dl mustikoita
2-3 rkl limen mehua
7 (sulatettua) kampasimpukkaa
voita
sormisuolaa

Laita mustikat ja limemehu pussiin. Hiero niin että mustikat menevät rikki. Laita kampasimpukat pussiin ja anna marinoitua muutama tunti.
Paista voissa noin minuutin verran per puoli. Ripsi ylle sormisuolaa.
Laitoin kampasimpukat tarjolle nyt parin ruohosipulisuiron päälle, jotta lautanen ei olisi ihan niin tyhjän näköinen.

Juomana toimi oikein hyvin ViiniTV:n suositus, Uusi-Seelantilainen Lindauer Brut Cuvée. Kuivan kuohuviinin limettisyys sopi oikein oivasti näille kampasimpukoille!

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista:) Minä en ole vielä koskaan syönyt kampasimpukoita, mutta poikani olivat lauantaina molemmat syöneet niitä ensimmäistä kertaa. Ja kuten usein aluksi käy, eivät olleet kovin ihastuneita.

  Kuvaamasi perusteella uskallan ehkä joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Luin ensin teidän menun ja sitten kuvaa katsoessa mietin, että aika pinkiksi jätitte lampaan. Hetken kesti ennen kuin tajusin ;)

  VastaaPoista
 3. Katriina minustakin oli mielenkiintoista. Rakenne on äkkiseltään kovin pehmeä, voin kuvitellaan sen tökkäävän jollekin. Luulenpa, että jos/kun jonain päivänä saan tuoreita, olen pienessä taivaassa :).

  Chez Jasu: aika :)

  VastaaPoista
 4. Täälläkin kampasimpukat ovat suurta herkkua, mutta itse en ole vielä niitä kokannut.

  Todella eleettömän kaunis annoksen asettelu.

  Ja tuosta menun yhteensopivuudesta: menisi muhun kyllä aivan täydestä. Jos epäyhtenäisestä puhutaan, niin odota kunhan ehdin laittaa linjoille meidän viikonlopun menun. Se oli ehkä irrallisin kautta aikojen, siitä huolimatta, että sillä oli "teema".

  VastaaPoista
 5. Eleettömän kaunis tai sitten ihan vaan tosi yksinkertainen :).

  Mielenkiinnolla jäämme odottamaan menuanne.

  VastaaPoista
 6. hieno väri kyllä mustikasta :) Tykkäsitkö että maustaminen mustikalla kannatti?

  VastaaPoista
 7. Nelle: Emme ole maistaneet koskaan kampasimpukoita ennen, joten vertaikohtaa ei ole. Tästä kyllä tykkäsimme, joten kannatti! Isänpäivään mustikat sopivat jotenkin erityisen hyvin, sillä Jukka oli poiminut ne itse Köyliöläisestä metsästä!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin