lauantai 11. helmikuuta 2012

Sydämistynyt muna ystävälle

Jukka olisi halunnut otsikoida tekstin miesmäisesti: Munaa ystävälle. Ei kai sekään huono olisi ollut, mutta päädyin diktaattorimaisesti tällaiseen pehmeämpään lähestymistapaan.

Ensi viikolla vietetään ystävänpäivää. Se on minusta ihana tapa, niinkuin on äidin- ja isänpäiväkin. Vaikka ystävää ja ystävyyttä voi toki osoittaa ja vaikka juhliakin joka päivä, niin ei yksi varsinainen Ystävänpäivä huonoa tee. Tulevan juhlapäivän kunniaksi askastelimme paskartelimme ruualla ja tällä kertaa munalla. 

Idea keitetyn kananmunan muotoilemiseen sydämeksi tuli AnnaTheRed-blogista . Ja näin se käy:

SYDÄNMUNA

Tarvitset:
kananmunan
maitopurkin pahvia
kaksi kuminauhaa
syömäpuikko (tai vastaava)
Laita kananmuna kiehumaan. Leikkaa samaan aikaan maitopurkin pahvin kulmaosasta pala. Munan koosta riippuu miten korkea reunasta kannattaa leikata, mutta noin 4-5 cm on aika hyvä. Pahvipalan tulee olla munaa huomattavasti pidempi, jotta kananmuna raukka ei joudu liialliseen puristukseen.

Kun kananmuna on kiehunut kypsäksi, kuori se aivan heti kuumana. Laita muna pahvien väliin ja aseta päälle syömäpuikko. Kiedo sitten kuminauhat puikon ja pahvien ympäri. Tarkoitus on että puikko puristaa munan päälliosaa niin että se muodostaa uran. Nyt muna saa puristua "muotissaan" kymmenen minuuttia. Kuumalla ilmalla se kannattaa tehdä jääkaapissa.

Jos pahvi on liian jäykkää ja se on leikattu liian lyhyeksi, munan paine kasvaa turhan paljon ja saat räjähtäneen oloisen munan, jota ei tunnista edes särkyneeksi sydämeksi.
Kun muna on muotoutunut kymmenisen minuuttia sen voi ottaa pois pahvien välistä. Sitten munan saa puolittaa ja/tai viipaloida.
Sydänmuna maistuu vaikkapa voileivän päällä, salaatissa, aamupalalla tai pinaattikeiton kanssa.

9 kommenttia:

 1. Hauska! Meillä oli USA:n ihmemaasta tuotu vekotin, jolla sai kananmunasta neliskanttisen. Kerran viitsittiin askaroida sellaisia, mutta sitten härveli meni kirpparikassiin:)

  VastaaPoista
 2. Meillä on Japanista tuotu vastaava, jolla saa Hello Kittyn päänmuotoisia munia. Vaatii vain niin isoja munia, ettei olla vielä löydetty.

  VastaaPoista
 3. Hih kaikkea sitä blogeista oppiikin;D Söpöt munat!

  VastaaPoista
 4. Ihanat munat teillä! :D Olis ollu ihan hyvä se toinenkin otsikko....

  VastaaPoista
 5. Heh, tuollainen pitääkin tehdä ystävänpäivänä yllätyksenä!

  VastaaPoista
 6. Ihania ideoita annettavaksi ihanille ystäville!

  VastaaPoista
 7. Hauskahan olisi myös, jos jättäisi leikkaamatta. Soikea muna, jossa viiru keskellä. Ukolle sellainen.

  VastaaPoista
 8. Hah haa :D! Ja vaikka jotain tikkuja ympärille vai?

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin