sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kappelin Helsinki Design-menu

Olen venyttänyt tämän jutun kirjoittamista, koska en ole osannut arvioida pitäisikö se tehdä vai ei. Jokseenkin kaikki on meinaten sanottu jo muiden blogeissa. No, tässä kuitenkin mennään.

Meidät kutsuttiin HOK:n toimesta tutustumaan ravintola Kappeliin ja lahjakortin voimin syömään "Helsinki Design-menu". Kokonaisuus koostuu yhteensä kahdeksasta annoksesta. Tiedotuspäällikkö kertoo lahjakorttia edeltäneessä sähköpostissa, että Helsinki Design -menussa on Kauppatori lautasella: kaikkia menun sisältämiä tuotteita on myynnissä jossain muodossa Helsingin Kauppatorilla, Suomen todennäköisesti tunnetuimmalla torilla. Halusimme tykätä lahjakorttimenustamme, mutta jo toisen ruokalajin kohdalla taso laski yllättävän alas eikä sieltä sitten enää noustukaan. Ainoa ruokalaji josta rehellisesti pidimme molemmat, oli kokonaisuuden aloittanut "Kylmäsavusilakka Skagen", joka oli koristeltu pitsisen rapealla ruisleipäpalalla.

      Salaatti vaikutti lounaspöytäjäänteeltä.

Jokirapukeitossa oli tylsän tunkkainen maku, jota värikäs servetti kattausyksityiskohtana ei ainakaan kohottanut. Kuvaamaton timjamismetana maistui meille molemmille, mutta seassa tarjotut herkkutatit muistuttivat rakenteeltaan niljakoita tölkkiherkkusieniä.
Siikapalasta puuttui rapsakka paistopinta.  Kalan alla ollut endiivi oli hyvin kitkerä ja jäi molemmilta syömättä.
Jälkiruoan mansikat ihmetyttivät talvisaikaan tarjoiltavassa jäätelöannoksessa. Kappelin makea oli pieni suklaaleivos, joka maistui vahvasti jääkaapille.

Läpi menun nautimme talon viiniä, Savia Viva Xarel.lo:ta. Se oli ennestään tuttu, oikein passeli valkoviini tähänkin kohtaan, joten siitä pisteet.

Tarjoilu oli kohdallamme ystävällistä, mutta hyvin ontuvaa. Lautasen sisältö kerrottiin vain pyynnöstä, eikä vettä kaadettu kertaakaan lisää.
72 euroa per nuppi on ehdottomasti liikaa tästä kokonaisuudesta. Parasta Kappelissa on sijainti ja kaunis ulkokuori, mutta  ravintolalle se ei riitä. Juttelimmekin Jukan kanssa kotiin matkatessamme, että toivottavasti turistit eksyvät Helsingissä ollessaan muuallekin saaden paremman kuvan suomalaisesta ravintolaosaamisesta.

Jukka haluaa kuitenkin erityisesti kiittää baaritiskin alapuolen koristelua, joka oli toteutettu kokonaisuudessaan yhden tähden Jalluista. Se tuo osaltaan suomalaista juomakulttuuria esille ja turistien tietoisuuteen.

Muiden bloggaajien arviointeja Kappelin Helsinki Design-menusta:
Chez Jasu
Liemessä
Hannan soppa
Pumpkin Jam
Ketun keittiössä

10 kommenttia:

 1. Olipas aika kehnon näköisiä annoksia. Hirveä toi servetti keiton alla.. huh huh, yksi syy miksi en syö yleensä s-ketjun ravintoloissa on juuri se, että ruuat on suurimmaksi osaksi tehty puolivalmisteista ja sieltä hankittu, mistä mahdollisimman halvalla saadaan laadusta niin hirveästi välittämättä. Lopputulokset lautasella ovat myös sen mukaisia.. Muutama poikkeusravintola tästä muotista kyllä löytyy, vaikkakin niidenkin taso on viime vuosina ollut alaspäin..

  VastaaPoista
 2. Minäkin kiinnitin huomiota (huoltsikkamaiseen) paperiserviettiin... Voisihan ne yhteistyökumppanit tuoda esiin vähän elegantimminkin.

  Kappeli on harmillinen juttu. Niin kaunis rakennus ja upealla paikalla, mutta kahvilasta on tullut kauhea, eikä ravintolakaan ole juuri kehuja kerännyt. Toivottavasti nämä teidän bloggauksenne toimivat herättelijänä.

  VastaaPoista
 3. Katski: ihmettelimme myös, miksi poroannokseen piti tunkea kylmä, pieni karjalanpiirakka.

  pinea: Minua harmittaa myös kovasti tuo Kappelin tarjonta. Paikka on todella kaunis ja sijainti keskeinen. Puitteita vastaavalla ruualla ja tarjoilun sujumisella paikalla olisi mahdollisuuksia vaikka mihin!

  Olin myös Kappelin avajaisissa taannoin ja siellä ruoka oli mielestäni onnistuneempaa, vaikka tarjoiltiinkin seisovasta pöydästä. Vai olisiko fiiliksen tehnyt Emma Salokosken suloinen ääni?

  VastaaPoista
 4. oho, Jukan tunnuksilla Merituuli.

  VastaaPoista
 5. Aika lailla samansuuntaisia oli muidenkin maistelijoiden kommentit. Mielenkiintoista lukea myös harvemmin ravintolassa syövän. (Voi tätä suomen kielen taivuttelua!)
  Hauskaa kevättalven viikkoa teille kumminkin!

  VastaaPoista
 6. Kokemus se on huonokin kokemus! Ketun keittiön väki taisi olla kaikkein tyytyväisin käyntiin ja hyvä niin.

  Mukavaa viikkoa myös teidän pesueelle - kyllä se kevätmahla alkaa jo virrata suonissa :).

  VastaaPoista
 7. Aikamoista menoa! On se vaan sääli, ettei mielettömimmästä ravintolalokaatiosta Helsingissä ja ainutkertaisen kauniista miljööstä osata ottaa hyötyjä irti ja tehdä paikasta ansaitsemansa mukaista!!

  VastaaPoista
 8. Jonna: Samaa mietimme me useaan kertaan - sääli tosiaan.

  VastaaPoista
 9. Kappelin taso on ollut ilmeisen horjuvaa - meille ilmeisesti sattui se (harvinainen?) hyvä ilta - mikä ei kyllä anna ravintolasta hyvää kuvaa. :(

  Sääli tosiaan.

  Sen aiemman kerran kun olen kappelissa syönyt muutama vuosi takaperin, ruoka oli hyvää. HOK oli kyllä minusta jo silloin isäntänä.

  VastaaPoista
 10. Olkaa onnellisia hyvästä illastanne :).

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin