sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Syötävän nättejä koruja

Korujen askartelu on mukavaa pakkaspäivän puuhaa. Ensin kokoat, sitten odotat hetken että koristeet kuivuvat ja lopuksi syöt koko komeuden. Sitten kokoat lisää ja viet naapuruston kavereillekin. Koruaskartelu voisi olla myös hyvä ohjelmanumero pienten lasten syntymäpäiville.

Törmäsin tähän helppoon ja raaka-aineiltaankin simppeliin ruoka-askarteluun "Cute Food For Kids"-blogissa, jonka "juustosta leppäkettu"-ohjeella onnistuttiin mainiosti viihdyttämään lapsia.

Kiinnitykseen tarkoitettu pikeeriannos on valtava tähän hommaan, mutta samallahan voi vaikka koristella  pipareita.

VAAHTOKARKKIKORU

karkkinauhaa (esim. Snörenin lakunauhaa)
vaahtokarkki
pilli
koristeeksi nompparelleja tms.
koristeiden kiinnitykseen pikeeriä

Tee ensin pikeeri:
1 pienen munan valkuainen
100-150 g tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua
pursotuspussi vaikka pakastepussista

Sitruunamehua siksi, että pikeeri kovettuu paremmin.
Käytä puhdasta ja kuivaa kulhoa. Vatkaa 2/3 osa tomusokerista valkuaisen kanssa vaahdoksi ja lisää sitruunamehua. Jatka vatkaamista ja lisää tarvittava määrä tomusokeria. Seos on sopivaa kun vatkaimia nostamalla vaahto jää pystyy, mutta huippu notkahtaa. Ei kannata vatkata liikaa, jottei ilmava vaahto katkeile pursottaessa. Lusikoi seos pursotuspussiin, sulje solmulla ja leikkaa pienen pieni reikä yhteen nurkkaan. Tästä voit sitten pursotella kiinnitysainetta.

Ja sitten kokoamishommiin.
Leikkaa tavallinen, paksu mehupilli lyhyemmäksi niin että ylettyy kuitenkin reilusti vaahtokarkin läpi. Työnnä pilli sitten vaahtokarkin läpi. Leikkaa pieni pala irti pillinsuulta, jotta saat tukkivan vaahtokarkin pois tieltä.
Työnnä lakritsinauha pillin läpi. Ota pilli pois niin että vaahtokarkki kuitenkin jää nauhaan.
Voit toki pujottaa useammankin karkin jos mielit.
Solmi nauhan päät kiinni toisiinsa ja aloita koristelu.
Pursota pikeeriä "liimaksi" vaahtokarkkiin tai koristeeseen. Kiinnitä koriste vaahtokarkkiin. Anna valmiin korun kuivua hetken. Ohuelti pursottaneet voivat ripustaa kuivuneen korun kaulaansa hyvinkin jo vartin päästä.
Tyttäremme tekemä "bling bling"-koru.
Tytsyn tekemiä koruja naapurin veljeksille. Koruja toimittaessa tulee ottaa huomioon se, että kova pakkanen katkoo mielellään lakritsinauhaa.
Minä sain pojalta elegantin kauniin korun, johon oli upotettu pieni suklaahelmi ♥.

9 kommenttia:

 1. Heh, superhauskoja! Mun mielestä ne käsi/kaulakoruketjut, joissa oli jotain värikkäitä jauhokarkkeja oli ihan parhaita pienenä. Haaveilin myös karkista tehdystä talosta aika usein :)

  Mutta siis joo, mainio idea!

  VastaaPoista
 2. Jytis:Joo, mäkin tykkäsin niistä karkkiketjuista vaikka ikuisena maistaneena niissähän ei ole mitään makua. Mutta edelleen muksut tykkää.

  Asiaa liki liipaten - itse muistan koulunäytelmäroolin Kerttuna parhaiten siitä, että sai syödä noidan piparitaloa.

  VastaaPoista
 3. Looks like your kids are having fun making these necklaces ^,^ so glad you like the idea, and thank you so much for the link.
  By the way, photos on your blog are all so pretty!

  VastaaPoista
 4. Merituuli, hehee, Kerttu olis ollut just mun unelmarooli!

  Vielä karkeista. Muistan kun sain pienenä valita karkkikaupasta herkun kun olin kiltisti käynyt lääkärillä. Oli siis sitä aikaa kun vielä oli ihania karkkikauppoja, joissa oli maaginen tunnelma. (Tai onhan niitä vielä joitain, kuten Pauliina Nummelassa! Tunnelmasta en ole tätä nykyä varma.)

  Valitsin karkkihampurilaisen. Ja eihän sekään siis millekkään maistunut, paitsi sokerille. Mutta oli niiin jännä. Voi pienet ilot.

  VastaaPoista
 5. Tai sitten ne ruotsinristeilyt mukulana johon otettiin 200 markkaa rahaa lapsilisätililtä. Parikymppiä alkoholittomiin drinkkeihin, vitonen pelaamiseen ja loput karkkisäkkeihin. Kerran pelasin vielä viimeisen markan ja voitin 100 markkaa - ei kun takasin taxfreehen. Ihan hullua!

  VastaaPoista
 6. Tiffany they really did. And I enjoyed too, watching them!

  VastaaPoista
 7. Hahaha, mahtava muisto! Oi, karkkisäkit ja voi sitä sokerikrapulaa.

  VastaaPoista
 8. Hauska idea! Lähitulevaisuudessa häämöttävät lastenkutsut tosin uhkaavat paisua niin isoiksi etten usko kykeneväni organisoimaan koruaskartelua sinne...

  VastaaPoista
 9. Hyvä idea voi olla isoissa kemuissa ottaa välillä pienemmän porukan "askartelemaan". Kokonaisuuskin rauhoittuu yleensä hämmentävän paljon.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin