sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Pikaruokaa: Jallusimpukat

Ei. Nyt ei ole ranskalaisten r-kuukausi ja silti teimme simpukoita. Ranskalaiset ja belgialaiset meinaten tuumaavat, että septembresta avrilliin on simpukoiden sesonki. Pakkasesta simpukoita pyydystäessä niitä voi nautiskella kuitenkin milloin vain. 

Tilanteen vaatiessa pikaruokaa simpukat otettiin sulamaan jääkaappiin jo aamulla ja ne höyräytettiin kasaan iltapäivällä. Itsetehdyissä ranskalaisissa meni hiukan kauemmin, mutta yhteistyöllä nekin olivat nopeasti valmiina. 

Resepti on tuttu blogista jo entuudestaan, joskin nyt liemeä palsternakan lisäksi maustanut konjakki vaihtui Jaloviinaan. Ei pöllömpi vaihto ollenkaan sanon minä! Liemi on niin ihanan maukasta, että suosittelen lämpimästi varaamaan lusikan tai hyvää vaaleaa leipää jolloin kaiken ihanuuden saa talteen. 

PALSTERNAKKAISET JALLUSIMPUKAT 
kahdelle kun ranskiksia lisänä

1 palsternakka
1 pieni porkkana
(oliivi)öljyä
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl Arla vähälaktoosista kuohukermaa
4 cl Jaloviinaa
2 dl valkoviiniä
suolaa
sokeria
mustapippuria
500 g sinisimpukoita (esikeitettynä)
(persiljaa)
(tilliä)

Kuori juurekset ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.
Laita pikkukattilaan lämpiämään kerma ja Jaloviina. Anna seoksen kiehua hiljalleen niin että se hieman tiivistyy.
Laita suurehkoon kattilaan kuumenemaan runsaasti öljyä (useampi rkl) ja paista siinä ensin muutama minuutti palsternakkaa ja porkkanaa. Lisää joukkoon sipulit ja jatka vielä kasviksia pehmentäen. Itselläni kasvikset olivat tosi pieninä paloina, jolloin muutama minuutti riitti.
Kaada sekaan valkoviini. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria, sekä muutamalla myllykierroksella mustapippuria. Maistele suolaisuus kohdalleen.
Lisää joukkoon simpukat ja laita kansi päälle. Anna jo valmiiksi keitettyjen simpukoiden vain lämmetä kattilassa muutama minuutti. Liian pitkään kypsentyneet simpukat sitkistyvät.
Kaada sekaan vielä konjakkiJallu (sekä silputut tuorepersilja ja -tilli). Sekoita hyvin.

***
YHTEISTYÖSSÄ ARLA 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin