keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kamelinlihaa ja -maitoa Dubaissa

Piipahdimme tuossa alkuvuodesta Dubaissa, muistattekos? Yksi sen reissun tavoitteista oli maistaa kamelinlihaa, sillä se oli meille ihan uusi maku. Väittävät ihan rasvattomaksikin vielä, mutta sitä on vaikea uskoa. Toisaalta, meille possunnatustajille sillä ei ole mitään merkitystäkään. Saimme vinkin mennä maistamaan kamelia Local House ravintolaan. Sinne suuntasimmekin, sillä se oli kävelymätkan päässä hotellistamme. 
Ravintolan sisustus itsessään oli sekamelskaisen hauska. Kesken aterioinnin huomasimme olevamme ulkoilmassa, sillä kangaskaton raoista paistoi läpi iltataivasta. Keittiön puuhat näkyivät aukon läpi yhdellä seinällä. Erillisessä huoneessa oli myös mukavan näköiset nurkkaukset chillaavampaan menoon. 
Jukka halusi alkuun maistaa kamelipirtelöä. Mies vetäisi juoman maustamattomana. Tarjolla olisi ollut monia makuja, mm. taatelia, vesimelonia ja mangoa. Pirtelö oli aluksi suolaisen makuinen, mutta maku kuulemma laimeni pillittämisen myötä. Juoma meni osastoon "kiva maistaa muttei enempää kiitos".
Tilasimme lisukkeeksi taboulehia, joka tuotiinkin ihan aterian alkuun. Tämä olikin sitten ravintolan parasta antia, joskin hintaansa nähden todella pieni annos. Yrttejä oli käytetty paljon ja maku oli ihanan tuore. 
Muksut tilasivat ruuakseen riisiä ja kanaa, joka osoittautui suureksi annokseksi. Maultaan se ei olisi voinut olla enempää sarjaa perus. 
Minä otin kamelikebabin, joka tarjottiin tylsästi ranskalaisten kanssa. Liha oli todella kuivaa eikä millään muotoa mieleenpainuvaa. 
Jukka halusi maistaa juustoburgerin, jonka lihana on käytetty kamelia. Hamppi oli kyllä suoraan sanoen varmaan huonoin esitys vastaavasta ikinä. Se oli kuiva, tylsä ja aivan ponneton. Hampurilainen sisälsi tasan valmissämpylän, kamelinlihapihvin, juustosiivun ja salaattia. Lisukkeena yhtä tylsät, lötköt ranskalaiset.

Kameliburgeri oli ajatuksena jotenkin kutkuttava. Kulttuureja yhdistävästä ruuasta olisi itsetehdyn sämpylän ja raikkaiden täytteiden sekä paikallisten lisukkeiden kanssa saatu aika mainio paketti. Nyt kokonaisuus oli kertakaikkisen keskenjäänyt ja tökerö. 

Local House oli kokemuksena kyllä ihan pettymys. Hinta-laatusuhdetta ei ollut. Kamelinlihaa oli kuitenkin kiva maistaa. Luulempa silti että sitä pitää kokeilla joskus uudestaan, sillä uskon sen olevan maukasta oikein laitettuna. Ihan niinkuin kaikki muukin ruoka on kun viitsii vähän nähdä vaivaa. 
Kitchit suola- ja pippurisirottimet eivät kohentaneet fiilistä. 


 ***

Kamelituotteista kun puhutaan, on pakko mainita myös Deiran puolelta, maustesouqien läheltä rannasta löytynyt jäätelökoju. Se myi kamelinmaidosta tehtyjä jäätelöitä esimerkiksi sahramin ja taatelin makuisina. Todella hyvää jäätelöä!

4 kommenttia:

 1. Kamelimaitogelato;D
  Täällä yksi naapurini on pitkään yrittänyt minut saada maistamaan kamelinmaitoa,kuulemma auttaa astmaan;D mutta jätän väliin;D

  VastaaPoista
 2. Joskus varmaan kymmenen vuotta sitten M löysi suomalaisesta kaupasta kamelinlihapihvejä, joita tietysti oli ihan pakko ostaa ja maistaa. Erehdyttiin paistamaan ne kuten pihvit, mutta nehän oli oikein varsinaista vanhuuteen kuollutta kamelia. Maku ei ollut mitenkään erikoinen, mutta paistettu kengänpohja varmaan on yhtä sitkeää? Kamelinlihaa olisi pitänyt hauduttaa padassa monen tunnin ajan jotta siitä olisi saatu jotain kelvollista :)

  VastaaPoista
 3. Jael: mikset maista? Minä luulin että sinä maistelet ihan kaikkea.

  Tuplaespresso: Vähän samoilla fiiliksillä tuolla...

  VastaaPoista
 4. No se kamelinmaito vaan kuulosti vähän sellaiselta ettei tehnyt mieli maistaa.Maito on muutenkin sellaista mitä en pysty juomaan;muita maitotuotteita kyllä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin