torstai 14. toukokuuta 2015

Telliskivi Tallinna: ravintola F-hoone ja Kivi, Paper, Käärid

Telliskiven alue Tallinnassa on todella mielenkiintoinen. Siloittelematomassa rosoisuudessaan se on rento ja mukava paikka käpytellä. Telliskivi on kävellen saavutettavissa siitä perinteisestä Tallinnan vanhasta kaupungistakin. Tosin me liikuimme koko ajan autolla. 

Kompaktin Telliskiven alueella on pieniä putiikkeja, joista voi ostella vaikkapa eestiläistä designia. Minua jäivät hiukan nakottamaan muutamat korut ja parit astiat, mutta ihminen nyt ei vaan voi omistaa kaikkea. 
Telliskiven alueella on myös paljon ravintoloita. Kolm Sibulat ei taida enää Telliskiven alueella ollakaan, vaikka sijaitseekin samannimisen tien eteläkärjessä. Viron vappukeikauksella kävimme alueen kahdessa raflassa, josta nyt hiukan lisää. 

Olimme kovasti nälkäisiä laivasta ulos ajaessamme. Suuntasimmekin heti etukäteen suunniteltuun mutta ei varattuun F-hoone ravintolaan.  Raflan taakse oli helppo pysäköidä auto tilavalle, maksulliselle soramaalle. 
Ihastuimme F-hoonen sisustukseen, joka huolettoman vaikutelman antavana on varmasti kuitenkin tiukan suunnittelun tulos. Tallinnan kartta lattiaan maalattuna ilahdutti mainiona juttuna. Pidimme hyvänä ideana myös erikseen sisustutettua lasten huonetta, jonne malttamattomilla  pikkumuksuilla oli mahdollisuus mennä katsomaan telkkaria tai leikkimään. Omamme olivat moiseen liian isoja. 

Löysimme nopeasti suosikkimme houkuttelevalta listalta. Jäimme innostuneina odottamaan herkkujamme. Sitten me vain odotimme, odotimme ja odotimme. Tunnin odotuksen jälkeen tarjoilija tuli pahoittelemaan meille ruokiemme viivästystä ja perusteli sitä keittiön vaikeuksilla. Loppulaskusta luvattiin vähentää puolet mikä lopulta tapahtuikin. Ärsytys oli silti aika suuri, melkein yhtä iso nälän kanssa. 

Kun lopulta saimme annokset nopeasti tarjoilijan pahoittelun jälkeen, olivat ne onneksi sopivan kookkaita ja oikein maukkaita. Mitään uutta tai ihmeellistä annokset eivät tarjonneet, mutta oikein hyvin tehtyä, krouvinkaunista ruokaa. 
 
Jukan lammaskebab oli lihavarrastyyppiä edustava, ei lastukebab.

Jätkänpätkämme lihapulla-annos oli hyvänmakuinen ja yllättävän kookas.
  
Minä söin oikein maukkaan Furgerin friteeratuilla palsternakoilla ja porkkanoilla. Paikallisen oluen kanssa ne tekivät matkaa vatsaan oikein maukkaasti.

Tytsy otti paistetun kinkku-juusto-tomaattileivän, jonka hiukan luonteikkaampi (aikuiseten suuhun maukas) juusto taisi tytöllä tökkiä vastaan. 
Jälkiruoista kieltäytyessämme tarjoilija jo nauroi, että ehkä meillä ei ole enää aikaa. 

Hinnat F-hoonessa ovat hurjan edullisia, sillä edes pääruuat eivät yllä yli 10 euron hintaan. Lasten annokset jäävät kaikki alle kolmen euron. Neljän hengen ruokailumme juomineen maksoi 40 euroa, joka siis puolitettiin meille kahdeksikympiksi hitauden vuoksi. Viivästyksestä huolimatta olisin valmis antamaan F-hoonelle toisenkin mahdollisuuden kaivatessani noilla huudeilla jotain purtavaa. 


Toisena päivänä osuimme niinikään varaamatta Kivi, Paper, Käärid raflaan. Arvasitkin varmaan että se meinaa Kivi, Paperi, Sakset. Täysin gluteeniton ravintola tarjoilee ruuan ja juomien lisäksi myös hengen ravintoa kulttuurin muodossa. 
 

Söimme välipalanomaisesti pienet ruuat. Ohikannetut lautaset ribseillä tai tartarilla näyttivät oikein hyviltä. Jukka herkutteli maksa-sydänpateella. 
Minun oli pakko maistaa guacamole-risottoa, sillä se kuulosti ihan älyttömän hassulta. Hihitytti kyllä syödäkin sitä. Mausteisuutta oli selkeästi, kuten myös avokadon makua. Riisit olivat inan verran ylikeittyneet, mutta kokonaisuus kuitenkin hyvä ja mielenkiintoinen. Sopi ihan loistava kivi,paperi,sakset-ajatukseen. 
Lasten tilaamat "terveelliset ranskikset" perustivat terveytensä öljyyn, joka oli muistaaksemme palmuöljyä. 

Tänne voisin palata toistekin, varsinkin bändi-iltana. 
 There is no way that paper can beat rock
Telliskivestä jäi kokematta olutravintola Pudel, Telliskiven liepeillä mutta Kalamajan puolella ollut Boheem ja paljon muuta. Ensi kerralla sitten!

2 kommenttia:

  1. Hei, Kiva postaus. Telliskivessä vaikka mitä mielenkiintoista ja suuntaan sinne syömään mielummin kuin keskustan jo nähtyihin "turistipaikkoihin". F-hooneen kulmalla myös Lendrav Talldrik tai sinnepäin "Lentävä Lautanen". Kuormalavoilla yms. sisustettu paikka, joka tarjoaa aasialais/intilaista safkaa.

    Ja jos reissaa vielä eteenpäin Kopliin (pääsee sillä yhdellä ratikalla hyvin), niin Kamahouse Köök. Konstailematonta ruokaa, talkkunaa erilailla laitettuna ym. ..Elävää musaa, saippuasarjan kuvausta ym.. samassa rakennuksessa.
    -Minde-

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia! F-Hoone on jo pidemmän aikaa ollut yksi meidän vakkaripaikoista. Myös Kivi Paber Käärid on tullut testattua, mutta paikka ei missään nimessä ole niitä Telliskivi kadun edullisimpia ruokapaikkoja.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin