perjantai 15. toukokuuta 2015

Äitienpäivälahja huijaamalla

Tyttäremme antoi minulle äitienpäivälahjaksi hienon kirjan. Sen sivuilta paljastui hänen luokkansa äitien herkkureseptejä. En edes ehtinyt kysyä miten ne on koottu, kun intopunaposkinen tyttö selitti että matematiikan tehtävään pyydetty resepti oli huijausta - ohjetta pyydettiinkin tähän kirjaan. 
Meikä-äiti oli antanut "matikan tehtävään" punajuurimuffinssien ohjeen, sillä tytsymme pitää niistä kovasti. En vain ollut laittanut lainkaan mukaan tekovaihetta luullessani listan olevan laskutehtävä. Onneksi en ollut ainoa. Kuorrute näkyy jääneen myös pois kun pikkuiset sormet ovat näpytelleet ohjetta printattavaan muotoon. 
Jokainen oppilas on kuvittanut kirjansa itse, joten ne ovat aivan uniikkeja kappaleita.

Ensimmäisenä kokeiltavana reseptinä tytsymme toivoi tehtävän Onnin äidin omenapiirakkaa. Kookoshiutaleita lukuunottamatta seurasimme ohjetta tarkasti. Siinä leipoessa tuumasin itsekseni, että olin saanut lahjaksi paitsi hienon kirjan upealla kuvituksella, myös yhteistä aikaa mieluisan tekemisen ympärillä oman muksuni kanssa. Lämmin tunne hiipi sisälleni purkautuen halaukseksi ja pusun moiskautukseksi omalle pikkuiselleni. Kiireetön puuhaaminen yhdessä on todella arvokasta!
 
Piirakkaomenoina käytimme luomulaatuisia Juliet omppoja, joiden makuun olemme ihastuneet kovasti.

Näin hieno piirakasta sitten tuli tyttäremme aseteltua leikkamansa omenat pohjan päälle. Pidimme maustakin oikein paljon. Kardemumma oli minulle uusi asia omenapiirakassa ja oikein hyvä sellainen.
Ai mitäkö sitten sain pojaltamme? Tällaisen hienon patsaan, jossa minä ja hän olemme juuri halaamassa. 

Perhe ja lapset ovat minulle suunnaton aarre ja ilonlähde. 

2 kommenttia:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin