maanantai 11. toukokuuta 2015

Kolm Sibulat, Tallinna

Kolm Sibulat on tallinnalainen ravintola joka on kiehtonut meikäbloggaajia jo pelkän nimensäkin vuoksi. Hyvien kaikujen kuuleminen ja samojen omistajien isoveliravintolasta Moonista tykkääminen on vain kasvattanut kokeiluintoa. Vappuisella reissulla tämä mainio paikka tuli sitten viimein testattua Nõmmen seikkailupuiston nälkäistettyä meidät.

Kuten Sibulat itsekin kertovat nettisivuillaan, ravintolan tyyliä tai teemaa on vaikea rajata. Heikäläisten naurussasuin ilmoille loihdittu '"fusion-confusion" lienee aika lähellä totuutta: menusta löytyy niin georgialaista leipää kuin nuudeleita, kimchiä ja hummustakin. Menu voisi helposti olla sekalainen, mutta täällä fiilis on enemmänkin runsaan tarjonnan puolella.
Alkuun tuotu sienimäisen höttöinen, siemenillä mielenkiintoistettu ihana leipä tarjottiin yrttisellä öljylurautuksella kruunatulla voilla. Todella addiktoivaa leipää!
Minä tilasin alkuun georgialaista leipää kermaisen pehmeällä vuohenjuustolla ja paahdetuilla punajuurilla. Annos oli yllättävän kookas. Makujen puolesta kokonaisuus oli ihan nappivalinta, suosittelen!
Jukka lusikoi alkuun kookoskermaan keitettyä kalakeittoa, jossa makuna oli myös sitruunaruohoa. Mies piti keitosta kovasti.
Molemmat lapset innostuivat ottamaan lasten listalta muutaman euron hintaisen nuudelisopan.
Pääruuaksi Jukka nautti paneroitua, sisältä oivan meheväksi jäänyttä kanaa ja ihanan yrttistä helmicouscousia. Annoskateus oli tässä kohdin kova.
Itse söin vasikkaa lämpimällä salaatilla. Kokonaisuus oli yllättävän tavanomainen lohkoperunoineen ja kermaisen punapippurikastikeen kanssa. Lisäksi vasikka oli mennyt hiukan turhan kypsäksi, vaikka se kuvassa näyttääkin mukavan punervalta. 
Jälkiruuaksi otin panna cottaa raparperilla ja molemmat lapset samaisen setin lasten listalta mansikkaisena. Täällä panna cotta oli ihan valtaisan kokoinen, ainakin kolmantena ruokalajina nautittuna. Koostumus keitetyssä kermassa oli melko valuva. Maku oli ihanan vanailjainen raparperin raikastaessa kokonaisuuutta. Põhjakan tyrnisnapsi oli myös omiaan tämän(kin) jälkiruuan kanssa. 
Jukka nautti paistettua suklaajuustokakkua mansikkavaahdon kanssa tykäten kovasti.
Palvelu Kolm Sibulat ravintolassa sujui moitteettomasti ja ystävällisesti, joskin pääruokia jouduimme tovin odottamaan. Sisustus oli huoliteltu rennon tyylikkääksi. Sellainen oli myös paikan tunnelma. Kolm Sibulat sijaitsee hiukan syrjässä tavallisilta Tallinnanturistin reiteiltä, mutta on ehdottomasti poikkeamisen arvoinen. 

Koko neljän hengen ruokailumme juomineen maksoi vain 87,80 euroa. Emme vain jaksaneet lakata hämmästelemästä Virossa syömisen huimanhyvää hinta-laatusuhdetta. 

2 kommenttia:

  1. Koskahan sitä taas ehtisi Tallinnaan? :D

    VastaaPoista
  2. No äläpä muuta virka. Siellä kun syö niin on kuin laittaisi rahaa pankkiin :D

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin