torstai 4. syyskuuta 2008

Munakoiso-tomaatti-halloumipiiras

Munakoiso ja halloumi ne yhteen soppii! Todella ihana (iltapala)piirakka! Gummeruksen "Suolaiset ja makeat piirakat"- kirjassa (miten mielikuvituksekas nimi!) ohjeistettiin että halloumin voi vaihtaa myös mozzarellaan. Varmasti, mutta se olisikin sitten toinen juttu se!

Meidän piirakkamme oli alkuperäiseen verrattuna juustovoittoisempi, ihan vaan tuplaten. Oliivit jätimme minun tykkäämättömyyteni takia pois. Jätimme halloumin liottamatta (jotkut tekevät niin tälle suolaiselle juustolle) ja suolan näin ollen lisäämättä. Muuten mentiin samoilla.

Pohjana kaupan valmis voitaikina, "taiteltuna" samoin kuin aiemmin tekemissämme ankkapiirasissa. Valele valmiiksi taitellut reunat vedellä ja pistele pohja haarukalla. Kun teen toisen kerran tätä herkkua, aion käyttää pohjana tätä perunoita hyödyntävää taikinaa.

Päälle
1-2 rkl tomaattipyreetä/aurinkokuivatuista tomskuista tehty pyree
puolikas viipaloitu munakoiso
oliiviöljyä
4 kypsää tomaattia
(125)-250 g halloumijuustoa ohuina viipaleina
2 tl silputtua oreganoa - tuore olis parempi
(50 g oliiveja viipaloituna)
(suolaa ja) pippuria

Levitä tomaattipyree pohjan päälle.
Sivele munakoisoviipaleita öljyllä ja paista uunissa grillivastuksen alla miedossa lämmössä kunnes ovat vähän ruskistuneet. Käännä viipaleet, voitele ja anna ottaa väriä taas.
Asettele koisot, tomaatit ja juustot viipaloituna piirakan pohjalle. Ripottele päälle oregano (ja ne oliivit jos niistä tykkäät). Mausta maun mukaan pippurilla ja suolalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia kunnes piirakka on saanut kauniin värin pintaansa.

Nauti vaikkapa iltateen kanssa kerraten mukavan päivän tapahtumia tai vaikkapa sisustus- tai ruokalehteä selaillen.

5 kommenttia:

  1. NAM, taisitte juuri ratkaista meidän iltaruokapulmat saman tien!
    Ne oliivit kyllä laitan mukaan, nimimerkillä... niin, mikäs se mun nikki onkaan ;)

    VastaaPoista
  2. Ihan just kuulkaas kyllä uhmaan allergiaa ja teen tällaisen, oliiveilla.
    Aivan ihana, kauhee nälkä.

    VastaaPoista
  3. oliivia, ai sinä tykkäät oliiveista ;D

    veera:hirvittävän hyvää on, toivottavasti allergiareaktio ei ole kauhean vahva...

    VastaaPoista
  4. Voisinko saada rautalankaohjeen tuohon pohjaan :) Katsoin että ankkapiiraita tuli yhdeksän, mutta tämän kuvan piiraassa näyttäisi olevan aika runsain mitoin täytettä. Onko voitaikinalevyjä yhdistelty piirasta varten vai tehtiinkö piiraita yhtä monta kappaletta?

    VastaaPoista
  5. Tässä on tosiaan käytetty voitaikinapaloja yhdistellen. Tekniikka vain on sama kuin ankkapiiraissa. Toivottavasti jelppasi!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin