keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Ilmaista ruokaa, pinaattia ja pancettaa

Voitteko kuvitella, ilmaistakin ruokaa on olemassa. Nimittäin Pastapään Venetsian työpaikalla. Siellä mies herkutteli primeistä secondin kautta dolceen varje dag, eikä yhtään valittanut ettei antipastoja ollut saatuvilla. Kaikista osasista oli myös ainakin kaksi vaihtoehtoa joista valita. Leipää sai ottaa päälliskaupaksi haluamansa määrän. Juomana sai ottaa joko ”pillimehutölkki”-tyyppisen viinin tai vettä pullosta.

Kävimme lasten kanssa yhtenä päivänä vierailemassa Pastapään ”asemapaikassa”, eikä ruokailu meillekään maksanut kuin 8 euroa setti. Valitsimme vähän erilaisia juttuja että pääsimme maistelemaan monenlaista. Kyseisenä päivänä primeinä tarjottiin sienipastaa tai carpacciota, secondina kahta erilaista lihaa taikka vaaleaa kalaa oliivipitoisella kuorrutteella. Secondisatsiin kuului myös halutessa rapsakat perunaviipaleet. Jälkiruokana tarjottiin kahta erilaista vanukasta tai hedelmäsalaattia tuorehedelmistä. Pastan mukaan sai tietysti pikkuruisen parmesaanipussin, ei ketsuppipussia ;). Ruoka oli oikein hyvää hinta-laatusuhteeltaan ja valikoimien runsaus oli iso plussa.

Toisinaan kotiin tullessaan Pastis hehkutti jotain saamiaan ruokia niin paljon, että niitä oli pakko kokeilla kotonakin. Tässä kaksi pinaattista ja pancettapitoista tuollaista:

Pancettatäytteiset pinaattiletut
Nämä ovat yllättävän täyttäviä, joten suosittelisin varaamaan 1-2 lettua per lurkki

Pinaattiletut teen aina tuntuman mukaan kuten tavallisetkin, mutta jos ohjetta kaipaat, kurkistapa vaikka Välispiikin köökkiin tästä. (Itseasiassa tällä kertaa kyllä mittasin aineet merkiten ne ylös mutten löydä lappua mistään)

pancettaa tai pekonia
paksua ruokakermaa
(suolaa)
mustapippuria
kuorrutukseen meillä savunmakuista ricottaa (ricotta affumicata)

Paista pinaattiletut isolla paistinpannulla (voissa).
Paistele pienittyjä pancettapaloja kuivalla pannulla. Lisää kermaa ja mausteita. Anna makujen tasaantua hetki keskenään.
Voitele uunivuoka ja laita sinne lettu kerrallaan. Laita pancettakermatäytettä neljäsosalle lettua, käännä lettu sitten puoliksi ja vielä puoliksi. Toista kunnes letut ovat loppuneet.
Kuorruta haluamallasi juustolla ja laita noin 200 asteiseen uuniin. Anna olla uunissa kunnes juusto on hiukan sulanut ja koko setti lämmennyt. Meillä juusto ei kummoisemmin sulanut. En tiedä johtuiko tuo puutteellisesta kaasu-uuninkäyttötaidostani vai juustosta.

Pinaattipancettapasta
pancettaa tai pekonia
n. 200g tuoretta pinaattia
pari desiä kermaa
pippuria
suolaa
pastaa

Laita pastavesi kiehumaan, mukaan suolaa ja veden kiehuessa pastat.
Huuhtele tuorepinaatti hyvin ja laita kattilaan huuhteluvesineen. Keittele kunnes pinaatti on selvästi painunut kasaan. Voit myös syömistapahtumaa helpottaaksesi pieniä pinaatinlehtiä. (Siirrä pannulle ja) lorauta sekaan pari desiä kermaa. Mausta ja nauti!

Bonuksena tällainen aika erilainen kuva Venetsiasta:

12 kommenttia:

  1. Pancetta-pinaattiletut kuulostaa niin vastustamattomalta että se päätyi heti "tätä pitää kokeilla mahdollisimman pian" -listalleni.

    VastaaPoista
  2. Ketturouva: se oli hyvää! meillä pancetta oli savunmakuista, mutta se ei le pakollista. (mikä olisi?;))

    tuo mainittu savunmakuinen ricotta oli muuten hurjan hyvää!

    VastaaPoista
  3. kuulostaa ihanalle, etenkin nuo täytetyt pinaattiletut on minusta ihan loistoidea.

    Jos muuten olette etsineet panchettaa sitä löytämättä, niin pk-seudulla löysin panchettaa ison omenan citymarketista. En ole nähnyt sitä koskaan sellossa tai muissa paikoissa missä normaalisti käyn etsimässä perheelle ruåkaa. :)

    VastaaPoista
  4. Nelle: todellakin on etsitty pancettaa! kiitos tuhannesti vinkistä. käydään yleensä siinä toisella puolella käytävää hintojen takia, mutta jos jotain erikoisempaa tarvitaan, suunnataan Cittariin. Joten pancettanpuutteessa sinne.

    VastaaPoista
  5. Se, ettei juusto sula, johtuu siitä, että kaasu-uuni on saatanan keksintö. Vaikka miten Mukkelismakkelis siitä tykkäisi. Mie käytän omaani pitkällä tikulla.

    Tervetulloo takaisin!

    VastaaPoista
  6. -stjtr- minä en saanut myöskään suhdetta syttymään kaasu-uuniin. myönnän kyllä etten kauheasti yrittänytkään. Pastis kun teki pizzoja ne kovettui pohjasta vaikkei juurto vielä sulanutkaan. joten voit olla oikeassa kommenttisi suhteen ;)

    kiitos toivotteluista! kiva oli tullakin.

    VastaaPoista
  7. Hui, katoin ensin että olit ottanut kuvan homeisista letuista hih :o)

    VastaaPoista
  8. Anni: ei nyt sentään! mieheni Pastis kommentoi kyllä ihan samalla lailla kun näki kuvan ensimmäistä kertaa :). minusta ne näyttävät vain herkullisilta ;) ja meillä ei letut pääse homehtumaan, siitä pitävät muksut huolen!

    VastaaPoista
  9. Stockalta saa pancettaa aina vähintään kuutioina.
    Jos sattuu Stockalle, niin kandee vähän hamstrata.

    VastaaPoista
  10. Veera: Tapiolan Stockalta kerran hain tuloksetta. mutta koitetaan uusiksi! hamstraus on tuttua ;) kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
  11. Kuulostavat mehukkailta, kannaataapa kokeilla. Tosin kermaa hieman soveltelen.

    VastaaPoista
  12. arleena: ovat oikein hyviä molemmat! kerroppa sitten miten sovelsit.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin