maanantai 27. huhtikuuta 2009

Lohta uunissa japanilaisittain

Tämä lohiohje valikoitui osaksi japanilaista päivällistämme helpon valmistettavuutensa ansiosta. Ohjeistuksesta on kiittäminen japanilaisuudesta kiinnostunutta kanssabloggajaa, ÄijäAria.

En osaa sanoa, pitikö kala jättää hiukan raa'aksi. Ohjeistuksesta ymmärsin, että kypsyysaste olisi makuasia ja me halusimme kostean kypsää, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Suurenkokoinen kalamme vietti kypsäksi tullakseen uunissa huomattavasti enemmän aikaa kuin Arin vastaavat, vaan hyvää tuli silti. Vieraamme oikein kiittivät erikseen inkivääriä kalan kumppanina. Monesti todettu toimi taas - simppelit, hyvät ainekset!

Suolaa kala Arin esittelemällä furi-jio-menetelmällä tai hieromalla vain suolaa kalan pintaan. Anna kalan suolaantua noin 40 minuuttia. Lorauta hieman sakea päälle. Lisää kalan päälle kevätsipulia ja siivutettua inkivääriä. Kääri folioon ja laita 175-asteiseen uuniin - aika riippuu kalan tuoreudesta ja siitä kuinka raakana tai kypsänä lohensa haluaa syödä. Meillä paksuakin paksumpi kalafile viipyi folioituna uunissa noin 45 minuuttia.
Fisu vasta sukeltamassa uuniin inkiväärisiivujen ja kevätsipulin kanssa, kunhan peitto saadaan päälle. Värit ovat upeat ja nyt mietittynä olisivat sopineet kuukauden kolmiväriruokahaasteeseenkin. Olethan muistanut äänestää suosikkiasi!3 kommenttia:

  1. Tuota voisin syödä just nyt....

    VastaaPoista
  2. Jams: no sulle ainakin on sitten selvää mitä ajoin kypsyysasteella takaa :)

    Yaelian: voi kun voisin tarjota tätä sinulle. tänään vielä lämmitin kalaa ja nautin pikapaistetun pinaatin ja soijamaustettujen, paistettujen herkkusienien kanssa - namskis!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin