sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Raamen keitto

Halusimme tehdä japanilaiselle ateriallemme monenlaisia herkkuja: keittoa, nyyttejä, friteerattua ja uunissa kypsennettyä. Raamen sai meillä edustaa keitto-osuutta. Koska syötävää oli muutenkin paljon, tarjosimme lientä pienistä kulhoista, jotka varmaan oikeasti on tarkoitettu vihreän teen hörppimiseen. Mutta mitäs tuosta, varsinkin kun unohdin tarjota hankkimaamme teetä. Jätimme tällä kertaa myös munat pois, jotta keitosta tulisi hiukan kevyempi nauttia näin aterian osana. Shichimi eli seitsenmauste on yllättävän ärtsyä tavaraa, joten suosittelemme noudattamaan varovaisuutta sen ripottelussa ensimmäisellä kerralla.

Keitto oli oikein maistuvaa ja sopisi myös loistavasti talviseksikin lämmittäjäksi.

Ohje on Sammakolta blogista Kasvimaalta keittiöön. Seuraavassa ohje melkein kopioituna, pienin omin lisäyksin. Kevätsipulia alkuperäisessä ohjeessa ei ole lainkaan.

RAAMEN

kiinalaisia nuudeleita tai kaksi pakkausta pikanuudeleita
kanalientä
pak choita tai muita aasialaisia lehtivihanneksia, meillä kiinankaali
kevätsipulin varsia
purjoa
mung-pavun ituja
muna per annos
shichimiä

Valmista kanaliemi hitaasti ja hartaasti keittelemällä luista. Itse irroitimme luut repimällä kanan rintaleikkeistä, joiden lihat sitten leikkelimme aterialla tarjottuja chicken katsuja varten. Muista lisätä luiden keittelyliemeen suolaa.
Hienonna purjo. Paista nopeasti mung-pavun idut ja lehtivihannekset seesamiöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla.
(Keitä munat ja halkaise ne kahtia.)
Keitä nuudelit pakkauksen mukaan. Kun nuudelit ovat valmiit (al dente), valuta ne hyvin ja lisää keittoon. Lisää nopeasti kaikki vihannekset sekä kananmunat. Jaa annoskulhoihin. Jakamisessa oivana apuna toimivat salaattiottimet, kauhalla kauhottiin liemi ylle. Ripottele pinnalle shichimiä varovaisuutta noudattaen. Tarjoa heti, nuudelit ovat parhaimmillaan kun ne ovat al dente.

Japanissa raamen syödään puikoilla ja lientä hörpätään kulhon reunalta. Mikään ei estä käyttämästä lusikkaakaan. Munan voit vaihtoehtoisesti lisätä raakana suoraan keittoon, tällöin keitosta tulee kermainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin