
Keitto oli oikein maistuvaa ja sopisi myös loistavasti talviseksikin lämmittäjäksi.
Ohje on Sammakolta blogista Kasvimaalta keittiöön. Seuraavassa ohje melkein kopioituna, pienin omin lisäyksin. Kevätsipulia alkuperäisessä ohjeessa ei ole lainkaan.
RAAMEN
kiinalaisia nuudeleita tai kaksi pakkausta pikanuudeleita
kanalientä
pak choita tai muita aasialaisia lehtivihanneksia, meillä kiinankaali
kevätsipulin varsia
purjoa
mung-pavun ituja
muna per annos
shichimiä
Valmista kanaliemi hitaasti ja hartaasti keittelemällä luista. Itse irroitimme luut repimällä kanan rintaleikkeistä, joiden lihat sitten leikkelimme aterialla tarjottuja chicken katsuja varten. Muista lisätä luiden keittelyliemeen suolaa.
Hienonna purjo. Paista nopeasti mung-pavun idut ja lehtivihannekset seesamiöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla.
(Keitä munat ja halkaise ne kahtia.)
Keitä nuudelit pakkauksen mukaan. Kun nuudelit ovat valmiit (al dente), valuta ne hyvin ja lisää keittoon. Lisää nopeasti kaikki vihannekset sekä kananmunat. Jaa annoskulhoihin. Jakamisessa oivana apuna toimivat salaattiottimet, kauhalla kauhottiin liemi ylle. Ripottele pinnalle shichimiä varovaisuutta noudattaen. Tarjoa heti, nuudelit ovat parhaimmillaan kun ne ovat al dente.
Japanissa raamen syödään puikoilla ja lientä hörpätään kulhon reunalta. Mikään ei estä käyttämästä lusikkaakaan. Munan voit vaihtoehtoisesti lisätä raakana suoraan keittoon, tällöin keitosta tulee kermainen.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat