keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Juuren puoti


Kun nyt kerran Helsingistä lauantaina herättiin, vei matkamme tutustumaan viikon vanhaan Juuren Puotiin Korkeavuorenkadulle. Sympaattisen, Mika Wistin suunnitteleman logon takaa löytyi mainioita tuotteita ja hyväntuuliset puksupuodit Ilja Björs ja Antti Ahokas. Miehet vakuuttivat, että tuotteiden valinnassa ensisijaisena kriteerinä on aina maku ja että he itsekin ovat kovasti kriittisiä sen suhteen.

Tuotteiden esillepano oli mainio. Jo tuotteet itsessään ovat sen verran houkuttelevia, ettei mitään suureellista tarvita.
Mukaan voi ostaa myös leivonnaisia ja esimerkiksi Joensuulaisen Riikosen leipomon vatruskoja. Artesaanisuklaatakin löytyy.
Liha- ja juustotiskissä komeili erilaisia suomalaisia juustoja, makkaroita, lihaa ja kalaa.

Pienessä sivuhuoneessa esillä oli kauden tuoretuotteita, nyt lähinnä juureksia. Kesämmällä valikoima laajentuu myös villivihanneksiin.
Täällä todella on palveleva (liha)tiski. Ruoka-alan ammattilaiset antavat varmasti resepti- ja menuvinkkejä niitä kyseleville sekä opastavat tuotteiden käytössä ja valinnassa. Meitäkin muistutettiin tattarijauhoista kun kerroimme tekevämme mätihankintaa blinejä varten.

Kotiin ostimme tällä kertaa:
 • lumikinkkua, joka on kotimaista, suolattua, kylmäkuivattua sianniskaa. Maistettuamme totesimme kauniin punaisen, ohuen lihan olevan hyvää, joskin aika suolaista. Oikein mainio vaihtoehto ulkomaisille ilmakuivatuille lihoille, esim Coppa di Parmalle.
 • luomukaskinaurista
 • ruusuolaa Andeilta
 • mateen mätiä
 • luomupunajuuria
 • Saloniemen Tahdonvoima-kutungoudaa

Puodin nettisivujen pitäisi aueta ihan näillä näppäimillä. Puodin facebook-ryhmässä voi myös käydä kurkistella kuulumisia esimerkiksi uutuustuoteista.

Liemessä-blogin Jennikin on käynyt Juuren puodissa näpytellen raporttia myös muusta lähiseudusta. Muista bloggaajista tiedän ainakin Kulinaarimurulan emännän hurmaantuneen paikasta.

7 kommenttia:

 1. Mullakin oli hyvä aie poiketa Juuren Puodissa lauantaina, mutta pakasteiden ostopäätös Maatilatorilla käski mennä junalle. Jäi sitten toiseen kertaan.

  VastaaPoista
 2. Tuonne täytyy sitten Helsinkiin tullessa poiketa...

  VastaaPoista
 3. Hanna ja Yaelian: suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
 4. Minäkin mietin etäisesti tuonne menoa, mutta Korkeavuorenkatu kuulosti jotenkin niin Monopolilta.

  Nyt kohdistin kuitenkin sijainnin kartalta, joten seuraavalla kerralla sitten!

  VastaaPoista
 5. Mulle tulee Erottajasta aina mieleen Monopoli :).

  Seuraavalla kerralla ehdottomasti. Ja vieressä voi käydä syömässäkin. Käytiin Raunan kanssa kerran ja hyvää oli!

  VastaaPoista
 6. Kiitos esittelystä, hyvät kuvat! Taidamme mennä tuonne ylihuomenna. Ainakin mateen mätiä taitaa lähteä mukaan.

  VastaaPoista
 7. Chez Jasu: suosittelen kyllä lämpimästi! mateen mäti oli juuri meidän makuumme suolattua, 2 %:sta - pidimme kovasti.

  Naamakirjan sivulta katsoin juuri että puotiin oli tänään tullut ainakin tuoretta villisian kylkeä ja luomunautajauhelihaa.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin