torstai 7. tammikuuta 2010

Puhdasta herkkupikaruokaa arkea helpottamaan

Naapureiltamme Jouluna saatu kuhafileen puolikas päätyi pannulle ja ruokki näin koko perheemme, niin komea kala oli eläissään ollut. Moni fileenpuolikas odottaa vielä kokkaustaan pakkasessa, oivallista!

Tänään päädyin töiden jälkeen nakkaamaan eilen jääkaappiin sulamaan otetun kalan simppelisti pannulle voihin tirisemään. Maustoin paloitellut kalapalat ennen paistoa suolalla ja mustapippurilla kummaltakin puoleta. Ei mitään konstikasta, vaan ihania makuja yhdessä. Ou mai! Liesi puolikuumalla niin hyvää tulee. Vai onko sinun lietesi puolikylmä?

Ennen kalanpaistoa olin nopsaan keittänyt kuorittuja perunapaloja, jotka päätyivät muussiksi. Raikasteena lautaselle sijoitin lastemme suosikkia, porkkanaraastetta rusinoilla ja ananaksilla. Jukalle vielä maustoin jostain jääneen ranskankermanlopun persiljalla ja valkosipulisilpulla, sekä pippurilla ja suolalla. Tämän mies lusikoi kypsän kalan päälle, mömmömies kun on.

Koko perhe nautti yhteisen aterian kerraten päivän tapahtumia.

Uutuuskalakokkailulupauksemme ei vielä täyttynyt, sillä kuhaa on ollut pannulla ennenkin, esimerkiksi saltimboccan muodossa.

8 kommenttia:

 1. Yleensä sanoisin myös että puolikuuma, mutta meidän lieden kohdalla en ole ihan varma. Siinä on joku typerä "turboboost" toiminta varmistamassa paistotehokkuutta ja energiansäästöä ja mitä lie = maailman kamalin hella. Se siis napsaa itseään pois päältä kun on olevinaan tarpeeksi kuuma (oli se sitten säädetty täysille tai puoliteholle), joten pihvien ja kana- tai kalafileiden paisto on yhtä tuskaa. Hella oli asunnossa sen ostaessamme, eikä olla sitä lähdetty vaihtamaan, upouusi kun oli. Hra Patalinnun mukaan vaihtuu ennemmin keittiö ja sen sijainti kuin hella, joten muuttoa odotellessa - joka ei siis ole oikeasti muuten suunnitelmissa. Murinaa...

  Ai että kuha on ihanaa!

  VastaaPoista
 2. Hei Merituuli, kirjoittelin siitä Bistecca Fiorentinasta juttua, kun toivoit sitä :) Kovin hyviä kuvia en löytänyt - V räpsi juhlista lähinnä tilannekuvia ihmisistä ja ruoka jäi sitten vähemmälle. Mutta - luettavissanne nyt tuolla meidän keittiössä! ;)

  Ja joo, raikas, tuore kala on hyvää. Etenkin jos löytä jotain vähäruotoista! :)

  VastaaPoista
 3. Rva: meillä taas on onkelmia uunin kanssa jos se ei ole kiertoilmalla :(.

  kuha on!

  Nelle: tänksistä vinksusta, vaikka kyllä minä teidän kaikki postaukset aina tsekkaan vaikken aina kommenttia heittäisikään :)

  VastaaPoista
 4. Puolikylmä liesi, heh. Musta tuntuu, että aina on sopiva ja mies käskee joka kerta pienentämään lämpöä. Ehkä se on enemmän puolikylmää-tyyppiä. :) Kuha on kyllä hyvää ja helppoa. Voi kun olisi oma kalastaja, joka nappaisi yhtä isoja vonkaleita.

  VastaaPoista
 5. Merituuli: ajattelin vaan, että kun töihin palasit niin saattaa olla kiire viikko:) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Rauna: puolityhjä vai -täysi, nää on näitä :). oma kalastajan olis kyllä kiva. tutuilla käy ovella Linkola myymässä hevosreellä kalaa talvisin - kätevää sekin!

  Nelle: ajatus kaunis :). ihmeen lepposa aloitus ollut, kaikinpuolin. Sitä samaa teille kiitos!

  VastaaPoista
 7. Rauna: olis kiva osua joskus kylään oikeaan aikaan ja blogata se!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin