torstai 11. maaliskuuta 2010

Pinaattilasagne

Tämä ruoka sai innoituksen taannoisesta työmatkastani Venetsiaan, jossa lounaana oli mainiota pinaattilasagnea. Googlella tsekkaamalla moni ohje sisältää tomaattikastikkeen, mutta venetsialaisessa sitä ei ollut. Tämä ohje on oma sovellus ja todella simppeli versio. Toiminee kasvisruokana ilman pekonia, mutta miksi ottaa riski.

PINAATTILASAGNE

8 lasagnelevyä
1 pussi tuorepinaattia (250g)
3 valkosipulinkynttä
1 pkt pekonia
Suolaa ja mustapippuria

Juustokastike:
100 g punaleimaemmentaalia raasteena
6 dl maitoa
2 rkl vehnähauhoja
vajaa 50 g voita
mustapippuria ja suolaa

Tee juustokastike normaalin valkokastikkeen tapaan. Sulata voi kattilassa. Kaada jauhot voisulaan ja paista hetki. Älä anna ruskistua. Sekoita vähissä erissä maito voi-jauhoseokseen. Saat helpommin kokkareettoman kastikkeen kun sekoitat huolella ja lisäät maidon hiljalleen. Keittele hetki, jotta kastike hieman suurustuu. Sekoita juustoraaste kastikkeen sekaan, mutta jätä hiukan raastetta lasagnen pintaa varten.

Laita pekonit kylmälle paistinpannulle ja paista rapeiksi molemmin puolin. Nosta pekonit talouspaperin päälle. Pannulle jää paljon rasvaa pekoneista. Heitä rasvaan halkaistut valkosipulit ja pestyt pinaatit. Paistele muutama minuutti, niin että pinaatit pehmenevät ja pienenevät. Mausta suolalla ja pippurilla. Murskaa pinaatit leikkuulaudalla pieneksi silpuksi. Leikkaa myös pekonit pieneksi silpuksi. Sekoita pinaatit ja pekonit keskenään.

Voitele neljän lasagnelevyn kokoinen uunivuoka. Laita pohjalle vajaa puolet juustokastikkeesta ja lado päälle yksi kerros lasagnelevyjä. Kaada päälle pinaatti-pekonimuhennos. Laita päälle loput lasagnelevyt ja viimeiseksi juustokastike. Ripottele juustoraasteet pintaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin puolituntia.

2 kommenttia:

  1. Lasagne on suurta herkkuani, ja tällainenkin versio varmasti toimisi. Ei lasagnekaan aina tomaattikastiketta kaipaa. Itse kuitenkin lihaa syömättömänä ottaisin riskin, ja jättäisin pekonin pois.;) Kieltämättä pekoni ruokaan oman makunsa tuo, mutta uskoisin ilmankin lasagnesta tulevan oivallista.:)

    VastaaPoista
  2. kmsu: tomaatittomuus oli yksi asia mikä tässä lasagnessa kiehtoi. Lihansyöjänä laitan ilman muuta pekonia mukaan, mutta varmasti toimii ilmankin.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin