keskiviikko 4. elokuuta 2010

Autetaan kaveria hädässä - ja samalla palkitaan oma perhe hyvällä ruualla ja seuralla

Kun Prinsessa-kaveri valittelee naamakirjassa kesägrillauksen vähyyttä, siihen perään nakataan tietysti viestiksi "koska tulette?" - tai ainakin jotain sinne päin. Ja kun kaverisi alkaa heti naputella vastaukseksi sopivia päivämääriä, alkaa tyytyväinen hymyily hiipiä kasvoille - jee, ruokavieraita!

Paitsi että oli ilo saada tuttu Prinsessa vieraaksi, oli myös mukava tutustua hiukan Herra Prinsessaan. Juttu kulki pitkälle puolenyön jälkeen. Ja saimmepa nähdä tuoreita hää- sekä häämatkakuviakin.

Parin aika spontaanisti järjestetyt häät pistivät minut jo toistamiseen tänä vuonna miettimään juhlien itse tarkoitusta ja sitä, mikä lopulta tekee onnistuneet juhlat. Kuvista(kin) päätellen häät olivat olleet iloinen, tunnelmallinen tapahtuma. Ja ajatelkaa - vain kymmenen päivää aikaa suunnitella ja hankkia esimerkiksi puvut ja tarjottavat. Paikalle oli ehtinyt kuitenkin paljon rakkaita ihmisiä lyhyellä varoitusajalla ja pari oli tehnyt juhlistaan herkkuineen oman näköisensä. Se ON se pääasia, ei näyttävä sisääntulo (kuten yhdessä karmeassa hääsuunnitteluohjelmassa jota juutuin katsomaan), häiden teemaväri tai pöytäkoristeiden oikeinasettelu. Prinsessaparin häät saivat minut moneksi päivää unelmoivan iloiselle tuulelle.

Sitten takaisin itse grillausiltaan.

Veera nykersi meille alkupaloiksi raikkaan kesäiset, täytetyt sitruunat. Ohje löytyy Prinsessakeittiöstä. Aikuisille suosittellisin kyllä kahta puolikasta alkupalaksi, olivat nämä kauniinväriset "kupit" sen verran maistuvia!
Niiden jälkeen syötiin luomunaudan entteriä sekä hedelmäistä salsaa sekasalaattipediltä. Salsaan paloiteltiin persikkaa, viinirypäleitä, päärynää, vesimelonia, ruohosipulia, kurkkua, kesäsipulia ja uutta punasipulia. Joukkoon lorautettiin neitsytoliiviöljyä ja mausteeksi suolankukkia sekä muutama rouhaisu mustapippuria. Salsa koristeltiin vielä oreganon kukkasilla.
Jälkiruuaksi nautimme hääkuvien lisäksi Jukan paistamia muurinpohjalettuja mesiangervokermavaahdolla ja erilaisilla hilloilla.

9 kommenttia:

  1. Minä olin tänä kesänä häissä, joissa pääasiana oli yhdessäolo. Häät kestivät koko viikonlopun ihanassa vanhanajan miljöössä savusaunoineen. 'Vihkijänä' toimi parin läheisin ystävä, mikä teki seremoniasta hauskan, lämpimän ja ennenkaikkea persoonallisen. Vieraita ei ollut viitäkymmentä enempää, joten myös hääparilla jäi aikaa seurustella kaikkien vieraiden kanssa. Päivää varten ei oltu näperretty koristeita kuukausikaupalla, eikä niitä kukaan kaivannutkaan. Juhlissa oli rento tunnelma, joihin oman lisänsä antoi kahden eri (tosin länsimaisen) kulttuurin kohtaaminen. Kenelläkään ei ollut kiire mihinkään, ruoka oli hyvää ja vielä pikkutunneilla raikui laulu. Ihanat juhlat!

    Hääohjelmat telkkarissa on mahtavia, olen saanut kerättyä valtavan listan asioista joita EN halua omiin häihini :D

    VastaaPoista
  2. Omien häiden lähestyessä olen toitottanut itselleni juuri sitä, että tärkeintä juhlassa on välitön ja hauska tunnelma, sekä se että paikalla on meidän lisäksemme lähimmät rakkaat ihmiset, riittävästi ruokaa ja juomaa sekä hyvää musiikkia. Nämä kaikki on jo varmistettu, joten kaikella sillä muulla mitä ehdin tai en ehdi hoitaa tässä viimeisten päivien aikana ei ole todellakaan lopulta oikein mitään mullistavaa merkitystä.

    (Koetan pitää tämän viimeisen reilun viikon aikana, jos meinaan sortua hirviömorsiameksi, joka yhtäkkiä keksii jos sun minkälaista härpäkettä vielä tarvitsevansa!)

    P.S. Ruuat näyttivät jälleen kerran ihanilta :)

    VastaaPoista
  3. Ihania reseptejä teillä!

    Itsekin Nummelasta ja juuri hain oman luomupossuni Karkkilasta. Haluaisin kysyä mistä haette nautaa? Lammasta saamme ehkä Lohjalta syksymmältä, mutta saattaa olla edessä retki Tammisaareenkin. Sieltä saisi kaksi laatua yhdellä iskulla.

    VastaaPoista
  4. Tuollaiset spontaanit häät kuulostavat aika kivalta:-)Eihän siinä ehdi kauheasti stressaamaankaan;D
    Ihania ruokia on taas ollut tarjolla...

    VastaaPoista
  5. Tiina: kuulostaa juurikin siltä, että noissa kuvaamissasi häissä on keskitytty olennaiseen. Veittekös sinne tekemäänne ruususuolaa?

    Virpi: kyllä minäkin tiedän kokemuksesta että sitä mietiskelee kaikenlaista pientä, vaikka oikeasti ei tarvitsekaan. tulee vain turhaa stressiä.

    me kysyimme aikanaan papilta että milloin sitten alttarilla pussataan, ja rento vihkijämme tuumasi ettei hän estä vaikka suukottelisimme alituiseen :).

    Anonyymi Nummelasta: nautaa haimme nyt ensimmäsitä kertaa mummulamatkan varrelta punkalaitumelta. täältä pieni juttu siitä http://sillasipuli.blogspot.com/2010/07/auton-kylki-vei-nautatilalle.html

    olemme tilanneet myös limousinea ovelle asti. tuo liha ei ole luomua, mutta lehmät mm. laiduntavat kesällä vapaasti. sisäfilepihvit ovat ihan uskomattoman hyviä! http://sillasipuli.blogspot.com/2010/05/limousinen-lihaa-kotiovelle.html

    lammasta hankimme paikalliselta, mutta täytyy tiedustella syksymmällä saako sieltä vielä.

    strutsia ostamme Enonkoskelta, mieheni isän kodin läheltä. http://sillasipuli.blogspot.com/2009/04/munan-koolla-on-valia.html

    http://sillasipuli.blogspot.com/2010/02/suomalaista-lahiruokaa-strutsia.html

    Helsingistä ainakin Juuren puodista saa luomulihaa, varmaan maatilatorilta Eat&Joysta.

    Nummelan torin kalamyyjä on hyvä!

    VastaaPoista
  6. Juu, juuri näihin häihin lähti ruususuola! Sen lisäksi vietiin chilisuolaa, wasabisuolaa, sitruuna-rosmariinisuolaa, pizzakivi sekä muuta pientä kivaa asiaan kuuluvaa. Oli ihana väsätä häälahjaa ihmisille jotka arvostavat hyvää ruokaa ja itsetehtyjä asioita :)

    Häissä grillattiin toisena iltana aivan järjettömän maukasta yrttistä poromakkaraa, en vaan tajunnut kysyä keittiön puolelta mistä olivat sitä hankkineet. Pitänee yrittää muistaa laittaa viestiä näin jälkeenpäin.

    VastaaPoista
  7. lahjanne kuulostaa hienolta, tarpeelliselta ja mietityltä...eli hienolta!

    eikä tuo poromakkarakaan pöllömmältä kuulosta...;)

    VastaaPoista
  8. Kiitos kovasti noista lihanostopaikkojen tiedoista! Teillä on valtavasti houkuttelevia reseptejä ja tosi kiva koko sivusto. Onnea myös uudelle puulle!
    T. Anonyymi Nummelasta

    VastaaPoista
  9. Ano: on ilo olla avuksi tällaisissa asioissa! onko sinulla jotain hyviä (luomu)vinkkejä?

    kiitos kehuista ja onnitteluista. roisia omppusatoa tulevina vuosina toivotaan täälläkin :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin