maanantai 17. tammikuuta 2011

Artisokkatahnaa ylihelposti

Nyt tuli tehtyä huippulöytö Kädenvääntöä-blogista! Lopputulema kuulostaa omiin korviini fiiniltä ja kuitenkin tekotapa on yksinkertainen ja nopea. Raaka-ainelistakaan ei päätä huimaa. Maku on hieno ja mukavaa vaihtelua öljyllä pehmitettyyn voihin.

En oikein pidä säilöttyjen artisokkien mausta, mutta tässä tahnassa säilyke toimii. Samoin se tekee muuten tässä suolaisessa piirakassa. Päädyin käyttämään Pitkän ja reseptiä kokeilleen Jannan suosituksesta Pirkan Parhaat sarjan artisokansydämiä. Valkosipulit olivat luomulaatuisia.
ARTISOKKATAHNA

1prk (290/160g) artisokansydämiä
2 valkosipulinkynttä

Soseuta sauvasekottimella artisokansydämet ja valkosipulinkynnet. Lisää artisokkapurkin öljyä joukkoon vähän kerrallaan kunnes olet saanut aikaan sopivan rakenteen. Meillä öljyä jäi noin puoli purkkia, jolloin tahna oli ihanan paksua.

13 kommenttia:

  1. Superkiva ja superhelppo vinkki, kiitos kaunis!! :) Minulla on aina hieman vaikeuksia keksiä uusia käyttötapoja artisokalle, tämä menee täydellisesti bruschetta-leipien päälle. Kivaa alkuviikkoa!! :)

    VastaaPoista
  2. Näitä yksinkertaisia ja hyviä tahnareseptejä ei ole koskaan liikaa. Tosi mukavaa napostelutarjottavaa. Itse olen erilaisia levitteitä kokeillut runsaasti, mutta artisokasta en vielä.

    VastaaPoista
  3. Jee, Pitkän ilosanoma leviää! Mäkään en oikein oo lämmennyt säilötylle artisokalle ennen tätä. Huh, pitänee varmaan piakkoin surauttaa kulhollinen tahnaa. Huono puoli siinä on se, että tahna vaatii kaverikseen vaaleaa leipää.

    Pirkka vois kyllä ruveta lahjomaan meitä bloggareita artisokkapurkeilla, kiitoksena kaikesta tästä mainostamisesta!

    VastaaPoista
  4. Mahtava ohje kyllä! Oon aiemminkin tuota Kädenvääntölän ja Ruokahommien puolella katsonut, mutta josko seuraavalla K-kauppareissulla edistäisi toteutusasteelle asti! :)

    VastaaPoista
  5. Italiansallad: Mihin sä tykkäät käyttää artisokkaa? Kyllä varmasti menis bruschettan ylle!
    Kivaa alkanutta viikkoa sinnekin?

    Mausteinen Manteli: Vinkkaas joku toinen hyvä tahnaohje? (mä oon (ollu) aika saamaton näissä)

    Janna: Hyvä Pitkä ja hyvä Pirkka :)! Mikä huono puoli se vaalea leipä on?

    Anna: Suosittelen tarttumaan purkkiin - kannattaa!

    VastaaPoista
  6. Oi nam!
    Hyvää tulee myös kun surauttaa sekaan aurinkokuivattuja tomaatteja, joskus olen laittanut siihen myös parmesania. Ah. Ja joka kerta mietin että miten näin vähillä raaka-aineilla voi saada jotain näin hyvää aikaan!

    VastaaPoista
  7. Vaaleassa leivässä on se huono puoli, että se on vähäsen epäterveellistä eikä mun maha kestä sitä. Ja kun sitten kuitenkin syön yhden palan, on pakko syödä kymmenen lisää!

    VastaaPoista
  8. Jytis: Parmesaanilisä on varmaan ihan yliveto! Kiitti vinkistä!

    Janna: voi pömppö! Se on sama kuin hapankorpussa tai paahtoleivässä. Pitkään pärjää ilman, mutta yhden napattua on pakko saada lisää...!

    VastaaPoista
  9. Jeeeee, ihanaa että tekin ootte löytäneet tän! Tahna on kyl ihan parasta, ei voi kieltää :)

    VastaaPoista
  10. Ollaan jo muutamana perättäisenä vuonna ostettu Billnäsin joulumarkkinoilta Roiniset Oy:n (Hakanimen halli) maahantuomaa italialaista artisokka(-valkosipuli)tahnaa, joka on ihan taivaallista. Taidanpa vikan purkin loputtua tehdä seuraavan satsin itse!

    VastaaPoista
  11. Mitein Jonna kokeilevani seuraavaksi jauhaa sekaan hiukan ilmakuivattua kinkkua tai ripsiä päälle sormisuolaa. Vois tehdä uudenlaisen säväyksen. Ihanaa tahnaa, kertastkaikkijjaa!

    VastaaPoista
  12. Tämä oli ihan loistavaa ja unohtakaa vaalea leipä, mielestäni ihan ehdoton kaveri tälle oli väinämöisen palttoonapit, kuivattua ruisleipää siis! :)

    VastaaPoista
  13. Kiitti vinkistä Piia. Täytyykin pyöräyttää pian uudet tahnat ja kokeilla!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin