sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Luomulakutasting

Saimme porvoolaiselta Maku Laku:lta maistelupussit postissa. Päätin heti että toteutamme samansorttisen tastingin kuin Pandan lakujen kanssa aikoinaan.

MakuLakun nettisivuilla puhutaan koko ajan lakritsAsta. Mietin mikä ero sillä on lakritsiin, mutta lienevät kuitenkin synonyymejä toisilleen. Vai onko jollain parempaa tietoa?

Maistelimme mustia pötkylöitä jälkiruuaksi grilliruuan päälle. Lapsemme olivat taas innokkaasti mukana. Tyttäremme on nyt reippaan 4 vuotta, poikamme 7-vuotias.

Yleisesti totesimme pussikoon, 80 g, olevan hyvä napostelumielessä. MakuLakun lähettämät kolme pussia olivat kaikki luomutäytelakritseja. Lapset pohtivat luomun tarkoittavan tässä kohtaa, että lakut ovat tulleet luomutilalta. Me aikuiset lunttasimme papereista sen tarkoittavan luomuraaka-aineita.

Ulkoasultaan houkuttelevin oli muiden mielestä mansikka, omasta mielestäni suklaa. Jukan mielestä vain mansikka kuvallaan  kertoi selkeästi sisällöstä. Kun pakkauksen tekstit sitten luettiin, houkuttelevuus pysyi samana, paitsi Jukkaa alkoi kiinnostamaan eniten suklaa.
Ensimmäiseksi maisteluun päätyi Natural Sweet Strawberry Liquorice, suomeksi ihan vaan Luomu mansikkalaku. Tuoksua tyttäremme kuvaili ihanaksi, kaikki muut kummalliseksi. Tuntu kädessä oli poikamme mielestä aika kova, paitsi sisus on pehmeä. Makua tyttäremme piti tosi hyvänä. Jukka ja poitsu maistoivat miedosti mansikkaa ja sopivaa makeutta. Poikamme kokeili vielä syödä täytettä erikseen lakukuoresta, jolloin kuori oli hyvin kovaa ja sisus pehmeää. Jätkä totesi kuitenkin, että lakritsa on "paras syödä kokonaisena". Suutuntumaa kuvailtiin pehmeäksi, joskin myös kovaksi. Ota meistä sitten selvää.

Seuraavaksi massutettiin Natural Sweet Organic Cocoa eli Luomusuklaalakritsia. Poikamme löysi tuoksusta tervaisuutta, Jukka tunkkaista kaakaota ja tyttäremme ihmeellisyyttä. Minusta suklaalaku tuoksui samalta kuin mansikkalakukin. Tuntu kädessä oli kaikkien mielestä kovempi kuin edellisessä. Makua kuvailtiin tosi hyväksi, ei suklaa- vaan kaakaojauhemiaseksi, miedoksi ja aavistuksen sukulakumaiseksi. Suutuntuma oli mansikkaista kovempi, tyttäremme mielestä ihmeellinen.

Natural Sweet Fresh Mint Liquorice eli Luomuminttulakritsin tuoksu tuumattiin tavalliseksi, minttuteemäiseksi (ei raikkaaksi), samaksi kuin suklaalaku ja ruotsinlaivamaiseksi mintuksi. Poika totesi sisällön näyttävän aika harmaalta ollakseen valkoinen. Täyteosuus näytti myös aiempia lakuja vähäisemmältä. Maku todettiin tyttäremme taholta aika hyväksi, kun taas poikamme tuumasi sen olevan karkkimainen. Jukka mietti maun olevan ehkä hieman ristiriitaisestikin raikkaan hyvä, silti hammastahnamainen. Me molemmat aikuiset löysimme mausta purukumifiilistä. Täytteen niukkuuskin selvisi, sillä mintun maku oli niin voimakas, että enempi olisi jyrännyt lakun yli liikaa.

Poitsumme innostui vielä yhdistämään eri makuja eli tunki samaan aikaan suuhun eri täytelakritseja. Suklaa-mansikkayhdistelmä oli kuulemma vaahtokarkkimainen ja kaikki lakut yhdessä hyviä.

Juomasuositukseksi poikamme antaa mansikkamehun ja tyttäremme "mitä mehua vaan sattuu olemaan". Parhaiten ruokaseuraksi lakuille sopisi kuulemma jäätelö, johon poikamme vielä harkinnan jälkeen lisäsi "toffeejätski".

Luomulakritsit voisivat hyvinkin päätyä tulevaisuudessa ostoskoriimme, sillä näillä kyllä lähtee lakunhimo. Poika tuumasi, että ostaisi mansikkalakritseja jos olisi hakemassa synttäritarjoiluja.

Kuvat tähän postukseen on ottanut poikamme.

2 kommenttia:

  1. no kylläpäs on _ihmeellistä_ suklaalakua. :D
    ihania nää jutut joissa on lapsoset mukana. :)

    VastaaPoista
  2. kiitos pikkusisko - joskin (kummi)tätinä lienet pikkusen puolueellinen ;D

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin