perjantai 29. heinäkuuta 2011

Tanskan turnee, osa 4: Ribe, kentällä syömässä ja tuliaiset

Lähtiessämme länsirannikolta kotia kohti koukkasimme etelässä Tanskan vanhimman kaupungin, Riben, kautta. Rådhus Konditorietissa nautiskelimme edulliset ja maistuvat kahvipullat.
Riben historiallinen vanha kaupunki oli tunnelmallisen kaunis.
Reissun viimeisessä hotellissa pääsi paistelemaan itse vohveleita kaiken muun syömisen päätteeksi. Lapset tuumasivat etteivät vohvelit kyllä olleet äidin tekemien veroisia - kröhöm. 
Aika lähellä Kööpenhaminaa ajelimme rantateitä pitkin. Hundige Strandvej:n varrelle osui näin komea piknik-paikka.
Ishøj:n jätskikauppias oli muistanut ystävällisesti myös pieniä ystäviämme. Googletranslaattori antaa havnefogd:lle suomennokseksi maaherra.
Ihanat gelatot nautittiin rannalla auringon porottaessa. Nuo Köpiksen läheiset rannat olivat tosi leväisiä, joten nautinto rajoittui vain laineiden katseluun. Laiturilta tosin olisi päässyt uimaan.
Rannalla kasvoi villirucolan makuista merisinappia, joskin kuvassa kasvi näkyy turhan huonosti.
Hyvistä aikomuksista huolimatta emme ehtineet lounastaa enää kaupungilla, joten teimme sen sitten Kööpenhaminan kentällä. Restaurant Kobenhavn hoiti muonituspuolemme niin tyylikkäästi, ettei kaupunkilounastamisen menetystä edes harmitellut.  
Minä otin Köpislautasen, jossa erityisen hyviä olivat katkaravut majoneesilla. Ja minä en edes niin pidä majoneesista.
Jukan perunasalaatti pekoneilla oli hieno ilmestys ja kuulemma maistuvakin. Lapsukaiset jakoivat lohkoperunat tyytyväisinä.
Tuliaiset saimme Jukan pakkausosaamisen vuoksi ehjänä kotiin. Tavaroiden alla oleva tarjoiluastia  kuuluu ricen Italia-sarjaan. Jos pidät värikkäistä astioista, varoitan sinua ankarasti menemästä puljun nettisivuille. Ricen valikoimaa ovat myös nuo minimuffinssivuuat. En voinut vastustaa legoukkelipiparimuotteja kun ne Legolandiassa bongasimme. Näen jo mielessäni lapsemme innokkaasti koristelemassa tämänmallisia baakkelsseja. Legolandiasta olisi voinut ostaa myös talouspaperirullatelineitä, jossa yläpää on legoukkelin keltainen pää tai vaikkapa legopään muotoiset suola ja pippurisirottimet.
Pitkään harkittuamme päätimme sijoittaa vielä näihin qdo:n laseihin, jotka kestävät myös kuumaa juomaa. Käsiäkään ei pitäisi polttaa kun kahden lasipinnan välissä on ilmaa. Muotoilu on mielestäni kaunis!
Nämä Poul Pavan astiat saivat jäädä hyllyyn, vaikka niitä ihan ääneen kaupassa nauroinkin. Hurjan hellyyttävät ja hauskat!

Tanskan matka kokonaisuudessaan oli oikein onnistunut!

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä, täytyy pistää korvan taakse. Just puhuttiin että ehkä parin vuoden päästä vois lähteä Legoland & Tanska -matkalle!

  VastaaPoista
 2. Muistelinkin että teilläkin on noita Lego-faneja. Tanska on kyllä visiteeraamisen arvoinen!

  Nää meidän jutustelut on ehkä liian tarkkoja, mutta tykkään laittaa juttuja muistiin tänne ihan itseäkin varten.

  Ajettiin muuten tänään Hangosta tullessa sen vinkkaamasi Tammisaaren kahvilan ohi, mutta vatsa oli vielä sen verran piukeana ettei pystynyt (!).

  VastaaPoista
 3. Joo kyllä sinne täytyy mennä, Tanskan turnee & Legolandia on yksi parhaimmista matkamuistoista omasta lapsuudestakin.
  Kesäistä Tammisaarta suosittelen kovasti!

  VastaaPoista
 4. Ollaan joskus Jussina oltu kattomassa vanhoja Ameriikan autoja Tammisaaressa, mutta muuten on kokemukset aika nollissa. Mietittiin Jukan kanssa siellä Hangossa, että vois ihan hvyin joskus ottaa hotelliyön vaikka sieltä tai jostain muusta vastaavasta kaupungista kaksin ja nautiskella menemään oikein urakalla. Kaikesta.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin