keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Oluthuone Esplanadi Tampereella nääs ja Pandan luona kylässä

Kesälomamme alkoi hetki sitten (en muista kuinka monta päivää sitten ja se tarkoittaa että olen ihan oikeasti lomalla ja aivot narikassa) Savosta, josta matkasimme ystävien luo Äänekoskelle. Paluumatkalla kotiin poikkesimme syömään Tampereelle. Ajatuksemme olivat jo Plevnassa, kunnes Kulinaarimurulan Jaana vinkkasi ko ravintolan "pikkuveljeä", Oluthuone Esplanadia Kauppakadulla. Hekumoimme puistoravintolassa syöntiä, kunnes kuulimme että posliinilta sai syödä vain ravintolassa. Näin sitten kävi.

Huutavaan nälkään löytyi lähiruokaan panostavalta listalta helposti jokaiselle jotakin.
Tyttäremme nautti Valtameren äyriäiskoristaan, varsinkin firteeratuista mustekalarenkaista. Poikamme valitsi pelkät ranskikset, joskin pöytään tuodut lautaset aiheuttivat pikkumiehelle hiukan annoskateutta. Onneksi sisko oli kiltti ja antoi hiukan omista frittiherkuistaan.
Jukka massutti menemään Spriitehtailijan pihviä, jonka nimen takana oli hauska tarina: Oluthuone Esplanadin tilalla on ollut joskus spriitehdas. Ulkofilepihvi oli limousinehärkää - yksi ravintolan limousinetoimittajista on meillekin tuttu Rentton tila.
Espan real (limousine)burger oli lihansa puolesta oikein hyvä ja sämpyläkin oli maltainen. Silti kokonaisuus jäi aika tavanomaiseksi.
Annoksiin merkityt suositusoluet maistuivat meille oikein hyvin. Jukalla olut tarkoitti Koskipanimon Plevna Pilssiä ja minulla Tähti IV:sta. Lapset imivät mehua pilleillään.

Jos aikaa olisi ollut enemmän ja nälkää vähemmän, Limousinen bavette eli kuvepaisti, tai pitkään haudutettu porsaankylki olisi kutkutellut maistamaan.

Kaikinpuolin miellyttävä poikkeamiskokemus, koko perheen mielestä.
Ja sitten aikakoneella hetki taaksepäin: matkalla Äänekoskelta Tampesteriin poikkesimme Jyväskylän kupeessa Pandan tehtaanmyymälässä. Myymälässä sai maistellakin nameja ennen ostopäätöstä: me päädyimme hamstraamaan esimerkiksi tosi koukuttavia Duello-omenoita, jossa ompputäytteinen laku on kuorrutettu valkosuklaalla - voisin hankkia melkein kaikki kesäkiloni näiden turvin. Kultainen Crisp-levy oli myös hyvää! Tehtaanmyymälästä tulee kummasti ostettua enemmän ja eri fiiliksellä kuin marketista. Myymäläkeikkamme korvasi myös poikkeuksellisesti lounaan (hyi mitä vanhempia!).
Joku (muu) oli tullut Pandan luo kylään ihanalla kesäautolla.

2 kommenttia:

  1. Oletteko jo maistaneet Pandan uutuutta, Terva Lakua?
    Mitäs sanotte?

    VastaaPoista
  2. Tykätään! Poitsu vaan ei ole suostunut maistamaan. Tykätäänkö teillä?

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin