perjantai 24. elokuuta 2012

Keskiviikon helmet: viiniä ja kukkakaalikeittoa


Kitchen & co heitti meitä kivalla kutsulla saapua nautiskelemaan viini-iltaan. Missiona oli maistella ravintolan ruokia yhdessä australialaisen Loganin viinien kanssa. Lähdin paikalle Prinsessakeittiön Veeran kanssa, Kokomon drinksun kautta. Olimme siis leppoisalla tuulella jo paikalle saapuessamme. 

Loganin viinintekijä ja omistaja, entinen kemisti Peter Logan kertoi alkuun paljon asioita viineistä. Parhaiten mieleen jäi se, että Australiassa noin 95 % viineistä tulee viideltä suurelta viinitalolta ja loput 5 % yli 2000:lta pienemmältä viinitalolta. Näihin jälkimmäisiin kuuluu myös Loganin Orangessa sijaitseva perheyrityksenä pyörivä viinitila. Logan on kylmällä alueella, joka tuo omia helppouksiaan ja haasteitaan viinintekoon. Sadonkorjuun ajoittaminen on kuulemma helpompaa kuin lämpimillä alueilla, mutta sadon kypsymistä oli taas tänä vuonna jännitetty kylmän alkukesän vuoksi. 

Logan-sarjan pullojen etiketit on tehty alunperin kirjailemalla ja nämä kuvat koristavat nyt pullojen kylkiä. Aika hieno ja sympaattinen ajatus. "Jokainen kirjontatyö vaatii taitoa, kärsivällisyyttä ja hiukan rakkautta, juuri niin kuin viinikin", lukee Loganin esitteessä. 
Alkuturinoitten ja kuohuvan jälkeen istuttiin pöytään. Leipäkopan tumma oli erityisen hyvää!
Kitchen & co:n alkupalalautanen oli kooste erilaisia pikkupaloja. Loganin Savignon Blanc 2010 kävi hyvin yksiin rapukakun ja maistuvan, tillimaustetun lampaan kanssa. Voiset etanat ja marinoidut tomaatit sen sijaan olivat viinille liian kova pala. "Summer soup" nimellä tarjottu keitto oli taivaallisen ihanaa, paksun täyteläistä kukkakaalikeittoa. Sitä oli voinut syödä pienen ämpärillisen.
Pääruokana oli pitkään haudutettua lammasta valkosipulipyreellä. Pienen suolaripsauksen jälkeen liha oli oikein maukasta! Päkäpäätä syödessä kehittyi hurja himo tehdä viikonloppuna jotain lihapataa. Ruuan kanssa maistelimme pelkästä shiraz-rypäleestä tehtyä viiniä, sekä Weemala-sarjan shiraz-viogneria, jossa on 7% viogner-rypälettä. Jälkimmäinen ei yksinään oikein uponnut, mutta ruuan kanssa se yllätti hienolla maullaan. Yhden rypäleen viini toimi taas hyvin itsekseenkin. 

Kitchen & co tarjoaa pienen pilkahduksen keittiöstäkin avoimen ikkunan kautta. Tästä viiksekkäästä kokista oli ihan pakko ottaa kuva, kun hän tuli tarkastelemaan salin tilannetta.
Vaniljainen creme brûlee nautittiin Loganin Moscaton 2009  kanssa. Marinoitujen mansikoiden kanssa viini kävi hyvin, mutta paahtovanukas olisi makuuni kaivannut paaaljon enemmän paksuutta ja makeutta mitä tarjolla ollut viini tarjosi. Kitchen & co:n creme brûleessa oli ihanan rapsakka pinta. 

Ilta oli kovasti kiva! Kiitos Logan, Kitchen & co ja Veera!

2 kommenttia:

  1. Kiitos vaan kovasti itsellenne, oli huippua! Ja lähden toistekin, migreenin ja sairaalareissun uhallakin. :D

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä kovasti kiva että mentiin yhdessä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin