keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Bistro Sinne Porvoossa

Porvoolainen Bistro Sinne on noussut komeetan lailla ravintolatähdeksi. Bistro on saanut kehuvia arvioita monelta suunnalta, joten Porvoon seudulle suuntautuneet työmatkan lounaspaikka oli helppo valita. Ateriakseni otin lounasaikaan tarjottavan kolmen ruokalajin Menu Borgån. Menun ruokalajit vaihtelevat ilmeisesti viikoittain . Vierailuviikolla alkuruokana oli kermaista kurpitsakeittoa tai Toast Skagen. Taannoisella Tukholman visiitillä tykästyin rapuiseen tahnaan, joten päädyin kokeilemaan Sinnen Skagenia. 
Paahtoleipä toi mukavan rapsakan vastapainon pehmeälle skagenille. Skagen tosin oli hiukan liian suolaista.

Pääruokavaihtoehtoina oli paistettua siikaa tai possunniskaa. Päädyin kalaan, jota tulee otettua ravintoloissa liian harvoin. Siika olikin jo loppunut ja annos koostui paistetuista ahvenfileistä. Ahvenen kanssa oli kurpitsapyreetä, kasviksia ja sienivaahtoa.
Ravintolan kotisivuilla kerrotaan, että ”Sinnen ruokatarjonta pohjautuu kotimaisiin ja lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin sekä suomalaiseen gastronomiseen kalenteriin”. Parhaillaan oli kotimaisten metsäsienten satokausi, mutta sienivaahto oli tehty herkkusienistä. Tarjoilija ei osannut kertoa syytä miksi sienivaahto oli tehty herkkusienistä metsäsienten sijaan. Ahvenfile oli maukas ja annos kokonaisuutena kaunis ja hyvänmakuinen.

Jälkiruokana tarjoiltiin mustikoita, crumblea ja itse tehtyä vaniljajäätelöä.
Mustikat oli maustettu salmiakkisiirapilla, joka oli minulle salmiakin ystävänä iloinen yllätys.

Otin ruokajuomaksi tarjoilijan suosittelemaa puolikuivaa Rieslinginiä (Schloss Lieser Riesling Kabinett 2010), joka oli minun makuun hiukan liian makeaa, mutta toimi muuten hyvin skagenin ja ahvenen kanssa.

Lounasmenu maksoi 32 euroa ja oli hintansa arvoinen. Pelkkä pääruoka olisi maksanut 16 euroa. En tiedä olisiko annos hiukan isompi, jos tilaisi vain pääruuan. Päivittäisenä lounaspaikkana Sinne on mielestäni hiukan tyyris, mutta Bistro Sinne on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja nopeasti saavuttaneen maineensa veroinen. 

2 kommenttia:

  1. Herkun näköisiä annoksia.Ja paikka näyttää kivalta;etenkin kun tuolla näyttää olevan avokeittiö,mitä täällä on melkein joka toisessa ravintolassa.

    VastaaPoista
  2. Yaelian: Minusta nuo avokeittiöt ovat mielenkiintoista seurattavaa. Toivon että Jukka vie meidätkin jonain päivänä Sinneen. Vaikuttaa kivalta paikalta!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin