tiistai 18. syyskuuta 2012

Pure Bistro laastaroi

Lähdin Helsinkiin suurin toivein. Lyhyen työpäivän jälkeen olisi kiva vähän kierrellä kauppoja ja löytää kipeästi kaipaamiani uusia vaatteita. Kävikin sitten niin että tuntien kiertelyn jälkeen kädessä oli vain yksi t-paita ja yksi hämähäkkipanta. Ja aikamoinen ketutus. Siksi olinkin hyvin onnellinen siitä, että ostosreissu päättyi suunnitellusti Kauppatorin laidalle Pure Bistroon Veeran kanssa. Laastaria shoppailuhaavoihin. 

Iltamme alkoi rosecavalla ja jatkui samanlaisen, kolmen ruokalajin menun turvin. Eri valkoviinin sentään valitsimme. Pöytään tuodut leivät maistuivat erityisen hyviltä ruskistetun voin kanssa. 

Alkuun nautimme täyteläiset, muttei raskaat Toast skagenit. Annos oli rakennettu briossista, chilimajoneesista, siianmädistä ja katkaravuista. Kokonaisuutta ulkonäkökevitti raikkaan vihreä salaatinlehti. 
Pääruuaksi valitsimme monien hehkuttaman lautasen "sienimetsän aarteet risoton tapaan". Annos oli hurjan kaunis jyrkän syvästä lautasesta tarjoiltuna. Pidin ketunleivistä annoksen päällä. Risotto oli riisien sijaan tehty ohrasta. Olen kokeillut moista muutaman kerran kotona onnistumatta tyydyttävästi. Tämän makukokemuksen myötä aion kokeilla ohrattoa ainakin kerran vielä, sillä pidin kotimaisen vaihtoehdon mausta ja suutuntumasta nyt kovasti. 
Risoton kanssa siemailin Etelä-Afrikasta kotoisin olevaa Bellinghamin chenin blancia. Tarjoilija suositteli valkoviiniä risotolle sen maanläheisen maun vuoksi. Pidin viinistä erittäin paljon risoton parina ja ilokseni huomasin sitä olevan saatuvilla myös Alkosta
Jälkiruuan nimi oli Queen. Se oli koostettu vadelmista, mustikoista, kuningatarjäätelöstä, keksimuruista ja marjakastikkeesta. Vaikka annos oli todella suuri, sen jaksoi hyvin syödä sopivan makeuden vuoksi. Ei pulppuillen poriseva keskustelukaan lusikoinnille huonoa tehnyt. 

Jälkiruokaviiniksi suositeltiin Braidan Brachetto d'Acqui:ta. Viini oli juuri passelin kepeä, marjaisa ja makea jälkiruualle.

Ruuat oli kikkailumattomuudesta huolimatta mietittyjä ja raaka-aineet hyviä. Ilta oli oikein onnistunut ruokien ja juomien suhteen kun laskukaan ei päätä huimannut. Ja hei, jotten toistaisi enää itseäni: ne ihmiset ruokablogien takana...

11 kommenttia:

 1. se on muuten orzotto kun se on tehty ohrasta :)

  VastaaPoista
 2. Ahaa! Kiitti tiedosta. Musta silti ohratto kuulosta hyvältä, kun ohraa nyt kuitenkin saa kotomaisenakin. Puuro sanasta en oikein pidä kun en pidä puuroista lainkaan.

  VastaaPoista
 3. puuro ois musta hyvä sana koska sitähän tää on mutta kun jollekin sanoo että teinpä tossa sienipuuroa niin ne on heti että yäääk, ajattelevat että kaurapuuron päälle sieniä :)

  oon kyllä tehnyt savikkakaurapuuron ja oli sika hyvää :)

  VastaaPoista
 4. Testasimme Pure Bistron kesällä - mekin myös mukavalla bloggaajajoukolla. Pidin kovasti haukikvennelleistä.

  Olet oikeassa, kyllä suuri suola bloggaamisessa ovat juuri ne ihmiset blogien takana. Ihania uusia tuttavuuksia tullut jo ensimmäisen vuoden aikana.

  VastaaPoista
 5. Minä tykkään puurosta sanana ja Pure Bistrossa tarjoiltuna - tää sieniversio on vielä parempaa kuin se ekalla listalla ollut villiyrttipuuro <3

  Luin muuten, että Aleksi olisi tehnyt savikakkapuuroa :-D

  VastaaPoista
 6. aleksi: No mulla se mielikuva on just se. Enkä edes tajua oikeasti tätä hommaa, että puuro tulee oikeasti ylös (olen koittanut kyllä) ja risotto taas on herkkuakin herkumpaa. Ehkä se on joku psyhkolookinen juttu.

  savikka ja kaura on kyllä makuina varmaan hyvä pari!

  Jonna: Pure oli kyllä hyvä, tykkäsin! Lista taitaa vaihtua aika taajaan. Nyt ei haukea ollut. pääruokakala oli öljyssä haudutettua lohta ja sarjakukkasia.

  Ihmisistä puheenollen, eikös mekin tavata Blog Awardseissa?

  Jaana: No olen huomannut tuon sanaihastuksesi :). Sinä se ehdit suhaamaan kyllä noissa ravintoloissa kateellistuttavan usein, kun tuonnekin olt ehtinyt jo tuplasti.

  yyh tuota lukuvirhettä.

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti tavataan, odotan innolla.

  VastaaPoista
 8. ...mun on pakko tänne vielä laittaa "inside"- huomio: ai täälä te Veeran kanssa juorusitte... ;D

  VastaaPoista
 9. Jonna toivottavasti tosiaan!

  Nanna: Itseasiassa ei. Se oli jollain aikaisemmalla tapaamisella :).

  VastaaPoista
 10. muuten tykkäisin sun jutuista, mutta voisitko tarkastaa kielioppia vähäsen?! Mikä ihmeen SAATUVILLA = saatavilla noin suomeksi yleensä ja ULKONÄKÖKEVITTI?! Wtf.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Ompas hienoa että olet lukenut juttua noin tarkkaa!

  Käytän tekstissäni jonkin verrankin murresanoja sekä puhekielen ilmaisuja. Tällaisessa blogitekstissä se on mielestäni luontevaa.

  Ulkonäkökevitti tarkoittaa samaa kuin "kevensi (=kevitti) ulkonäöllään".

  Saatuvilla on hiukan eri asia kuin saatavilla. Saatavilla on olemassa, mutta saatuvilla on enemmänkin niin että se on mahdollisuuksien rajoissa itsenkin saatavissa / ulottuvilla.

  Kyllä näitä sanavalintoja on mietitty :).

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin