lauantai 8. syyskuuta 2012

Pihvin voi-öljypaisto sai uuden merkityksen

Tapasimme viime keväänä Arlan tilaisuudessa kokkimaajoukkueessa kilpailevan Lasse Koistisen. Hän antoi hyviä vinkkejä kokkailun lomassa. Palkittuna pihvinkääntäjänä nykyään Palacen keittiöpäällikkönä toimiva  Koistinen antoi vinkkejä myös pihvin paistoon. Sana voi-öljypaisto sai meillä aivan uuden merkityksen. Aiemmin olemme tuumanneet sen merkitsevän voin ja öljyn sekoitusta koko paistamisen aikana. 

Kokki-Koistinen kertoi, että huoneenlämpöinen pihvi tulee paistaa todella kuumalla pannulla pelkässä öljyssä molemmin puolin toivottuun kypsyyteen. Sen jälkeen pannu otetaan pois levyltä ja vasta sitten mukaan lisätään voinokare. Näin voi ei turhaan kärvenny ja muutu kitkeräksi. Pannua kallistetaan ja voi-öljyseosta lusikoidaan paistetun pihvin päälle antamaan makua ja kiiltoa. Suolan ja pippurin lisäämisestä ennen tai jälkeen paiston ei kokeneella kokilla ollut ehdotonta mielipidettä. 

Näillä ohjeilla mentiin taas kun paistettiin strutsin mureaa paistia pannulla. 
Vetäytymisen jälkeen paisti leikattiin siivuiksi. Strutsi olisi saanut jäädä punaisemmaksi, mutta maistui hyvin näinkin. Liha lepäilee kurpitsapastan päällä, jonka sekaan lorautettiin vielä pihvinpaiston jälkeen voi-öljyseos. Kauniimpi lopputulos olisi saatu, jos parmesaani olisi raastettu pastan ylle ennen lihojen päälleasettelua.

Ihanan nopea ja herkullinen arkisetti! 

8 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki pihvinpaistoon.. mulla on aina vähän huoli miten pihvi onnistuu, kun ei tule joka päivä tehtyä ;) kaikki vinkit siis kotiinpäin..

  VastaaPoista
 2. Ahaa, pitää kokeilla tätä niksiä kanssa. Kiitos. Aina sitä oppii uutta pihvin paistostakin. Australian Mastercheffissäkin neuvoivat joku jakso sitten, että pihvi kantsii laittaa kyljelleen, kun se vetäytyy, niin valuu vähemmän nesteitä ulos. Sitäkään en ollut tiennyt aiemmin.

  VastaaPoista
 3. Kokeiltiin eilen tätä konstia. En tiedä kuuluuko kunnia paistotavalle vai Nokan pientilatorilta ostetulle älyttömän hyvälle Agnushärän entrecote-piffeille, mutta paistotulos oli täydellinen! Tack tack!

  VastaaPoista
 4. MM: Meilläkin pihvin paisto on vähentynyt huomattavasti kokkautaitojen kehittyessä. Nykyään kun hyvä liharuoka ei välttämättä tarkoita filettä.

  AV: Kiitos tästä vetäytymisvinkistä, tästä ei ollut mitään tietoa!

  R: Olenpas iloinen että onnistuitte! Tuo onkin niin upeaa lihaa ettei sitä tohtisi heittää hukkaan kehnolla valmistustavalla. Tack että palasit kommentoimaan.

  VastaaPoista
 5. Hyödyllinen vinkki tosiaan. täytyypä kokeilla ja sattumoisin minulla onkin eräs pihvi-idea, jota pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 6. Mastercheffissä kans käytettiin samaa kikkaa - on pitänyt ja pitänyt tehdä mutta jäänyt ja jäänyt :)

  VastaaPoista
 7. Mitä kaikkea meiltä meneekään ohi kun katsotaan niin olemattomasti telkkaria?! Onneksi on blogit ;)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin