Kehtaako TAAS laittaa kurpitsaisen reseptin, jos kurpitsaisuutta ei laita otsikkoon? Se nyt vaan on niin, arvoisat lukijat, että silloin on taottava kun kurpitsa on kuumaa (tai jotain).
Ihastuin hurjasti whoopie pies-leivonnaisten helppouteen tehdessäni niistä suklaisen reseptin Arlalle. Tuumasin että kurpitsaiset versiot voisivat olla kivoja. Kardemumma toimi kivana mausteena olematta tässä yhtään pullatyylinen.
Toinen whoopies-innoittaja oli paikallisesta K-kaupasta yllättäen bongattu Marshmallow fluff. Kyseistä tahnaa käytetään nimittäin alkuperäiseen whoopies-täytteeseen. Hyvää oli täyte näinkin! Jos sinun kauppasi ei ole yhtälailla varusteltu, fluffin voi toki tehdä itsekin. Arlan suklaisissa whoopie pies-leivonnaisissa käytin täytteenä tuorejuustoseosta.
Kurpitsaiset leivonnaiset tein aika pieninä, noin mukin pohjan kokoisina, sillä ne ovat niin hurjan makeita.
KURPITSA WHOOPIE PIES
noin 22 pientä leivosta
täyte:
120 g voita
200 g tomusokeria
170 g Marshmallow fluff
leivos:
2,5 dl fariinisokeria
2,5 dl sokeria
2,5 dl rypsiöljyä
3,5 dl kurpitsamuhjua*
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
*Kurpitsamuhjua saat paahtamalla kurpitsalohkoja 200-asteisessa uunissa noin tunnin kunnes ne ovat pehmeitä. Sitten vain muussaat kurpitsaa vaikka haarukalla ja valutat ylimääräiset nesteet vielä siivilässä. Ylijääneet muhjut voit vaikka pakastaa.
Aloita täytteen tekemisellä. Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi (vaikka vatkaimella) täytteen aineet. Laita vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin jämäköitymään.
Yhdistä jauhot ja mausteet.
Vaahdota sokeri ja muna.
Lisää vaahdon sekaan vuorotellen, koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen jauhoja, kurpitsamuhjua ja öljyä.
Pursota tai nakkaa lusikalla pellille haluamasi kokoisia kiekkoja.
Kypsennä kiertoilmauunissa 150 asteessa, tavallisessa 175 asteessa, noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Kokoa leivonnaiset. Ota leivospohja käteen sileä puoli kämmentä vasten. Laita leivinpaperia vasten olleelle puolelle täytettä ja paina toinen leivospohja samalla lailla kanneksi.
Jos säilytät leivonnaisia rasiassa, laita niiden väliin leivinpaperia. Tarttuvat meinaten tehokkaasti kiinni toisiinsa.
Onko siellä etelässä kaupoissa muutakin kuin "keltaisen kurpitsasäilykkeentekokurpitsaa" (joka toki käy muuhunkin kokkaukseen)? Täällä JKL:ssä ei ole muuta näkynyt ja minä kun niin kaipaan viime syksyisiä sveitsiläiskauppojen valtavia kurpitsavalikoimia...
VastaaPoistaEiköhän sesonkiaikaan kaikki mahdolliset reseptit tule tarpeeseen.;) Kaikenlaista satoa, kun pukkaa yltä kyllin, niin silloin kaipailee mahdollisimman paljon erilaisia reseptejä. Kurpitsa taipuu moneen, myös makeaan. Nämä olisi varmasti hyviä.:)
VastaaPoistaEn ole ainakaan Nummelan kaupoissa havainnut. Kiinnostaisi kokeilla itsekin muita kuin möllyköitä, mutta tähän mennessä ei ole ollut mahiksia.
VastaaPoistaMVS: Kurpitsa taipuu kyllä tosi moneen! Ja lisää opettelen koko ajan.
Voitko kuvitella, etten ole tehnyt MITÄÄN kurpitsasta koko syksynä?!
VastaaPoistaMut whoopieta joutuu kyllä tässä vielä joku päivä tekemään, näyttää niin hyviltä nääkin.
No en oikein voi. Mikäs nyt on? Meillä menee vissiin neljättä möllykkää.
VastaaPoistaWhoopie on kyllä makeanystävän juttu!
Meillä meni whoopie taikinaan punajuurta, herkullista tuli. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaAivan ihana idea laittaa punajuurta! Kuvassa näyttävät vaalean ruskeilta, mutta tuliko punaisuus läpi? Joskus kuvan värit eivät ihan vastaa todellista. Täällä Minnan whoopiesit http://minnankeittokirja.blogspot.fi/2012/09/punajuuri-whoopie-pies.html
VastaaPoistaKiitos! Punertavan ruskeita olivat pinnasta, itse oletin että olisivat olleet tummempia ja punaisempia.
VastaaPoista