tiistai 4. syyskuuta 2012

Siggesta Gård

Osana Tukholman reissua päätimme hurauttaa myös reilusti kaupungin ulkopuolelle, nyt kun kerran autokin oli mukana. Päädyimme toivotusti mm. yhtä nostosiltaa myöhemmin Siggesta Gårdiin, joka on eräänlainen maatilapaikka reippaan puolen tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. 

Paikassa oli ihana makeiskauppa!
Herkkupuodista sai ostaa esimerkiksi hiirulaisen vahtimia hilloja. 
Siggesta Gårdissa voi tehdä vaikka mitä, leppoisaan puuhastelutahtiin. Tyttäremme oli onnesta ymmyrkäisenä kun sai istua monta minuuttia käpyttelevän ponin selässä.
Pihalla oli houkuttelevia piknikpöytiä ja kivasti laitettu kahvilan terassi. 
Perheen miehet mätkivät menemään minigolfia, jolle oli tehty tosi hienot puitteet. Ymmärtääkseni maisemat minigolfradalla olivat tuttuja lähiseudulta. 


"Traktoroinnin", keinumisen ja eläinten silittelyn lisäksi Siggesta Gårdissa voi harjoittaa myös jalkapallogolfia,  metsätemppurataa ja peikkoseikkailua. Kolmea viimeksimainittua emme ehtineet kokeilemaan ja silti paikassa meni monta tuntia.  

Siggesta Gårdissa oli myös tunnelmallisen vaaleaksi sisustettu ravintola Ladugård, jonka terassille me istutimme itsemme. Kokemus olisi ollut muuten varmaan ylistettävän hyvä, mutta tarjoilija onnistui mämmimään tilauksessamme kaksi annosta neljästä. Asian korjaaminen ei ensimmäisen lautasen kohdalla ollut ihan yksinkertaista saatikka ystävällistä, joten paistettujen silakoiden sijaan saatu punajuurinen kala-annos jäi palauttamatta. Vaalea kala ei ollut lainkaan näkönsä väärti makunsa puolensa.Ihmettelimme myös oluttarjontaa, joka koostui pelkästään isojen panimoiden tuotteista ja vain muutamasta vaihtoehdosta. Tällainen paikka suorastaan vaatii sielukkaampia pienpanimo-oluita.  
Perheen miehet kiittelivät muussin ja lihapullien makua kilvan. Kuvassa lasten annos. 
Kivan touhupäivän lopuksi matkasimme takaisin Tukholmaan kahden lossin kautta ihan vain elämyksen vuoksi.
Jälkiruokajätskeille pysähdyimme reitin varrelle sattuneeseen kivan näköiseen ruotsalaiskaupunkiin, ennen kuin posotimme Tukholmaan ja melkein suoraan laivaan. Ihana miniloma!

2 kommenttia:

  1. Onpa ihana paikka! Ja voin ihan kuvitella pikkuprinsessan iloa kun pääsi ponin selkää:)

    VastaaPoista
  2. Se on ihan heppahäperö koko plikka :).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin