tiistai 19. marraskuuta 2013

Sampanjabrunssi

 
Istahdimme viime sunnuntaina kolmen perheen kesken brunssipöytään meille. Vieraaksi saimme ystäväperheen melkein naapurista ja Nellen perheen hiukan kauempaa. Kaikki nostivat omia herkkujaan pöytään ja voi millainen herkkusetti siitä tulikaan!
Ihan alkuun kilistimme Duval Leroyn Design Paris* sampanjalla. Erittäin kuiva kuplivainen sopi hienosti brunssipöydän juotavaksi. Tätä sampanjaa suositellaan nautittavan vähärasvaisten kalojen tai äyriäisten kanssa. 
  
Brunssi aloitettiin ihanasti Nellen appelsiinisella kurpitsakeitolla, jonka purupalaksi oli maustettu oivallisesti jättikatkarapuja. Duval Leroyn sampanja meni mielestäni erinomaisesti yksiin tämän kokonaisuuden kanssa. 
Nautintoa jatkettiin lohisashimipaloilla, joissa oli poltettua purjotuhkaa, paahdettua quinoaa ja merileväsalaattia. Tämä kehoitettiin nauttimaan kurkuista ja säilötystä inkivääristä pyöräytetyn salaatin kera. 
Croissantteja sopi täyttää oman makunsa mukaan vaikkapa graavilohella, juustoilla tai koukuttavalla inkiväärihillolla. Tyttäremme ihastui kovasti Jokioisten Kartanon Meijerin Willebrand-olutcheddariin. 

Jukka sekoitteli ranskankermasta ja kylmäsavusilakasta mainion tahnan vaaleiden näkkärien kanssa natustettavaksi. 
Nelle toi tullessaan myös hienon makuista Hauhalan Hanhifarmin hanhenmaksamoussea.
Ystäväperheen äiti oli koonnut maistuvan ja kauniin salaatin marinoidusta keltajuuresta, belugalinsseistä ja fetasta. He toivat mukanaan myös makkaralajitelman, joka sisälsi myös mustamakkaraa. 
Keskellä oleva tummempi liha on hevospalvia. Ihan älyttömän hyvää lihaa, kokeilkaa ihmeessä jos eteenne sattuu.
Jälkiruuaksi nautimme vielä suklaakonvehteja, palternakka-kardemummamuffinsseja ja sitruunaista marenkipiirakkaa. 

Olo veti yltäkylläisen ja etuoikeutetun puolelle hyvin monesta syystä. 


* sampanja on saatu maisteluun Viinimaa.fi:ltä

10 kommenttia:

  1. Voi apua miten upeaa! :P Kotibrunssit ovat kyllä varsin ihania - ihan kahdestaankin.

    VastaaPoista
  2. Kotibrunssi kahdestaan ei varmaan ole yhtään hullumpaa. Näin perheitä yhdistämällä sa vain vähemmällä vaivalla enemmän herkkuja.

    VastaaPoista
  3. En ole kuullutkaan tuosta Jokioisten kartanon meijeristä, vaikka tässä lähes nurkilla asunkin... Täytyypä ottaa selvää juustovalikoimasta ja mistä niitä saa! :)

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihana brunssi.Pieni kysymys tuosta purjotuhkasta,mille se maistuu? Tuli vaan mieleen yksi just muutama päivä sitten lukemani ravintola-arvostelu,kun siinä haukuttiin sitä että jonkinlaista tuhkaa oli melkein joka annoksessa....

    VastaaPoista
  5. Nanne Myllytie 1 näyttää olevan osoite. Veikkaampa että minä ostin juuston ihan Citymarketista täältä Nummelasta. Jokioisten Leipä ilmoittaa että heidän kauttaan saa juustoja ja puhelimesta lisää tietoja.

    Jael: Minustakin tällaiset trendijutut ovat harmittavia jos niitä löytyy joka annoksesta vaikka samalla raflakäynnillä. Tässä ne tekivät mielenkiintoa ulkonäköön. Maku oli tosi mieto. En osaa kuvailla makua kummemmin, mutta kokonaisuus oli hyvin hieno!

    VastaaPoista
  6. Ihan sama kahestaan, kolmestaan tai vaikka koko naapuruston kesken. IHANA! Ja varmasti maukas brunssi :)

    VastaaPoista
  7. Oi, aivan mahtavia herkkuja pöytä täynnä!:) Hevospalvi on hyvää. Sitä tulee aina Kivikylästä ostettua, kunhan sitä vain on saatavilla. Ja juuri postasinkin maanantaina tehdyn pastan, johon käytin hevospalvia, kun viikonloppuna sitä taas ostettiin.;)

    VastaaPoista
  8. Voihan hitsi! Tuli brunssi-kateus! Brunssia pitäisi harrastaa useammin. Ehkä kohta kun loma alkaa... :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos kutsusta kotiinne ihanat! se savusilakkatahna oli mahtavan makuista! söin varmaan enemmän kuin on sopivaa - samoin kun sitä sitruunapiirakkaa! ;) Mutta oli hyvää ja kivaa. :)

    VastaaPoista
  10. Terhi maukkautta kyllä piisasi!

    Katja me saimme hevospalvia aika yllättäen tutulta. Joku kiukkuinen hevonen oli pistetty palvaukseen.

    ulla: Totta! Brunsseja voisi olla vaikka...aina!

    Nelle: Kiitos kun tulitte mahtavine herkkuinenne. Ihania kalapaloja riitti vielä tiistaille asti ja vieläkin jotain on jääkaapissa. Hanhenmaksaa olen syönyt tämän viikon aikana enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä ;). Aika luksuspaloja siis ollut!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin