torstai 26. joulukuuta 2013

Hyvin kalaisa joulumenu ilman kinkkua

Vietimme joulua taas rauhassa neljästään. Tänä vuonna kävi niin, että pukki oli käynyt joulusaunan aikana tuomassa kuusen alle paketit, ennen ruokaa. Se meinasi rauhallisempaa ateriointia, kun muksut eivät olleet kuin tulisilla hiilillä lahjojen takia. 

Teimme taas pieniä nöttösiä erilaisia kalaisia kokeiluja, joista monet onnistuivat niin että ilmestyvät tänne blogiinkin.

Kinkkua emme nyt tehneet, sillä sitä on neljästään hieman tuskaista syödä sinä viidentenä ja kuudentenakin päivänä. Tarkoituksenani oli tehdä takuuvarma potka, mutta jotenkin onnistuin mämmimään tutun, herkullisen reseptin niin että potka oli parhaimmillaankin vain ok. 

Laatikot ostimme Nummelan torilta Hennolan kojulta. Lanttu- ja porkkanalaatikko olivat erinomaisia, mutta perunalaatikon imellytys ei miellyttänyt Hämeestä kotoisin olevaa Jukkaa. Niinpä mies tuunasi laatikkoa ennen uuniinlaittoa, jotta sai siitä parempaa. 

Muksut saivat myös toivoa jotain omaa herkkua joulupöytään. Heidän lautasilleen nostettiinkin lohkoperunoita, maksalaatikkoa, potkaa ja palvikinkkua, mutta maistamisvelvoite oli muihinkin laatikoihin.

Kokonaisuutena pidimme joulumenutamme onnistuneena, vaikkei se alkupalojen osalta tuossa kuvassa parhaimmillaan olekaan. Eikä edes sisällä näköjään ihan kaikkia sorttejakaan. 
JOULUMENU 2013

kylmäsavusilakkamousse
graaviliha ja majoneesi
marinoidut äyriäiset ja kampasimpukat salaatilla sekä musta aioli
jallugraavattu lohi
marinoidut anjovikset
kylmäsavusiika
muikun mäti

lanttulaatikko
perunalaatikko
porkkanalaatikko
maksalaatikko
omatekoisina sinappeina maustamaton, piparinen ja jalluinen
2 kommenttia:

  1. Joulumenu vaikutti onnistuneelta. Siinä oli kaikkea perinteistä ja sitten myös uutta. Tykkäsin.

    VastaaPoista
  2. Me tykättiin myös :). Millainen menu teillä oli?

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin