maanantai 30. joulukuuta 2013

(Bistro) Sinne Porvoossa

Sulut bistron ympärillä otsikossa siksi, ettemme kyllä allekirjoittaisi bistroutta niin kuin me sen näemme. Bistrossa tarjotaan meidän ajatuksemme mukaan ronskia ruokaa  todella rennossa ympäristössä. Älkää toki ymmärtäkö väärin, Sinne oli todella hyvä ruokapaikka. Annokset ovat vain bistrotyyliin mielestämme liian fiinejä. 

Kävimme nautiskelemassa illallisen Sinnessä Porvoon reissun päätteeksi koko perheen voimin. 
Jukka otti kiinnostavalta listalta lähiruokamenun, minä päädyin menu greeniin
Jukan ruokailu alkoi lupauksia nostattavasti pastramilla, joka sisälsi mm. vasikanpaistia ja piparjuurta.
Minun maa-artisokkakeittoni oli upean kuohkeaa. Tattisattumat olivat sekä maistuva että mukavalta tuntuva lisä keittoon. 
Samuel Billaud:n chablis meni hyvin yksiin melkeinpä kaikkien ruokien kanssa.
Poikamme valinta listalta oli helppo. Pikkumies päätyi rotukarjan lihalla ylevöitettyyn lasten burgeriin, jonka keralla tarjottiin ranskalaisia perunoita Porvoon mitalla. Poitsu kehui annosta todella loistavaksi ja söi kaiken viimeiseen muruun. 
Lapsille olisi tarjoiltu aikuisten annoksia puolikkaina, mutta tyttäremme ei löytänyt niistä mieluista. Hän päätyi lopulta tilaamaan kuningasrapurisoton alkupalalistalta. Syvää makumaailmaa raikastivat fenkolisuirot. Annos oli oikein passeli eskarillemme, varsinkin kun tyttö sai närppiä veljen lautaselta ranskalaisia. 
Jukan pääruokalautaselta löytyi päivän kalana kuhaa. Kypsyydet ja rapsakkuudet osuivat ihan nappiin.
Minulla lautasta täyttivät Malmgårdin emmerriisi lisukkeineen, johon kuuluivat mm. rapeaa sipulia, napakan kypsää keltajuurta ja ruusukaalia. Riisin kermaisuus ja kasvisten erilaiset tekstuurit muodostivat paitsi kauniin myös maistuvan kokonaiuuden.
Jälkiruuaksi lusikoimme aikuisten kesken vielä lakritsaiset crème brûléet. Keralla tarjotut vadelmat olivat yltiöhyvä makupari miedolle, mutta selkeälle lakritsaisuudelle. Sitruunasorbetti tuntui kokonaisuudessa hiukan ylimääräiseltä, vaikka itsessään hyvää ja raikasta olikin. 

Neljän hengen iltamme mehu-ja viinilaseilla maksoi 141 euroa. Hinta-laatusuhde paikassa oli oikein kohdillaan. Suosittelemme lämpimästi!

Jukka on aiemmin käynyt Sinnessä lounaalla.

9 kommenttia:

 1. Minä tykkään Sinnestä kuin hullu puurosta. Välillä ajamme Porvooseen ihan vain Sinnen takia. Siis ne muutamat kerrat, kun olemme sinne edes päässeet. Oikeastaan ainoa vika on, että menuja ei voi ottaa, koska annokset ovat niissäkin ihan sairaankokoisia ja jossain kolmannen annoksen kohdalla alkaa olla huono olo, vaikka kuinka yrittäisi närpiä.

  VastaaPoista
 2. Sinne on upea, pitää päästä Sinne pian uudestaan. Olen syönyt siellä elämäni parhaan haukiannoksen, mutta visiitistä on jo yli vuosi aikaa.

  VastaaPoista
 3. Bistro/deli-tyyliä rennossa ympäristössä tarjoaa aivan vanhan kaupungin suulla Rihkamakadulla sijaitseva Deli-bistro Zum Beispiel - kannattaa kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Sinneen täytyy ehdottomasti päästä, annokset näyttivät ihanilta.

  VastaaPoista
 5. Sinne oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, johon voisimme hyvin mennä toistekin!

  Kiitos anonyymi suosituksesta, pistetään korvan taa! Nyt heillä näyttikin olevan glögikoju pystyssä.

  VastaaPoista
 6. Sen verran puututtava, että emmerriisi on harhaanjohtava nimike. Kysehän ei ole riisistä, vaan vehnästä. Keliaakikoiden ja vilja-allergisten vuoksi oikastava tämä virhe, ettei käy hassusti. Emmer on siis alkuvehnälaji, kuten spelttikin.

  VastaaPoista
 7. Saa puuttua, kiitos! Ja hyvä tarkennus.

  Tuumasin kyllä ihan samaa, mutta päädyin käyttämään samaa nimitystä mitä ravintolan listalla oli. Liekö nimitys tullut siitä, että emmeriä käytetään riisin tavoin.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin