sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Täydellisyyttä hipova jouluretki Porvooseen

Ilman sen kummempaa varsinaista syytä pakkasimme perheen lauantaina autoon määränpäänä jouluinen Porvoo. Mitä siitä ettei ole lunta tai edes kunnolla kylmä? Porvoo tuntuu pitävän sisällään jollain kummallisella tavalla joulun taikaa, jota jokainen saa mukaansa rippusen lähteissään, mikäli vain lahjan haluaa vastaanottaa. 

Automatkalla kuuntelimme kirjastosta lainattuja kuunnelmacd-levyjä. Ensimmäinen oli ihan loistava Markus Majaluoman "Isä, koska joulupukki tulee?". Vielä loistavammaksi kertomuksen tekee Martti Suosalon hillityn ilmeikäs lukeminen. Nauroimme välillä koko sakki ääneen yhdessä! Toinen satu oli aina toimiva Vaahteramäen Eemelin joulumetku. Tämä Eemelin metku taitaa olla ainut harkiten tehty, eikä se kaikkien kantilta edes metku olekaan vaan oikein jouluinen hyvä teko. Verstashuonetta kuitenkin tuli. 
 
Olimme tehneet lapsille salapoliisitehtävän etukäteen. Muksut saivat Porvoossa käteensä paperin, jossa oli Googlen kuvahaulla etsittyjä maisemia Porvoon kaduilta. Melkein kaikki löydettiin yhteistyöllä! 
Vanhassa Porvoossa on kiva kävellä pitkin katuja ja poiketa ihaniin pikkuputiikkeihin. Pieniä löytöjä tulikin tehtyä ja yhden lahjatoiveenkin sain aikaiseksi vielä näin viimetingassa.

 
Kahville piipahdimme  tällä kertaa Fannyyn, sillä Porvoon lempikahvilamme Helmi oli tupaten täynnä. Lapset natustivat menemään kuulemma hyvät aleksanterinleivokset. 

Me aikuiset nautiskelimme puoliksi puolukkaisen brownien, joka osoittautui oikein maukkaaksi. Hapokkaat marjat raikastivat hienosti tuhdin suklaista baakkelsia. Juomani viiniglögi meni erinomaisesti yksiin tämän leivonnaisen kanssa. Tästä kahvilasta on täydet anniskeluoikeudet, joten leivoksen voi nauttia myös kuohuvaisen kera tai kahville ottaa avecin. 
  

 
Porvoon keskusta poikkesimme noin 10 minuutin automatkan päähän TeatteriTaloon nautiskelemaan Viirun ja Pesosen seurasta. "Viiru on ihan hassu!" totesi tyttäremme jouluisen sympaattisesta näytelmästä. 
Kävimme vielä uudestaan nautiskelemassa Porvoon kaduista, jotka nyt pimeyden laskeuduttua olivat ihan erilaiset, edelleen kauniit. Monet putiikit olivat lauantaina vielä neljän jälkeen auki. 
Täydellisyyttä hipovan joulutunnelmallisen päivän lopuksi istahdimme oikein oivalliselle illalliselle Bistro Sinneen, mutta siitä lisää ensi kerralla. Joulumieli todella alkoi hiipiä mieleen, varsinkin kun kotona odotti ihanasti tuoksuva, aamusella torilta haettu kuusi. Sitä koristellessa ja glögiä maistellessa oli mukava kuunnella jouluisia levyjä. 

Porvoolla on hurjan hyvät matkailusivut, joilla voi helposti suunnitella mukavan päivän Porvoossa. 

Miten te olette saaneet joulun hiipimään mieleenne?

5 kommenttia:

 1. Porvoon jouluinen ihanuus tulee esille kuviesi kautta.Aina niin hurmaava kaupunki!

  VastaaPoista
 2. Ihan vielä ei joulumieltä paljon tunnu olevan, ulkona sataa vettä... Mutta juuri sain puhtaat ja kuistilla tuuletetut petivaatteet kaikille, se vähän ilostuttaa. Mutta kyllä se siitä:) Kuusi meillä on oman tienristeyksen kasvatti, huomasimme, että sehän on aivan näköesteenä. Siispä huomenna se päässee sisälle, aattona viimeistään.

  VastaaPoista
 3. Ompa tosi kauniisti sanottu Jael! On, Porvoo on. Jotenkin se toimii sesongista riippumatta.

  Campis: Vettä se sataa täälläkin mutta en anna sen ankeuttaa. Kyllä se joulumieli sieltä tulee, viimeistään ruokapöydässä!
  Hyvä että on omalla eikä naapurin tontilla ;).

  VastaaPoista
 4. Ihana jouluinen reissu teillä on ollut. Kvi itselläkin lauantaina mielessä jos pyöträhtäisi Porvoossa joulutunnelmaa hakemassa mutta tyydyttiin kuitenkin tähän omaan stadiin. Ja tulihan se täälläkin :)

  Ihanaa ja maukasta joulua teille :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa että tuli. Ei se kyllä riipu paikasta, lumesta tai muusta vastaavasta. Kyllä se tulaa jos on tullakseen!


  Ihanaa ja maukasta joulua teillekin!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin