tiistai 12. elokuuta 2014

Favela Töölössä

Favela meinaa jotakuinkin Brasilialaista slummia. Favelasta ei ihan ensin tule mieleen Etu-Töölö Helsingissä, vai mitä? 

Entisen ihanan ravintola Mechen tilalle Mechelininkadulle on viime viikolla avattu baari Favela. Mechen hillitty sisustus on saanut väistyä värikkään sekamelskan tieltä. Baariin on kannettu upottava nahkanojatuoli, sähkökynttelikkö, erilaisia lamppuviritelmiä ja monenlaisia pöytäkuntia. Mietin, kehittyyköhän sisustus ajan myötä entistä runsaammaksi ja sekavammaksi - se olisi aika hauskaa! Sekä Mechessä että Favelassa omistajana toiminut Niko Peltomaa kertoo paikan olleen täynnä joka ilta, emmekä ihmettele sitä yhtään. Värikkyys luo rentoutta ja kodikkuutta, johon on helppo sujahtaa sisään löffäilemään ruoka- ja juomanautinnon perässä. 
Sillä nautintoa ruoka ja juoma täällä edelleen on! Paikan koko ruokalista oli luettavissa seinältä. Linja on katuruokamaista ja tarpeeksi edullista jotta voi maistella huoletta monenlaista. Leivät leivotaan juureen itse ravintolassa. Suppeakin lista sai aikaan valinnan vaikeuden, sillä olisimme halunneet maistaa melkeinpä kaikkea. 
Päädyimme perheen kesken tilaamaan lopulta pari härkäleipää, papuleivän ja rapusalaattia. Salaatti näytti pöytään kannettaessa kovin tavanomaiselta, tylsältäkin. Maistettuna se ei sitä kuitenkaan ollut. Kurkut oli maustettu mainiosti, seesaminsiemenet mielenkiintoistivat annosta ja katkaravut oli hienosti kypsennetty. Chili terästi salaattia juuri sopivasti minun makuuni. Hampurilaisasuun puetun härkäleivän potku oli liiaksi poitsullemme, mutta molemmat muksut rakastuivat itse leipään. Me aikuiset tykkäsimme kovasti myös ylikypsästä härän lihasta kuten myös papuleivästä. 
Juomat upposivat myös hyvin. Baaritiskin viereisellä pöydällä aterioidessa oli mainiota kuunnella jonkun seurueen mietintöjä sopivan juoman suhteen. Henkilökunta osasi hienosti kertoa oluista ja viineistä turisten samalla myös mukavia tarinoitakin sekaan. Bar Favela mainitseekin motokseen "we serve to survive". 
Ruuat, lasten mehut, Sol-olut ja rose-lasillinen maksoivat yhteensä 46 euroa. 

Favela oli todella matalan kynnyksen piipahduspaikka, jossa ilman lapsia, kaveriporukalla onnistuisi varmasti pitkäänkin istuskelu välillä syöden ja toisinaan juoden. Tarttukaa ihmeessä Favelan ovenripaan ja astukaa sisään!

12 kommenttia:

 1. Ohoh, olipas aika kohtuuhintaista herkuttelua. EIhän sitä tuolla summalla perheen kanssa selviä kaikista kahviloistakaan.

  VastaaPoista
 2. No oli. Aikuisen nälkään passasi hyvin salaatti ja leipä yhdessä. Ei paha kun yhteishinnaksi tuli 14 euroa.

  VastaaPoista
 3. Favela on testauslistalla. Onneksi te ennätätte kaikkialle ensin, niin voi mennä vain paikkoihin, joihin kannattaa ;-)

  Toivottavasti ihmiset löytävät pysyvämmin Mechelininkadulle. Itse pidin myös Mechestä kovasti, mutta tunnustan, että kävin siellä silti vain neljästi sen aukioloaikana. Se on tosin paljon enemmän kuin useimmissa muissa ravintoloissa.

  VastaaPoista
 4. Jonna: Ei kai sentään kaikkiin, mutta nyt on kyllä näköjään osunut ajatukset monesta ravintolasta yksiin. Joko te Sicapellessä kävitte?

  Neljästi on meidän mittapuulla jo tosi paljon, sillä täältä periferiasta tullessa haluaa monesti aina uuteen paikkaan.

  VastaaPoista
 5. joo voi elämä mikä nimi... ruoka tosin pitänee testata vaikka kyllä toi nimi puistatuksia aiheuttaa.

  VastaaPoista
 6. Sicapelle on edelleen to-do-listalla. Ei ehditty olla ollenkaan kotona lomalla, joten kaikki paikat joihin piti mennä ovat edelleen testaamatta, mutta onneksi talvellakin ehtii.

  VastaaPoista
 7. Aijai, tuo näyttää paikalta meikäläisen makuun. Harmittavan harvoin vaan tulee kuljettua Mechelininkadun tienoilla.

  VastaaPoista
 8. Ano: Minusta nimi ei ole huono, sillä itselläni se vie ajatukset katuruokaan ja rentoon menoon. Jostain syystä favelasta ei minulle ensin assosioidu mitään kurjaa.

  Jonna: Juu ehtii ehtii! Meillä lähtee tänään Ragu joka on ollut keväästä asti toiveissa.

  ulla: toisaalta, ei se iso koukkaus ole vaikkapa keskustasta.

  VastaaPoista
 9. Moi, hauska kuulla että sisustus nappaa! Ja joo, favelatyyliin edullisesti ja kaikki käytettynä tehden homma on hiukan vielä vaiheessa ja todellakin, aikoo edetä ja muuntua :) . Terveisin Anne - paikan lavastaja.

  VastaaPoista
 10. Anne: no ompas hauska kuulla. Me naureskeltiin ettei oltais ikinä keksitty laittaa kynttelikköä niin päin seinälle :).

  VastaaPoista
 11. Löysin blogisi aivan sattumalta, kun googlasin Favelaa, jossa eilen piipahdin. Oli pakko kirjoitella myös aiheesta blogin puolelle: mielestäni tässä paikassa hinta ja laatu kohtasivat aivan mainiosti. Ruoka oli raikasta ja tunnelma oli tosi rento. Kiva myös, etteivät ottaneet pöytävarauksia, joten sai rauhassa istua pitkää iltaa. Varmasti tulee mentyä uudestaan :) Ps. kiva ja värikäs blogi muuten!

  Anita
  http://www.lily.fi/blogit/tervetuloa-suomeen

  VastaaPoista
 12. Meillä jäi siis kovin samanmoiset fiilikset paikasta! Tuonne pitää kyllä suunnata uudestaankin, muksutkin tykkäs. Kiitos värikkyys-sanoista :)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin