sunnuntai 3. elokuuta 2014

Upea Cuc Gach Quan, Ho Chi Minh City

Tämä ravintola Saigonissa on ollut tähän asti kokeilluista eittämättä paras. Nyt ei siis oteta lukuun upean herkullisia katukeittiöitä, vaan puhutaan ravintoloista. Paikan nimi on Cuc Gach Quan. Se sijaitsee District 1:llä, mutta ihan pohjoisessa kulmassa. Taksimatka keskustasta maksoi kolme-neljä euroa. Osasimme paikalle useiden suositusten perusteella. Hotellista soitettiin meille varaus illalliskäyntimme aamulla, mikä osoittautuikin välttämättömäksi. 

Paikassa uniikkia oli kaikki. Sisustus oli hauska sekoitus, sillä huoneet oli tehty hyvin eri tyylisiksi. Tunnelma paikassa oli ylettömän rauhallinen, jopa seesteinen. Nuorella tarjoilijamiehellä oli ihan käsittämätön asiakaspalvelutaito - melkein kuin hän olisi osannut lukea ajatuksemme. 
Emme edes yrittäneet ottaa haltuun valtavan paksua menuta, vaan luotimme tarjoilijan suosituksiin. Näin saimme eteemme koko neljän hengen pöytäseurueen makuun maistuvia ruokia kulhoissaan. Jaoimme ruokaa sitten yhteisistä astioista kukin omalle lautasellemme. Ja kun  kulhot alkoivat tyhjentyä, tarjoilija oli juuri oikeaan aikaan paikalla ja osasi suositella meille lisää herkkuja. 
Söimme eri tavoin maustettuja riisejä, juuri napakaksi kypsennettyjä, hienosti maustettuja kasviksia...
 ...kevätrullia friteerattuna, lisää kasviksia...
 ...kaktusta, kanaa, pehmytkuorirapuja ja vaikka mitä muuta joka kortille ei ole tallentunut. Kaikki oli hienosti maustettu ja juuri toiveidemme mukaisen tulista. Yhdellä seurueestamme oli kala-allergia, joka osattiin ottaa hyvin huomioon. Ainoa huono puoli paikassa on ettei siellä tarjolla mitään extreme-erikoisuuksia.
Ilta Cuc Gahn Quan:ssa maksoi kahdella paikallisella oluella, suurella määrällä erilaisia ruokia ja jälkiruokadrinkillä noin 20 euroa per nuppi. Älä missään nimessä jätä tätä paikkaa käymättä kun Ho Chi Minh City osuu reittisi varrelle. Minä aion seuraavalla kerralla pyytää tuota sänkypaikkaa varauksessa. 

3 kommenttia:

 1. Tämä nyt viimeistään niittasi asian, tuonne on päästävä! Sekä katumopokierrokselle että tähän ravintolaan!

  VastaaPoista
 2. Hei, Mahtavan kuvakavaldin olette laittaneet vietnamilaisista ruokapaikoista ja ruuista. Tulee sellainen fiilis, että sinne on vielä reissatava uudestaan.
  Olin 5 vuotta sitten Hanoissa, ja ihastuin vietnamilaiseen keittiöön, tosin siihen kasvis- ja kalaversioon. Lihaa en vain suostunut syömään. Parhaimmat kokemukset olivat, kun kävimme päivittäin lounaalla kyläravintolassa, missä pähkinöiden kuoret ym... heitettiin lattioille ja josta ravintolan koira kävi ne syömässä. No koirasta en sitä ruokakokemusta saanut. Ko. kyläravintolan ruuat olivat ihan huippua, valkosipulissa pyöritettyä elämänlankaa, tofua, paahdettua tuoretta maissia, papuja jne.. Toinen upea kokemus oli, kun pääsin lounaalle yhden henkilökuntamme kotiin. Menu oli mieletön ja se syötiin päiväksi pöydäksi katetulta sängyltä. Oli todella vieraanvaraista ja ihana ele heiltä.
  Drinekeistä ikimuistoinen kokemus oli juoda lasillinen tuorepuristettua hedelmämehua ja shamppanjaa Hotel Sofitel Legend Metropolin Hanoin siirtomaatyyliessä baarissa.
  -Minde-

  VastaaPoista
 3. Suosittelen lämpimästi! Saigon on ihan huippu!

  Me olemme varmasti menossa taas joskus, sillä Vietnam on hurmannut meidät täysin. Hanoi ja moni muukin paikka on käymättä, mutta haaveissa.

  Minde kokemuksesi kuulostavat ihanilta!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin