tiistai 1. marraskuuta 2016

Mokkapalat hyväntekeväisyys mielessä

yhteistyössä ARLA
Päivätyöni ei liity bloggaamiseen mitenkään. Varsinainen työni on toimia lastentarhanopettajana esikouluikäisille muksuille. Meillä on tapana leipoa kerran kuukaudessa jotain 21:n lapsen voimin ja nyt syyskuussa se meinasi mokkapaloja. 

Idea tähän leipomiseen tuli lasten hyväntekeväisyyshalusta erääseen toiseen projektiin liittyen. Päätimme aamupäivän aikana tehdä kuusi pellillistä herkkua ja myydä sitten niistä leikattuja leivoksia päiväkodin ja koulun kahvihuoneissa sekä lasten perheille etukäteen tehdyn tilauksen mukaan. 
 
Minulle mokkapalat ovat kyllä nimeltään Tuulamantorttu. Piirakkamaisesti leivotussa herkussa on vaalea pohja ja vaaleanruskea kuorrute. Tummempipohjainen versio löytyy esimerkiksi täältä Arlan sivuilta kookoshiutaleisina mokkapaloina
Tuulamantorttuohje löytyy jo blogistamme. Esikoululaisia varten tein ohjeen kuvina, sillä samalla harjoittelimme esimerkiksi käsitteitä enemmän-vähemmän ja puolikas sekä numeromerkkien tunnistamista. Kuvat tulostin Papunetin kuvapankista
Kahvia sai lisätä kuorrutteeseen ohjeistettua enemmän. Huomaa ero ruokalusikallisen ja teelusikallisen välillä. 
 Meidän ryhmän leipoessa muksut tekevät kaiken, aikuisen tietysti neuvoessa ja auttaessa.


Mokkapalat koristeltiin kanervankukilla. Kukat me poimimme jemmaan aiemmin syksyllä metsäretkellä. Yhteen pellilliseen laitoimme nomparelleja kukkien loputtua kesken.
Vanhempien tilaamat mokkapalat pakkasimme maitopurkeista pitkittäin leikattuihin ja toisesta päästä niitattuihin rasioihin. Hoksasimme turhan myöhään että kannen olisi askarrellut hieman lyhyemmäksi leikatusta purkista. Nyt kietaisimme ympärille kelmua. 

Saimme mokkapala-tempauksella kerättyä 131,65 euroa, jotka käytämme Joulupuu-keräykseen myöhemmin marraskuussa. Joulupuu-keräyksen tarkoituksena on viedä joulupaketin muodossa iloa vähävaraisille perheille. Joulupuu-keräyksessä konkretisoituu hyvin auttaminen, kun lahjavinkin avulla menemme lasten kanssa yhdessä kauppaan miettimään mitä rahalla saisimme. Viemme paketit myös yhdessä lahjoituspisteeseen. 

Ja jos jäit miettimään niin kyllä, kaikki leipurit herkuttelivat mokkapaloilla jo esikoulussakin. 

10 kommenttia:

 1. Ihana projekti:) Ja herkullisen näköiset mokkapalat:)Lasten kanssa on kiva leipoa;viimeksi olen sellaista tehnyt toissa vuonna vapaaehtoispaikassani.

  VastaaPoista
 2. Näitä tilattiin toistekin myytäväksi :). Juu, lasten kanssa on kyllä hauska puuhata monenlaista. Tänään istuttiin saunan lauteilla laulamassa uimakoulun päälle.

  VastaaPoista
 3. Ihana tempaus! Ja merkityksellinen lapsille. Meillä ainakin on ylpeä ja onnellinen lapsi täällä.

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, tällaista enemmän. Ihanaa, kun lapset mukana, niin puuhakkaan näköisiä.

  VastaaPoista
 5. Meistäkin tämä on ollut jo tähän asti kovasti mukava juttu. Vielä kun saadaan ostettua lahja/lahjat, niin homma konkretisoituu auttamiseksi todella.

  Ja minä olen Pauliina ylpeä ja iloinen työkavereitteni kanssa jokaisesta näistä pikkuleipurista <3.

  VastaaPoista
 6. Kiva päiväkodintäti näillä lapsilla. Ja viitseliäs!

  VastaaPoista
 7. Nanna: I know ;). Tähän kyllä tarvitaan koko tiimiä että saadaan homma pyörimään. Meidän tiimien "tädeillä" on eri vahvuuksia, joten lapset saavat paitsi leipoa ja kokata myös joogata, soittaa ja ommella. Muun muassa.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin