sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Tyylikäs ja rento jouluinen brunssi


Yhteistyössä Heirol ja Blogirinki + Indiedays
Me rakastamme kutsua vieraita kylään ja istuttaa heidät yhteisen ruokapöydän äärelle. Minä rakastan kattamista ja astioita, varsinkin kun niillä voi leikitellä ja ideoida uutta. Kun Heirol tarjosi Blogiringin kautta jouluhenkistä yhteistyötä, johon kuului kaikkea edellämainittua, innostuimme välittömästi. 
Ajatuksiin nousi heti toteuttaa brunssi kaveriperheen kanssa. Joulun aikaan monella on kiirettä, joten kokoontuminen aamupäivällä sopisi monelle varmasti paremmin. Iloisen ruokailun jälkeen olisi kiva lähteä vaikkapa lahjaostoksille tai pujahtaa peiton alle kirjan kanssa villasukat jalassa. Marraskuun alussa ei vielä jaksa yltiöjouluista tonttumenoa, joten kokosimme ruokahetken hillityn hallitun jouluisesti. 
Halusin hetkestämme rennon, mutta ajatuksella rakennetun ja yksinkertaisen kauniin. Heirolin verkkokaupassa hetken klikkailtuani oli helppo päätyä toteuttamaan teräksenväristä kattausta. Punaiseen yhdistäminen olisi ollut aika ilmeistä, mutta minä halusin raikkaan valkoista tyylikkääksi väripariksi. 

Teräksenväriset tarjottimet veivät kokonaisuutta aika juhlavaan suuntaan yhdessä pitkien valkoisten kynttilöiden kanssa. Rentouteen päin kokonaisuutta taas kallistivat raastimeen tökätyt suklaatikkarit ja säilyketölkistä tursuavat joulumausteiset popparit sekä pikkuleipämuottien käyttäminen lautasliinarenkaana. Alumiininen uunivuoka ja kasari nostettiin niine hyvineen pöytään. Lopputulos oli juuri toivotunlainen, kun alkumaljojen jälkeen istahdimme pöytään turisemaan ja syömään.
Kuten menustakin huomaa, homman ei tarvitse olla mitenkään vaikeaa tai hurjanmonisorttista. Tärkeintä on kokoontua yhdessä ja vaihtaa kuulumisia. Saada vatsat täyteen maukkaasti ja nauraa makeasti. Ilahtua ja ilahduttaa. 
Brunssimenu

alkudrinkkinä GG eli glögi-gini, lapsille tietysti ginittömänä

päärynät ja granaattiomenat vihreällä salaattipedillä limppukrutonkien kanssa
luomubroileri jouluisilla mausteilla
uunijuureksia: lanttu, palsternakka ja sipuli
focaccia kasarissa
juomana viini, mehu, vesi

sinihomejuusto ja piparit
suklaatikkarit
makeat joulupopcornit
    
NapueGT-henkinen, joulunaikaan glögipohjalle rakennettu alkudrinkki kaadettiin Vicenza-laseihin. Maksaisten suupalojen leipä muotoiltiin tähdenmuotoisella piparkakkumuotilla. Tästä ylijäänyt leipä pilkottiin paloiksi ja paistettiin krutongeiksi salaattiin. Suupalat tarjoiltiin suloisen pieneltä terästarjottimelta

GG ELI GLÖGI-GINI
1 drinkki

8 cl vaaleaa glögiä
2 cl Napue-giniä
2 cl tonicia
jäätä
puolukoita
rosmariininoksa

Laita ainekset lasiin. Sekoita lusikalla. 
Alkoholittoman drinkin saat jättämällä ginin pois. 
Todella suuri alumiininen uunivuoka on tervetullut lisä keittiömme varustukseen. Oikeastaan tästä koko kattauksen suunnittelu alkoi. Broilereita sopi nostaa lautaselle kätevän lyhyillä tarjoiluottimilla, jonkamoiset eri designilla ovat olleet meillä kovassa käytössä. 

Uunivuuan pohjalle pilkoimme lanttua, palsternakkaa ja sipulia maustaen vain suolalla ja pippurilla. Päälle nostettiin jouluisasti maustetut luomubroilerin koivet. Lopputulos oli muhevan mukava ja simppelin maistuva.

JOULUMAUSTEISET LUOMUBROILERINKOIVET

1,5 kg luomubroilerin koipia
3 tl suolaa
0,5 tl pomeranssia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl korianteria
0,5 tl neilikkaa
100 g voita
öljyä
sitruunamehua

Puolita koipireidet nivelen kohtaa. 
Sekoita mausteet keskenään. 
Leikkaa voista pieniä kuutioita. Sekoita mausteet kuutioihin. 
Venytä broilerin nahkaa mutta älä irroita sitä lihasta. Työnnä nahan alle maustettuja voikuutioita. 
Sivele broilereiden pintaan hiukan öljyä niin ruskistuvat kauniisti. 
Laita broileripalat uunivuokaan juuresten päälle. 
Purista päälle hiukan sitruunamehua. 
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti. 
Jos vuoassa on liikaa nestettä, valuta se pois mutta ota talteen hyvänmakuisena liemenä. 
Nosta tarjolle.
Focaccia leivottiin ja nostettiin tarjolle paistokasarissa. Tämä joka liedelle sopiva paistokasari on kokonsa puolesta, kannellisena sekä uuninkestävänä todella monikäyttöinen. Veikkaampa tästä keittiömme todellista moniottelijaa niin risoton tekoon kuin simpukoille ja kastikkeille uusintafocaccioita unohtamatta. Kasari olisi myös loistava lahjavinkki esimerkiksi omaan kotiinsa muuttavalle nuorelle.
Salaatti koostettiin helposti lehtikaalista, tammenlehväsalattista ja päärynöistä. Päälle ripsittiin limpusta tehtyjä krutonkeja sekä rubiinimaisen kauniita granaatinomenan siemeniä. Swave Premium salaattiottimet olivat muotoilultaan sopivan hillityt mutta vinkeät. 
Tähtitikkarit tehtiin silikonimuotin avulla. Suklaa sulatettiin mikrossa ja valutettiin lusikasta muottiin asetetun grillitikun päälle. Päälle ripsittiin nompparelleja. Viitisen minuuttia jääkaapissa jähmetyttyään tikkarit sai tökätä esille suureen raastimeen

Jäikö jonkin tuote kiinnostamaan erityisesti? Ehkäpä Heirolin verkkokaupan lahjaosiosta löytyisi jotain kiinnostavaa? Kommentoi ja linkitä oma tuotetoiveesi tämän postauksen kommentteihin niin olet mukana 75 euron arvoisen lahjakortin arvonnassa. Täältä löydät kilpailun säännöt. Muistathan laittaa mukaan myös sähköpostiosoitteesi
Yhteistyössä Heirol 

59 kommenttia:

  1. Oi, ihanan raikkaan näköisen brunssin kattauksineen olet loihtinut!!!
    Ihanaa pakkas sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Upee kattaus! Glögi-gini laitetaan heti muistiin. Paistokasari jäi ehdottomasti kiinnostamaan

    VastaaPoista
  3. Glögin ja broilerinkoipien ohje otettiin ylös - ihana kattaus... paljon mielenkiintoista löytyi, kasari, tarjoiluottimet, veitset yms

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis kattaus! Just tollaiset rennot yhdessä olon hetket on parhaita kaiken kiireen keskellä. Mä tykkäsin erityisesti tuosta uunivuuasta. Sopisi meidän jengille täydellisesti.

    VastaaPoista
  5. Ihana brunssi. Pitää itsekin järkkäillä pikkujoulupöytää. Täältä kiinnostaisi kaikki; https://www.heirol.fi/leivonta Tarvitsisin uusia muotteja,vuokia ja pursotinsetin. :) lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Ihana kattaus, tykkään! Ihan parhaita kyllä tällaiset brunssit.

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana kattaus ja hyvänkuuloiset herkut. Kaunis tuo muotti-ideakin. <3

    VastaaPoista
  8. ooooooh- miten kaunista! teidän joulu on ihanan seesteinen <3

    VastaaPoista
  9. Juuri tuollainen iso uunivuoka meidän keittiöstä puuttuu! Kaunis kattaus kyllä kaikinpuolin, piti tallentaa kanan resepti muistiin.

    VastaaPoista
  10. Ihanan näköinen brunssi! Heirolilta löytyisi vaikka mitä ihanaa leivontaan....niin ja se painekattila kiinnostaa kovasti! ulla.hesso@luukku.com

    VastaaPoista
  11. Oi, tuo iso vuoka olisi mahtava lisä keittiöön. Yritetään siis myös täällä heittää arpalippu ilmaan ja toivoa parasta :) Nyt jään jännäämään...

    VastaaPoista
  12. Ihana idea käyttää piparimuotteja liian pidikkeenä. Nopea tapa tehdä jouluinen kattaus. Tuo foccacia näyttää kyllä herkulliselta.

    VastaaPoista
  13. Just päästiin Halloween bilettelystä ja nyt pitää sitten suoraan siirtyä pikkujouluihin. Tässä käy kohta elämä rankaksi.
    Tuo kasari näyttäisi juuri siltä kuin löytyy hankintalistaltani.

    VastaaPoista
  14. Brunssi vei mun sydämeni parikymmentä vuotta sitten. Erityisesti tykkään siitä rennosta fiiliksestä jota ei välttämättä fine dining illallisella saa. Mahtavaa ruokaa, ihania ystäviä ja rento tunnelma!
    Meillä oli miehen kanssa tänään kahdestaan sunnuntaibrunssi, ja ajttelin siitä tehdä ensi viikolla blogini päivityksen.

    VastaaPoista
  15. Alumiininen uunivuoka pitäisi ehdottomasti saada keittiöömme. ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
  16. Mä kyllä luulin jo kommentoineeni ihan ensimmäisenä. Ilmeisesti unohdin kertoa, että en oo robotti... :)

    Mutta tämä kattaus on niin tyylikkään valoisa ja hieno yhdistelmä rosoa ja kiiltoa, että oon aivan myyty.

    VastaaPoista
  17. Anniina / Kyrö Distillery7. marraskuuta 2016 klo 14.18

    Mainiota! Täytyypä testata tuo glögiresepti. Mukavaa joulunodotusta! :)

    VastaaPoista
  18. Alumiininen uunivuoka ois kova juttu!

    VastaaPoista
  19. Alumiininen uunivuoka ois kova juttu!

    VastaaPoista
  20. Uunivuoka jäi mieleen :)
    anidania(at)gmail.com

    VastaaPoista
  21. Tämä ainakin menisi ostoslistalle: https://www.heirol.fi/lahjaksi/lahjan-saaja/first-kerroskakkuvati-3krs Paljon muutakin kiinnostavaa löytyi, taitaa mennä lahjakortin arvo moninkertaisesti jos satun päätymään tuonne ostoksille. :D

    minkamaaria@suomi24.fi

    VastaaPoista
  22. Ihana brunssi. Juurikin tuo paistokasari (https://www.heirol.fi/paistokasari-28cm-kannella-cerasafe-steely-ind ) alkoi kiinnostaa. Kiva idea paistaa ja tarjoilla focaccia siinä, uuninkestävä kun on. Tuollaiselle olisi kyllä käyttöä tässäkin osoitteessa!

    VastaaPoista
  23. Brunssit on ihania! Tunnelma on yleensä tosi rento ja yhdessäoloa on helppo jatkaa pitkästikin ennenkun nukkuma-aika tulee vastaan :) Glögi-gini sisällytetään varmaan Thanksgivingin menuuseen, kuulostaa tosi hyvältä. Kattauksestakin taidan varastaa muutaman idean, tosin minun vanhat tarjoiluastiat kaipaa päivitystä, terästarjottimet kiinnostaa kovastikin.

    VastaaPoista
  24. Kattaus on kaunis kuin talvipäivä! Hienoja ideoita, raastin ja piparkakkumuotit, I love it! Itse kaipaisin muutamaa suurempaa lautasta omaan pöytääni :)

    VastaaPoista
  25. Ihana brunssi! Kohta on kyllä pakko herkutella jouluruuilla :) kaunis kuparikattila sopisi meille kuin nenä päähän https://www.heirol.fi/lahjaksi/kuparikasari-16-cm-1-5-l-induktiopohja

    johansson.a.maria (a) gmail.com

    VastaaPoista
  26. Todella kaunis kattaus! Nuo tähtitikkarit ovat suloiset <3 Tämä uunivuoka olisi kiva: https://www.heirol.fi/lahjaksi/uunivuoka-25-x-19-5-x-6-cm-first-luuposliini. :)

    emmih96@hotmail.com

    VastaaPoista
  27. Paistokasari tulisi tosi tarpeeseen, entisistä alkaa pinta hilseillä ja se on kuitenkin melkein joka päivä tarpeen.
    hippu2outlook.com

    VastaaPoista
  28. https://www.heirol.fi/lahjaksi/harrastus/espressokeitin-12-moka-express

    -aapee-
    4nneli(at)outlook.com

    VastaaPoista
  29. Ihana kattaus ja kyllä noista useimmat astiat olisivat meillekin tarpeen, valitsin https://www.heirol.fi/astiat/uuniastiat/alumiini/uunivuoka-38x32cm

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  30. Tämä uupuisi meiltä: https://www.heirol.fi/lahjaksi/keittion-tyyli/valurautapata-3-l-oljytty-rst-nuppi
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Hyviä herkkuja ihanan kattauksen kera, kyllä maistuisi. Monet tavarat tulisivat tarpeeseen.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Punainen valurautapata olisi niin ihana <3
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  33. https://www.heirol.fi/lahjaksi/moka-express-3-luksussetti-valkoinen-3-kuppia

    Vähän hemmottelua aamuun...

    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Henna28
    Aivan ihana kattaus. Minulla ei ole vielä pataa joten tämä tulee tarpeeseen jos voitan: https://www.heirol.fi/lahjaksi/keittion-tyyli/perinteiden-vaalijalle/valurautapata-3-l-oljytty-rst-nuppi

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  35. Jokin uusi ihanan kakkuvuoka olisi nyt jouluksi ihana =)

    VastaaPoista
  36. https://www.heirol.fi/lahjaksi/harrastus/jalallinen-kakkuvati-30-cm

    Tällaista en vielä omista, joten tarpeeseen tulisi :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  37. Paljon kaikenlaista tarpeellista kaupasta löytyy. Katselin sydämenmuotoista donitsivuokaa (https://www.heirol.fi/lahjaksi/lahjan-saaja/sydan-donitsivuoka-6-donitsia-pinnoitettu) ja pinnoitettua uunivuokaa (https://www.heirol.fi/lahjaksi/lahjan-saaja/pro-uunivuoka-24x35-cm-pinnoitettu-4-2-l), joista voisi olla iloa itselle tai lahjaksi.

    miianblogi(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  38. Heheee, mulla oli myös brunssi ajatuksena tähän kamppikseen, mutta muutin sitten taktiikkaa, kun kuulin, että tekin järkkäätte sellaisen. Upea tunnelma kuvissa ja mitkä tarjoilut!

    VastaaPoista
  39. Kaunis kattaus ja mukavan kuuloiset tarjottavat! Tuota giniglögiä pitäisikin muistaa kokeilla!

    VastaaPoista
  40. Mun mukaani lähtisivät ainakin salaattiottimet (https://www.heirol.fi/lahjaksi/lahjan-saaja/salaattiottimet-puukahvalla-28-cm).

    h_lammas@hotmail.com

    VastaaPoista
  41. Tämä kakkuvati olisi hieno: https://www.heirol.fi/kattaus/posliinit/tarjoilu/jalallinen-kakkuvati-30-cm.

    laberr85(at)gmail.com

    VastaaPoista
  42. Tämä kakkuvuoka
    https://www.heirol.fi/leivonta/leivontavuoat/alumiinivuoat/kakkuvuoka-20cm
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  43. Hyvin sanottu, menun ei tarvitse olla mitään tosi monimutkaista, jotta voi nauttia yhdessäolosta :) Tässäkin menussa on hyvät avaimet herkullisuuteen ja ihanaan ateriahetkeen.

    VastaaPoista
  44. https://www.heirol.fi/leivonta/kaulimet-ja-leivonta-alustat/leivonta-alusta-60x40-cm-silikoni

    pusuri(at)luukku.com

    VastaaPoista
  45. -OnneliAnneli-

    https://www.heirol.fi/paistokasari-28cm-kannella-cerasafe-steely-ind.
    Tämä on tarpeellinen

    anneli.juvasmaa@suomi24.fi

    VastaaPoista
  46. Ihana brunssi! Paistokasari kiinnostaisi minua, se on niin monikäyttöinen.
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
  47. Tämä:https://www.heirol.fi/astiat/padat/valurautapata-3-l-oljytty-rst-nuppi

    mari.h_84@netti.fi

    VastaaPoista
  48. No tässä on kyllä tyylikäs versiointi jouluateriasta, vähän jotain vanhaa, vähän jotain uutta. :) (En osallistu arvontaan).

    VastaaPoista
  49. Oi, ihanan näköistä. Tämä olisi kiva:
    https://www.heirol.fi/lahjaksi/keittion-tyyli/keittiovaaka-mekaaninen-valkoinen-3kg-10g
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  50. Kaunis kattaus teillä!
    Paljon kaikkea kivaa ja hyödyllistä oli tuolla nettikaupassa, esim. tämä sydänlettupannu olisi ihana:
    https://www.heirol.fi/lahjaksi/sydan-lettupannu-induktioliedelle

    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  51. Hienoja kattausideoita, itelle ei olis heti tullut mieleen tikut raastimessa. Ja ihana brunssi kaikin puolin. Hulluna jouluihmisenä järkkäänkin ehkä muutaman tässä joutessani. :)

    VastaaPoista
  52. Oi miten herkullisen näköinen brunssi! Tämä ihana kuparikattila toisi paljon iloa kokkailuihimme.

    https://www.heirol.fi/lahjaksi/kuparikasari-16-cm-1-5-l-induktiopohja

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  53. Mua houkuttelis kyllä tuollainen iso alumiinivuoka. Mulla on sellainen pienempi ollutkin, mutta se on mystisesti kadonnut! Olipas juhlava ja hieno brunssi!

    VastaaPoista
  54. Oi miten houkutteleva brunssi, maistuisi minullekin! Ja kauniit kuvat! Keittiöni kaipaa kuparikasaria :) https://www.heirol.fi/lahjaksi/keittion-tyyli/kuparikasari-16-cm-1-5-l-induktiopohja

    VastaaPoista
  55. Arvoin juuri lahjakortin ja sen voitti Hilda Hissu. Onnea voittajalle!

    VastaaPoista
  56. Ihania ruokakuvia. Eniten kiinnostaa Heiroilin tuotteista: https://www.heirol.fi/astiat/kattilat-ja-kasarit/teraskattilat/paistokasari-28cm-kannella-cerasafe-steely-ind
    sinilintu_@hotmail.com

    VastaaPoista
  57. Minä ihastelen kuparista kasaria eli https://www.heirol.fi/astiat/kattilat-ja-kasarit/kuparikasari-16-cm-1-5-l-induktiopohja mutta todella kiva tuo teräksen ja valkoisen yhdistelmä.
    Mukana arvonnassa jos vielä voimassa...
    vuosikerta (at) live (piste) fi

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin