lauantai 17. joulukuuta 2016

Lakritsituorejuustoiset kylmäsavulohisuupalat

yhteistyössä ARLA
Ihastuin lakritsin ja lohen makuyhdistelmään tehdessäni lakritsigraavattua lohta. Mietin miten hommasta saisi vieläkin yksinkertaisemman ja lakuisemman. Päätin yhdistää lakritsipaloja tuorejuustoon ja tarjota tämän kylmäsavulohen kanssa leivän päällä. Kokonaisuudesta tuli jopa riemastuttavan hauska makean ja suolaisen leikki. Pidimme hurjasti näistä pikkusyötävistä!
Tuorejuustona käytin Arlan maustamatonta tuorejuustoa, joka on paitsi lisäaineetonta myös laktoositonta. 150 gramman purkki tuntui aluksi kovin pieneltä, mutta olen huomannut sen olevan monesti tosi passelin kokoinen perheemme tarpeisiin. 
Lakritsinen tuorejuusto ja kylmäsavulohi löysivät itsensä saaristolaisleivän päältä, jolloin lakritsisuus korostui hienosti. Kun samainen kokonaisuus lusikoitiin vaalean näkkäripalan ylle, esille nousikin kalan savuisuus ja leivän rapsakkuus. Molemmat leivät olivat tosi hyviä, mutta aivan eri luonteisia. 
Nämä suupalat ovat loistava tarjottava brunssilla tai ennen ruokaa kuohuvan kanssa.  Me nautimme näitä lakritsituorejuustoisia kalapaloja osana syntymäpäivän kunniaksi vietettyä sänkyaamupalaa. 

Jos lakritsille hakee lisää erikoisia makupareja, suosittelen lämpimästi kurkkaamaan blogimme ohjetta tomaattisiin ja lakuisiin filokuppeihin
LAKRITSITUOREJUUSTOISET KYLMÄSAVU-SUUPALAT 
noin 16 kpl

150 g Arla maustamaton tuorejuusto
4 palaa (n. 30g) Kouvolan lakritsia
ripaus suolaa
8 siivua saaristolaisleipää
kylmäsavulohta

Pilko lakritsit veitsellä pieniksi paloiksi. Sekoita hyvin tuorejuuston joukkoon. Laita pieni ripaus suolaa mukaan korostamaan makuja. Sekoita hyvin. 
Leikkaa leivästä siivu. Puolita siivu. Lusikoi jokaisen siivun päälle noin teelusikallinen lakristsista tuorejuustoa ja nosta päälle kylmäsavulohta. 
Suupalat kannattaa nauttia aika pian kokoamisesta, sillä lakritsi värjää tuorejuuston ruman keltaiseksi. 

15 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa tosi hyvälle! Lakritsi maistuu yllättävän monessa yhdistelmässä tosi kivasti. Ekaksi tekis mieli kokeilla tuota lakritsituorejuustoa ja kylmäsavulohta saaristolaisleivän kera. Tässähän vois olla tosi kiva suupala uudenvuoden kekkereihin :).

    VastaaPoista
  2. Lakujuusto kuulostaa niin vinkeältä, että sitä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Olen suunnittellut maustavani saaristolaisleipää lakritsijauheella, mutta ehkä kokeilen ensin maustaa vain päällisjuuston.

    VastaaPoista
  4. Oletko muuten kokeillut Lidlin maustamatonta tuorejuustoa. On varmaan markkinoiden paras tällä hetkellä, aivan täydellinen rakenne ja maku.

    VastaaPoista
  5. Oi nam, kuulostavat aivan täydellisiltä!

    VastaaPoista
  6. Lakua, lakua ja paljon makua. Ihana idea, minäkin uskaltaudun kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  7. Lakritsi taitaa olla tämän talven suuri "villitys". SItä on nyt suolaisessa ja makeassa leivonnassa paljon käytössä. Tämä kuulostaa kyllä hyvin mielenkiintoiselta yhdistelmältä :)

    VastaaPoista
  8. Jänskä yhdistelmä! Makoisaa joulua!

    VastaaPoista
  9. Dinnerit ja Merja kokeilkaa ihmeessä. Itsekin pidin ehkä hiukan enemmän saaristolaisleivän kanssa mausta, mutta näkkärissä kyllä rakenne miellytti.

    Viikonloppukokki sitä saa varmaan laittaa aika paljon jos mielii saada maun esille. Kerro ihmeessä jos kokeilet!

    Johanna en ole kokeillut, kiitos vinkistä!

    Alisa minusta nämä on hurjan hyviä!

    VastaaPoista
  10. Peggy en edes epäile ettetkö usklataisi :).

    Taru mitä käyttövinkkejä sinulla olisi? Sellaisia ehkä yllättäviä?

    Aila makoisaa joulua sinnekin!



    VastaaPoista
  11. Kiva kun on entistä enemmän ideoita lakritsin käyttämiseen myös suolaisessa leivonnassa. Oikein ihanaa joulua! ^_^

    VastaaPoista
  12. Tämä makuyhdistelmä toimii varmasti! Ihanaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
  13. No hö! Harmi kun huomasin tämän just vasta kun navassa on jo ainakin 10 saaristolaislohileipää :D Kaapissa olisi ollut lakritsijauhetta. Herkku idea!

    VastaaPoista
  14. Lotta minäkin pidän niin hurjasti lakrotsasta että mieluusti syön sitä muutenkin kuin pelkältee. Hyvää joulua sinullekin!

    Annaleena: Varmasti toimii. Kiitos samoin sinulle!

    minni kiitos :)

    Jenni: Jauheellakin varmana toimii, mutta suosittelen Kouvolan lakuja. Ne on NIIN hyviä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin