tiistai 20. joulukuuta 2016

Mehevä possunfileerulla


Olemme suuria ilmakuivatun kinkun ystäviä. Herkuin on ehkä San Danielin kinkku, jota maistoimme ensikertaa Venetsiassa aikoinaan. Muutkin kyllä maistuvat oikein oiville, esimerkiksi Parmankinkku tai espanjalainen serrano. 

Tuottoisin yrtti kotimme ryytimaassa on salvia. Sitä riittää kuivattavaksi asti ihan kimppukaupalla. 

Näistä lähtökohdista Jukka innostui Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää Joulua-kirjan possurullasta, jossa yhdistetään ilmakuivattua kinkkua ja salviaa sitruunaisen voin kanssa. Vähän niinkuin possulla täytetty possu. 

Kirjan ohje oli suunnattu avatulle ja nuijitulle possun ulkofileelle, mutta me lähestyimme asiaa muhkea luomupossun sisäfileen kanssa. 

Rullasta tuli todella herkullinen! Se oli sopivan suolainen salvian antaessa makuun mielenkiintoisuutta ja raikkautta yhdessä sitruunan kanssa. Liha jäi rullattuna ihanan meheväksi. Lapsetkin ottivat lisää lihaa! Meillä rullat syötiin puuropolentan kanssa, joka ei edelleenkään saa minua hihkumaan, mutta jota Jukka piti mukavana vaihteluva. 
TÄYTETTY POSSUN SISÄFILEE
kuudelle

possun sisäfile (tai ulkofile)
suolaa
mustapippuria
1 luomusitruuna
100 g pehmeää voita
½ tl cayennepippuria
100 g Parmankinkkua
1 ruukku salviaa tai runsaasti kuivattuja salvianlehtiä
2 rkl rypsiöljyä

Jos käytät kuivattua salviaa, laita lehdet likoamaan veteen jotta ne pehmittyvät.
Leikkaa possunfilee auki levyksi. Ohjetta voit tarvitessa katsoa vaikka täältä. Nuiji aukileikattu levy vielä littanammaksi. Mausta filee molemmin puolin suolalla ja pippurilla. 
Raasta sitruunankuori. Sekoita se pehmeän voin sekaan. Sekoita mukaan myös cayennepippuri.
Levitä voiseos fileen pinnalle. Laita tähän päälle kinkkusiivut. Laita tähän päälle vielä reilusti salvianlehtiä. Kääri filee täytteineen napakaksi rullaksi.
Puolita rulla tarvittaessa niin että se mahtuu pannulle paistumaan. Sido liha kiinni paistinarulla.
Sipaise pinta rypsiöljyllä. Paista rullan pintoihin kaunis väri kuumalla pannulla. Nosta lihat uunivuokaan. Purista päälle sitruunan mehu. Peitä vuoka foliolla.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Anna vetäytyä hetki, poista paistinaru. Leikkaa rulla viipaleiksi juuri ennen tarjoilua. 
Luomuporsaan sisäfilettä on rullailtu aiemmin syksyllä, sieni-pähkinätäytteellä

2 kommenttia:

  1. Hieno rulla! Minäkään en oikein innostu polentasta ja tuo A sanoo sitä poljennaksi, mikä kuvannee innostuksen määrää sekin.

    VastaaPoista
  2. Poljenta :). Paistettuna joskus olen saanut hyvää polentaa, mutta puurona en ainakaan vielä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin