torstai 2. helmikuuta 2017

Parisuhteenhoitomatka Turkuun: viinaa ja kulttuuria

Viinallahan Suomessa perinteisesti parisuhdetta "hoidetaan", eikö? Me päätimme ottaa lainausmerkit sanan ympäriltä pois ja nauttia vain pienen hiprakan aikaansaaden viiniä ja cocktaileja pitkin päivää Turun katuja tallaillessa. Oheisohjelmaksi kaavailimme Museokortin ulkoiluttamista. Syömistä harrastimme myös, kuinkas muuten. Päivämme huipentui Amorphiksen keikkaan Gongissa, jonka jälkeen kallistimme päämme vastapäisen Omenahotellin tyynyille. Olipa ihana päivä kaksin! Turku on niin kompakti kaupunki, että kiinnostavat ruoka- ja juomapaikat ovat helposti saatuvilla ihan kävelemällä. 
luonnos työstä Punkkari ja poliisi, 1989

Turku-päivämme käynnistyi Wäinö Aaltosen museossa Touko Laaksosen, paremmin Tom of Finlandina tunnetun taiteilijan näyttelyssä. Meille miehen elämästä vähän ennestään tietäville pieni näyttely sisälsi paljon uutta asiaa ja oli kovasti kiinnostava.
Ihastelimme tietysti myös perusnäyttelyä, jossa minuun teki vaikutuksen erityisesti pronssiteos "Varjo kasvoilla" sekä kipsityö "Tyttö ja tähti".
Lounaalle tallailimme Kauppahallin Kadoon sushille. Otimme valmiin lajitelman makirullia ja nigireitä ollen kovasti tyytyväisiä! Maut olivat tasapainoisia ja raikkaita, kuplivan juoman kohottaessa kokemusta iloisesti. Palvelu oli kiireestä huolimatta hymyilevää ja rauhallista. 

Vatsat sopivan täynnä kipusimme Turun taidemuseooon mäen päälle. Meitä liikutti nyt jo loppunut Helene Scherfbeckin näyttely.
Olen nähnyt Toipilaan toki ennenkin, mutta nyt se sai minut valuttamaan kyyneleen tai kaksikin. Perusnäyttelyä emme tällä kertaa kiertäneet. 
Sulattelimme kokemusta läheisessä Saaristobaarissa kotimaisen absintin voimin, kaiken uhalla. Baarimikko sekoitteli meille Sirene absintista, appelsiini- ja karpalomehusta Turkulaisen vastineen Sex on  the beach-drinkille. Juoma oli nimetty Bääsnääs-drinkiksi. Bääsnääs (näin minua se ohjeistettiin kirjoittamaan) on kuulemma paikka Paraisilla, jonne koulunsa päättäneet suuntaavat pitämään hauskaa. 
Täältä tallustimme joen toiselle puolelle kahden museon yhteenliittymään. Aboa Vetus & Ars Novan näyttelyt eivät meitä nyt suuremmin kiinnostaneet. Tosin Takkahuoneeseen levitetty Okko Pöyliön Vartiovuori teki meihin vaikutuksen. Kahdeksan metrinen lyijykynätyö on kuva tuhoutuneesta Turusta. Lohduttomuuden on tarkoitus myös herätellä näkemään nykyistä kauneutta. 
Seuraavaksi siirryimme joen toiselle puolelle Tårgetiin  nauttimaan GT:t. Reippaan kolmenkymmenen ginipullon valikoimasta maistoimme meille uusia Geranium- ja Koval-ginejä. 

Ennen illallista ehdimme vielä monen suusta suositeltuun Bar 4:ään. Ginipohjaisilla juomilla edettiin täälläkin. Ne tehtiin taidolla makuja miettien. Bar Nelosessa olisi viihtynyt pidempäänkin drinksutellen, mutta täytyyhän sitä ihmisen syödäkin!
Illalliselle suuntasimme Luduun. Ravintolan parasta antia oli asiantunteva, jutusteleva palvelu ja jälkiruoka jonka kanssa tarjottiin hyvin passaava olutdrinkki. Muutkin ruuat olivat maultaan oikein hyviä, joskin risotto oli mennyt hiukan turhan pehmeäksi.

Sitten vaatteidenvaihto hotellilla, riesling-vertailua ja vähän juustoja Viinille ravintolassa ja eikun keikalle fiilistelemään. 

Oli kyllä ihana nautintojen päivä, jollainen pitää uusia heti kun mahdollisuus tarjoutuu!

Täältä löytyy parin vuoden takainen hääpäivänautiskelu Turussa.

61 kommenttia:

 1. Kuullostaa täydelliseltä päivältä, siis sopisi myös minulle :)

  VastaaPoista
 2. No jopas olette olleet ehtiväisiä Turunkävijöitä. Nolo aina todeta, että kun tässä viereisessä kaupungissa asuu (Nimenomaisessa Bäänääs-kaupungissa!), niin harvemmin sitten noita kulttuuripalveluita hyödyntää. Ja Bääsnääs taitaa olla viralliselta nimeltään Bläsnäs, tosi kiva uimaranta kyllä.

  Turussa on kyllä vaikka mitä, useammaksikin vierailukerraksi. :)

  VastaaPoista
 3. Johanna oli kyllä aika täydellistä. Kaikenmoista kivaa ihan leppoisasti edettynä mielihalujen mukaan.

  Essi tuo museokortti on kyllä hyvä keksintö senkin puolesta, että kun raaskii piipahtaa vaikka vaan osassa museota, tulee käytyä enemmän museoissa. Turussa todella on vaikka mitä ja varsinkin syömisen saralla.

  VastaaPoista
 4. Ihanat coctailit :) Mukavaa välillä tutustua ihan kotimaan kaupunkeihinkin :)

  VastaaPoista
 5. Museokortti on kyllä fiksuin keskintö ikinä. Turkuun, Tampereelle tai molempiin tulee kyllä lähdettyä tänäkin vuonna sitä ulkoiluttamaan (viime vuonna kävin molemmissa).

  VastaaPoista
 6. Oottepa te ehtineet nauttia Turun tarjonnasta todella laajasti! Oletteko muuten koittaneet Turku Food Walk -korttia? Mä kiersin sen kanssa marraskuussa Turkua vuorokauden ja oli tosi mielenkiintoista - vaikkei nyt välttämättä Turun parhainta gourmeeta reitille sattunutkaan (täällä mun juttu: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/11/15/turku-food-walk/)

  VastaaPoista
 7. Sandra: Niin olikin!

  Veera: Kyllä, museokortti on loistojuttu. Viime viikonloppuna kävimme Kiasmassa, joten enää yksi museo ja kortti on kuukaudessa maksanut itsensä takaisin :).

  Emma: Ei olla kokeiltu mutta kuulostaa kiinnostavalta!

  VastaaPoista
 8. No tehän ehditte vaikka mitä! Mukavia ravintolatuttavuuksia tuntui olevan. Olen joskus käynyt brunssilla Aboa Vetus & Ars Novan kahvilassa, silloin ainakin oli tosi hyvä!

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa kyllä aivan mahtavalta päivältä. Museokortti tulee kyllä hankkia pikimmiten. Sitten tulisi varmasti lähdettyä vähän helpommalla museoihinkin.

  VastaaPoista
 10. minni kahvila näytti kyllä hyvältä. Luulen että näyttelystä voisi saada enemmän irti lasten kanssa.

  Minna: Tulee todella! Monesti museohinta kuulostaa aika kovalta, varsinkin jos perusnäyttely on jo tuttu ja haluaisi vai vaihtuvana näyttelyyn. Kortilla sekin kynnys on jo valmiiksi ylitetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikä tarvitse viettää koko päivää yhdessä museossa. Pihi kun aina tahtoo "koko rahalla" ;-)

   Poista
 11. Onpa hauska idea. Pitäisi joskus rehata Walesin tikrukin jonnekkin ja viettää aikuisten aikaa.

  VastaaPoista
 12. Minä kun näin Tom of Finlandin teoksen, ajattelin heti, että vai tuollainen parisuhde ja että tuolla tavalla sitä hoidetaan. Minä en ole ikinä hoitanut parisuhdetta viinalla enkä myöskään Tompalla. Ehkä olisi pitänyt, sillä nyt olen ilman parisuhdetta.

  VastaaPoista
 13. No teillä on varmasti ollut hyvä ja terapeuttinen päivä :-) Turku on <3

  VastaaPoista
 14. Onpas ihanan kuuloinen päivä! Kelpais miullekin.

  VastaaPoista
 15. Tuli jotenkin kummasti just akuutti parisuhteen hoitopäivän tarve :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitopäiviä on hyvä harrastaa mahdollisimman usein!

   Poista
 16. Erittäin onnistuneen päivän ainekset! Oh, nuo G&T maistuivat varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gini on meille ihan lempprijuoma tällä hetkellä, kotona on nyt jo likemmäs 40 erilaista ginipulloa.

   Poista
 17. Heheh, luin otsikon aluksi, että "viinaa ja kulttuuria". Kunnes tajusin, että siinä tosiaan lukee, että viinaa ja kulttuuria. :D

  Museokortti on kyllä ihan mahtava keksintö! Vaikka en niin usein pääse museoon kuin haluaisin, niin siitä huolimatta museokortin hinta on käytetty jo moneen kertaan. Kiva käyttää lapsia näyttelyissä ja koska ne ei jaksa pitkään kerralla, voi käydä monta kertaa samassa. Ja sitten vielä yksin, että on itsellä aikaa pysähtyä tutkimaan.

  Teillä on ollut tosi kiva reissu Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sievistelevät otsikot on erikseen :D.

   Museokortti on kyllä ihan mahtava. Ostitko myös muksuille kortit? Me ei, koska lapset pääsee moneen museoon ilmaiseksi tai tosi halvalla. Mutta täytyy katsoa ajan kanssa olisiko se hyvä myös heille.

   Poista
 18. Kuulostaa oikein erinomaiselta ja rattoisalta parisuhteenhoitopäivältä! Bääsnääs ei välttämättä minulle uppoisi, mutta tuo Bar 4:n kellertävä cocktail näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bääsnääs ei itse asiassa ollut mullekaan niin herkku, mutta hauska sitä oli maistaa. Varsinkin kun tuo absintti on kotimainen tuote, paremmin ginistään tutun Kyrö Distilleryn sekin.

   Poista
 19. Turusta on moneksi :-) Museot olivat minullekin tuttuja, mutta kaikki tai ainakin melkein kaikki ravintolat ja baarit käymättä, vaikka Turussa joka vuosi useammankin kerran käymme. Tietysti ehkä ravintolat vähän kärsivät siitä, että sikäläiset sukulaisetkin joskus tarjoavat ruokaa ja juomaa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukulaissyömingit on kyllä monesti oikein hyviä. Meillä on paljon ravitnolakokemuksia Turusta kun olemme vähän niinkuin ruualle persoja :).

   Poista
 20. Ihana Turun vierailu teillä! Turku on niin kiva kaupunki, kaikki ihanasti lähellä ja useita hyviä ravintoloita ja baareja. Turusta on tullut meidän yksi suosikkikaupunki kotimaassa. On kiva paikka yhden tai kahden yön lomalle. Museokortti on niin nerokas keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toimii yhdenkin päivän visiittinä hyvin mutta kaksi yötä nyt tietysti olisi aina parempi!

   Poista
 21. Olisi muuten meillekin sopiva kaupunkivisiitti ja parisuhteen hoitotapa. Houkuttelevan näköisiä drinkkejä vanhassa kotikaupungissani. Tykkään!

  VastaaPoista
 22. En ole käynyt Turussa vuosiin, pitäisikin tehdä taas vierailu.

  VastaaPoista
 23. Äiti-tytär -matkalla tuo Aboa Vetus oli kiva, mutta sillä reissulla jäi ruokakokemukset lähinnä surkeiksi.

  Parisuhdematkalle me ollaan seuraavaksi menossa (sama hyväksi havaittu kaava käytössä kuin teillä) Tallinnaan, mutta tämän rohkaisemana vois kai sitä Turkuakin joskus harkita.

  Museokortti on ihan ehdoton, enkä tajua miksi sen hankintaan meni näin kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopiiko kysyä missä kävitte syömässä? Harmi, että ruoka ei hurmannut.

   Poista
 24. Tällainen päivä maistuisi kyllä meillekin, Amorphiksen keikkaa myöten! Scherfbeckin olisin ehkä vaihtanut Ars Novaan, mutta kyllä annos klassistakin taidetta maistuu silloin tällöin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amorphis on kyllä kova! Karismaa täynnä koko sakki!

   Poista
 25. Turku on niin mukava viikonloppuvierailupaikka. Erityisesti tuo olutdrinkki kuulostaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 26. Hirveesti on viime aikoina kehuttu Turun ravintolatarjontaa ja hyvältä vaikuttaa tämänkin perusteella. Turku on jäänyt aivan tutkimatta, mutta jos vaikka kesän tullen sitä lähtisi taas Suomea kiertämään. Toipilas on hieno teos. Livenä en ole kylläkään vielä nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MinustaToipilas on normaalisti Ateneumissa jollei ole kierroksella. Turku on hyvä, kuten moni moni muukin kaupunki.

   Poista
 27. Turusta on ollut nyt paljon ruokajuttuja. Täytynee käydä kesällä siellä. Hävettää oikein tunnustaa, että Turku on ajettu monta kertaa vaan kiireellä ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koukkaskaapa joku kerta kaupunkiin. Jokirantakin on kesällä niin kiva!

   Poista
 28. Kuulostaa ihanalta päivältä!

  VastaaPoista
 29. Kaikenlaista herkkua olette yhteen päiväänkin saaneet mahtumaan! Ihana Turku ja sen museot!

  VastaaPoista
 30. Turku on tosi kiva kaupunki. Parisuhdetta on välillä hyvä hoitaa :)

  VastaaPoista
 31. Otsikko jo innosti lukemaan <3. Ihanaa parisuhdehuoltoa Turussa.

  VastaaPoista
 32. Turku on siitä mahtava kaupunki, että siellä voi tehdä hyvinkin erilaisia laadukkaita ravintolareissuja siten, että on täysin eri ravintoloissa useammalla kerralla. Itsekin kirjoitin Turusta just postauksen ja niissä liikuttiin aivan eri ravintoloissa kuin teidän reissulla. Molempi parempi, vaikutti kivalta retkeltä tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Turku on täynnä monenlaista ihanaa. Lounas olisi ollut esimerkiksi helpompi rasti arkena tai myöhemmin lauantaina. Mutta oltiin susheihin lopulta tosi tyytyväisiä!

   Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin