maanantai 2. tammikuuta 2017

Mallasleipä

Jukka toivoi joulupöytään tummaa leipää ja sellaista tarvittiin lopulta myös confit-keltuaisen ja graavisiian kaveriksi. Tuttu saaristolaisleipäresepti olisi toki kelvannut, mutta mies halusi kokeilla jotain uutta. Kauppalehden keittokirjatestauksesta löytyi kuopiolaisen lounasravintola Urbanin maalaisleipä.  

Makea, saaristolaisleivän tyyppinen mallasleipä maistui fenkolinsiementen ansiosta inanverran lakritsaiselle. Siitä tulikin mieleen, että leipään voisi hyvin leipoa sisään lakritsinpalojakin, jos se sopisi keralla syötävien kanssa. Pidimme leivästä kovasti! Tätä tehdään toistekin. 

Me puolitimme reseptin, jotta leipää ei tulisi vallan mahdottomasti. 

MALLASLEIPÄ
1,5 leipävuoallista 

0,5 l piimää
1,25 pussia kuivahiivaa
1,5 dl siirappia
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl mallasrouhetta
1,5 dl vehnäleseitä
5 dl vehnäjauhoja
0,5 rkl fenkolinsiemeniä
0,5 rkl kuminaa
0,5 rkl suolaa

Lämmitä piimä 42-asteiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele leipävuoka ja täytä se korkeintaan puoleenväliin. Kohota taikinaa vuoassa noin tunnin ajan. Paista 180-asteisessa uunissa 70 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Oi nam, mallasleipä on hurjan hyvää! Meidänkin luottoreseptimme on hyvin pitkälti samanlainen, poislukien kumina, joka ei ole lemppareitani. Juuri maistelin viimeisen siivun ennen joulua leivotusta mallasleivästä kylmäsavulohihässäkän kanssa, joten leivintapuuhiin on ryhdyttävä :)

    VastaaPoista
  2. Niin on hyvää! Mitä sinun kylmäsavulohihässäkkääsi tulee?

    VastaaPoista
  3. Nam! Mallasleipä on parhautta! Tuo sinun confit-keltainen on muuten jäänyt mulle pyörimään mieleen ahkerasti. Sitäkin on testattava!

    VastaaPoista
  4. Juulia testaa ihmeessä. Campis ainakin jo testasi ja tykkäsi.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin